A fejlesztésekkel sosem állnak le a Trimble-nél 2. rész

A fejlesztésekkel sosem állnak le a Trimble-nél 2. rész

A Trimble-nél a folyamatos fejlesztéseket, a felhasználói igényeknek való minél magasabb fokú megfelelést helyezik a középpontba. Ezekről korábbi és mostani cikkünkben is olvashat!
  • Az új Precision-IQ 6.60-as szoftververziója

A Trimble folyamatosan megújuló és változatos Precision-IQ szoftverén az idei évben sem maradhatott el egy nagymértékű fejlesztés, amivel a mindennapi munkát még egyszerűbbé tették.

 

  • RV55 modem

Az RTK modemek terén is változásokat adott ki a Trimble, olyan módon, hogy a forgalomban lévő Sierra GX-450 modemet lecserélik, és helyette az új Sierra RV55 modem fog forgalomba kerülni. A fejlődő technológia és celluláris újítások megkövetelik a hardveres cserét is, hogy a zavaró hatások elleni védekezés növelésével sokkal hatékonyabb és pontosabb helyzetmeghatározást biztosítson. Természetesen a Trimble továbbra is fogadja az eszközöknek a szervizelését és a garanciális igényeket egy meghatározott ideig.

Alapjaiban véve az új RV55 modem ugyanazokat a funkciókat teljes mértékben képes kezelni, mint a régi GX-450, azzal a különbséggel, hogy ezeket fejlettebb hardveres eszközökkel szerelték és kibővített tulajdonságokkal ruházták fel.

Újdonságok az RV55-nél:

  • A fülkében való elhelyezkedést és beszerelést megkönnyítő 2 az 1ben GSM antenna
  • Támogatják a 2 SIM kártyás használatot, mindemellett továbbra is működik az xFill funkció
  • 2G visszaesés, gyenge lefedettség esetén is képes RTK korrekció vételére

 

  • CFX-750 kivonulása

2020. május 15-ével a CFX-750 kijelző család kivonul a Trimble termékkínálatából. Természetesen ezt követően is van támogatás a kijelzőkre, szerviz oldalról a garancia lejártáig, vagy az alkatrészek erejéig.

 

  • Müller NAV-900

Az idei évtől a Müller és Trimble kooperációnak hála megjelent a Müller monitorok támogatása a Trimble rendszereknél. Ez a fejlesztés a Touch 800/1200-as monitorokat érinti. Ekkor a Touch monitor kiegészül a NAV-900 antennával és egy EZ-Pilot Pro kormányzással. Ennek előnye, hogy az EZ-Pilot Pro rendszer már képes hátramenetben is kormányozni legfeljebb 15 másodpercig, ami elég ahhoz, hogy a sorra megfelelően rá lehessen állni indulásnál, továbbá a NAV-900-nak köszönhetően rendkívül pontos korrekciót lesz képes használni ehhez.

 

Kép: Müller Elektronik

 

  • ViewPoint RTX

Új korrekciós szolgáltatást dobott piacra a Trimble, amely célzottan a GFX-350-nel társított NAV-500 vevőt használóknak szól. A ViewPoint korreckió az RTX korrekciók egyik tagja, amely egy műholdas alapú korrekciós szolgáltatás. Ennek lényege, hogy a földi állomások a sűrűn előforduló természeti akadályokat célzott kiküszöbölni, olyan módon, hogy a pontossághoz szükséges korrekciós jelet műhold alapon, közvetlenül a vevőegységnek juttatja el, a műholdas helyzetmeghatározási adatokon kívül. A korrekció csatlakozási pontossága 30 centiméter és az RTK-hoz hasonlóan valós idejű korrekcióról beszélünk.

 

 

  • Hidraulikus rendszerek fejlesztése

Idéntől a hidraulikus rendszerek terén is újításra került sor, amelybe egyre több gépspecifikus megoldás kerül kialakításra. A korábban használt H3 hidraulikus vezértömb és Autosense szögszenzor idéntől leváltásra kerül egyes járműplatformoknál, ehelyett egy H4-es fejlesztett vezértömb és az új IMD-900 szögszenzor kerül beszerelésre a hidraulikus rendszereknél. Az új tömb kompaktabb és az IMD-900 fejlettebb hardverének köszönhetően egy megbízhatóbb és pontosabb szögszenzor kerül beépítésre.

 

  • WeedSeeker 2.0

A Trimble eszközök palettájában a Weedseeker rendszere is fejlesztésre került, és így már a használata nem csak TMX-2050 monitorokkal lehetséges, hanem a GFX-750 és GFX-350 rendszer is képes kezelni. Ez annak köszönhető, hogy egy új ISOBUS-os felületet kapott, így bármely eszköz le tudja kezelni. A rendszer előnye, hogy a gyomos területeken egy szenzor figyeli a gyomos foltokat és a kijuttató rendszer segítségével célirányosan csak a megfelelő helyre juttatja ki a permetszert. Ennek a helyspecifikus kijuttatásnak a segítségével a kijuttatandó anyagok akár 90%-át is megspórolhatjuk. Az előző kialakításhoz képest nem csak az az újdonság, hogy ISOBUS-os eszközzel megjeleníthető, hanem az előző konstrukciónál egy jóval egyszerűbb megoldást biztosít, aminek segítségével a karbantartási munkák is jóval könnyebbek lesznek. A szenzor fejlettségének köszönhetően éjjel-nappal használható, akár 40 km/h sebességgel is.

 

Láthatjuk, hogy a Trimble-vel együtt mindent megteszünk a legkorszerűbb technológia biztosítása érdekében. Fejlesztéseinkkel szeretnénk megerősíteni Önöket abban, hogy jól döntöttek, amikor a Trimble mellett tették le voksukat, hiszen a mindenkori egyik legfejlettebb technológiával rendelkezhetnek, miközben a precíziós gazdálkodási csapatunk a háttérben mindig rendelkezésre áll, ha szükség van ránk.

 

Kérdésekkel kapcsolatban keresse területileg illetékes munkatársainkat!

 

Szöveg: Prezíciós gazdálkodási csoport, AXIÁL Kft.

Fotók: Trimble

Elérhető

Kapcsolódó cikkek