Gépkezelői konzultációk

A téli „szünetben” jut idő arra, hogy gépkezelőik bővítsék ismereteiket, ezért ebben az időszakban tartjuk ismeretink átadására szervezett találkozóink nagy részét, azon cégek és magánszemélyek részére, akik tőlünk vásárolnak mezőgazdasági és/vagy építőipari gépeket. A konzultációkat a bajai és a szolnoki telephelyünkön, jól felszerelt oktatótermünkben tartjuk, ahol az elméleti ismeretek mellett a gyakorlatban is bemutatjuk az elhangzottakat, de nagyobb létszámú jelentkező esetén kihelyezett konzultációkat is szervezünk.

Igyekszünk az adott géppel kapcsolatban mindenre kiterjedő ismereteket nyújtani partnereinknek. A napi karbantartási, kezelési útmutatás mellett lehetőségük van a kezelőknek a szezonális felkészítéssel kapcsolatban is kérdezni mérnökeinket. Sokan kihasználják ezt a lehetőséget, de még mindig akad olyan gazda, aki nem ismerte fel az ebben rejlő lehetőségeket, nem élvezheti a gépek jobb kihasználtságából fakadó gazdasági előnyöket.

Mindig elcsodálkozunk amikor valaki, aki a drága személyautójának még a közelébe sem enged senkit, az a több tízmilliós mezőgazdasági, vagy építőipari gépét, amivel dolgozik, pénzt keres, hozzá nem értő emberre bízza. Ezzel általában nem csak a meghibásodásokból fakadó károk miatt veszít pénzt, de azzal is, hogy nem tudja maximálisan kihasználni a gép kapacitását.

A gépkezelői konzultáció keretében az egyes gépek sajátosságait mutatják be szervizmérnökeink, tapasztalt szerelő kollegáink segítségével. Megismertetik a gépkezelőket a kezelőszervekkel, a vezérlő- és jelző szimbólumokkal, a mindennapi karbantartási és ellenőrzési feladatokkal, hasznos tanácsokat adnak a gépek takarítási módozataival, illetve tárolásával kapcsolatban. Bemutatják az egyes géptípusok felszereltségét, és ezen túl az opcionális tartozékokat, hiszen egy-egy megfelelően megválasztott kiegészítő segítségével a gépek hatékonysága jelentősen növelhető.

Kiemelt szerepet kap a baleset-védelmi előadás, amely az alapvető biztonsági szabályok részletes ismertetésével és gyakorlati bemutatóval párosítva a gépkezelők testi épségének védelmét hivatott biztosítani. Ahhoz, hogy a gép minél kevesebb leállással, minél jobb kihasználtsággal működjön, az oktatók a gép működését nem csak javítási, hanem gépkezelési szinten is alaposan elmagyarázzák. Az ismeretek felméréseként a konzultáció végén tesztlapos vizsgát töltenek ki a résztvevők.

Az üzemeltetők oldaláról folyamatosan növekszik az igény az ilyen jellegű gépkezelői konzultációk iránt. Ebből is érezhető, hogy a tulajdonosok tudják, hogy a mai egyre magasabb technikai felszereltségű gépek kezelésére fel kell készülniük, ezért gépkezelőik tudásának fejlesztésére egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek.

 

ÉRDEKLŐDNI:

 

CLAAS:

Schwanné Budai Ildikó

+36-30/696-7765

schwanne@axial.hu

 

Trimble GPS, MAXI-CAM, Manitou és Horsch:

Gyetvai Szandra

+36-30/538-9426

gyetvaisz@axial.hu

   

Landini, Hyundai, Gehl, Sulky és Monosem:

Illés Kitti

+36-30/348-2636

illesk@axial.hu

 

Telefonos és e-mailes megkeresés esetén kérjük, hogy a gyorsabb ügyintézés és a pontos tájékoztatás érdekében készítse elő, illetve e-mailjében tüntesse fel a következő adatokat:

 

• a gép pontos típusát,

• a gép alvázszámát,

• a gép tulajdonosának nevét és címét.