Bálázó aprítókés élezés

ROTO CUT aprítószerkezettel rendelkező bálázók gazdaságos kihasználást és jövedelmezőbb üzemeltetést biztosítanak. Ezen aprítóberendezés alkalmazása egy tökéletes „szecskázós” bálázó megalkotását tette le- hetővé. A ROTO CUT aprítószerkezet „lelke” a 14-25 késből álló és a négyágú csillag alakú fogakból felépülő aprító rotorból áll, mely rendkívül gyors és precíz aprítást végez és hatékonyan dolgozik. Így a termény rövid és apró darabokra kerül felszeletelésre, ezáltal a bálák jobban tömöríthetők és így jobb takarmányminőség állítható elő.

Az aprítókések rendkívül nagy igénybevételnek vannak kitéve, ezáltal a természetes kopásuk is nagy, így a ké- sek folyamatos karbantartást igényelnek. Mivel a kések egyedi formájúak, ezért élezésük is körülményesebb.

Mindezek kiküszöbölésére a hatékony és gyors utánköszörülés érdekében fejlesztette ki a CLAAS az AQUA NON STOP névre hallgató profi, félautomata köszörűjét.

A berendezés állítható dőlésszögű befogószerkezetből áll, ide kerülnek elhelyezésre és felfogatásra a külön- böző kések. A köszörülés időtartama alatt a munkadarabok folyamatosan hűtve vannak, ezzel megakadályoz- va a kések éleinek kilágyulását.

A felújítás menete: Nincs más teendő, mint az élezni kívánt késeket eljuttatni a legközelebbi Axiál telephelyre. Azok másnap a bajai központba kerülnek és néhány munkanapon belül megtörténik az élezésük. A következő munkanapon pedig már átvehetők bármely telephelyünkön. Így a felújítás átfutási ideje rövid határidővel teljesülhet.

 

A berendezés szinte minden bálázó késeinek élezésére alkalmas, mint pl.:AGCO, MC Hale, Bergmann, Mengele, CLAAS, New Holland, Case-Fortschritt, Orkel, Case, Pöttinger, Fahr, Schuitemaker, John Deere, Strautmann, Kemper, Taarup, Krone, Vicon, Fabrikant, Welge.

 

További információért keresse értékesítő kollégáinkat vagy érdeklődjön telephelyeinken!