EU STAGE V teljesítmény 13-15 tonnás A-sorozatú kotrógépekhez

EU STAGE V teljesítmény 13-15 tonnás A-sorozatú kotrógépekhez

A Hyundai Construction Equipment három, az EU Stage V emissziós normáknak megfelelő A-sorozatú lánctalpas kotrógépet dob piacra a népszerű 13-15 tonnás kategóriában.




Új szintű teljesítményt, hatékonyságot és termelékenységet biztosítanak a bérbeadó cégek és vállalkozók számára. A legújabb Cummins dízelmotorokkal hajtott, csökkentett farsöprésű HX130A LCR, a hagyományos HX140A L és a csökkentett farsöprésű HX145A LCR továbbfejlesztett hidraulikus vezérléssel rendelkezik a nagyobb termelékenység és a hosszabb üzemidő érdekében.

A jellemzők közé tartoznak:

  • A Cummins EU Stage V F3.8 dízelmotor a népszerű HX140A Lben 3%-kal nagyobb teljesítményt és 12%-kal nagyobb nyomatékot biztosít elődjéhez képest.
  • 60%os részecskeanyag (PM) csökkentés AdBlue szükséglet nélkül a HX130A LCR-ben, EGR nélkül a nagyobb modelleknél.
  • Az Eco Report funkció segíti a kezelőt a jobb munkahatékonyság és a csökkentett üzemanyagfogyasztás elérésében
  • Az új emelő üzemmód javítja a finom hidraulikus vezérlést a motor fordulatszámának csökkentése, a teljesítményfokozó hatás és a szivattyú áramlásának szabályozása révén.
  • A továbbfejlesztett intelligens teljesítményvezérlés (IPC) optimalizálja a hidraulikaszivattyú áramlási sebességét és teljesítményét a gép munkakörülményeihez igazodva

 

Modellspecifikus

Bár a HX130A LCR, a HX140A L és a HX145A LCR hasonló üzemi súlyt kínál, a HX130A LCR, a HX140A L és a HX145A LCR nagyon eltérő teljesítményű üzemi tartományt kínál, hogy megfeleljen a különböző ügyféligényeknek. A csökkentett farsöprésű HX130A LCR, amely a bérbeadó ügyfelek számára vonzó, a Cummins F3.8 motor 55 kW (74 LE) teljesítményű változatával van felszerelve. A motor megfelel az EU Stage V kibocsátási szabványnak, és nem igényel olyan kipufogógáz-kezelő folyadékot, mint az AdBlue.



 

CK-4 E/G motorolaj használata esetén ez a motor akár 1000 órás szervizintervallumot is kínál, ami kétszer hosszabb, mint az előző gépé. Ez csökkenti az ügyfél üzemeltetési költségeit, és növeli a telephelyen a rendelkezésre álló üzemidőt. A HX130A L emellett a Hyundai ECD motorhoz kapcsolt diagnosztikai rendszerének előnyeit is élvezheti, amely távdiagnosztikát biztosít, és lehetővé teszi, hogy a technikusok a szükséges alkatrészekkel és szerszámokkal érkezzenek a géphez.

A hagyományos ellensúlyos HX140A L a Cummins motor erősebb, 100 kW (134 LE) teljesítményű változatát használja a maximális ásóerő és a nagyobb termelékenység érdekében. A különösen a vállalkozókat és azokat, akik a kategóriájában a legjobb ásó- és emelőgépet keresik, az új kotrógép 3%-kal nagyobb teljesítményt és 12%-kal nagyobb nyomatékot kínál, mint elődje.

A HX140A L könnyű hozzáféréssel rendelkezik az összes szűrőhöz és zsírzóponthoz, és a CK-4 motorolajok használata esetén 1000 órás szervizintervallumot is elérheti. A motorhoz csatlakoztatott diagnosztika és a Hyundai Hi MATE távmenedzsment rendszere a flottakezelő számára a legmagasabb szintű szerviz- és terméktámogatást biztosítja.

A harmadik modell, amely részesül a Stage V frissítés előnyeiből, a HX145A LCR. A HX130A LCR-hez hasonlóan ez a csökkentett hátsó farsöprésű modell is különösen alkalmas olyan felhasználáshoz, ahol a manőverezési hely korlátozott, mint például a közművek, az útépítés és a házépítés. A HX140A L motorral megegyező 100 kW (134 LE) teljesítményű motor 8%-kal nagyobb teljesítményt nyújt elődjéhez képest, miközben 4%-kal kevesebb üzemanyag-fogyasztást és 60%-os PM-kibocsátás-csökkenést eredményez. A HX145A LCR a P üzemmódban dolgozó HX sorozatú modellhez képest akár 6%-os üzemanyagfogyasztás csökkenést biztosít a szintezési munkák során, és 3%-os fogyasztáscsökkenést a teherautók rakodásakor.



 

A hagyományos modellekhez hasonlóan a kompakt rádiuszos kotrógép akár 1000 órás szervizintervallumot kínál, ha CK-4 E/G olajokkal működik. A gép a Hyundai HCE-DT Air rendszerével is rendelkezik, amely lehetővé teszi a vezeték nélküli kapcsolatot a kotrógéphez okostelefonról vagy laptopról a helyszínen. Ez elősegíti a gyors diagnosztizálást és csökkenti a költséges állásidőt.

Hidraulikus beállítások

A HX A sorozatú gépek továbbfejlesztett IPC rendszerrel rendelkeznek, amely a kezelő igényeihez igazítja a szivattyú áramlási sebességét és teljesítményét. A fő vezérlőszelep és a hidraulikavezetékek elrendezését is optimalizálták, hogy a rendszer egészében minimalizálják az energiaveszteséget.

Az új emelő üzemmód javítja a finomszabályozást és az emelési képességet, csökkenti a motor fordulatszámát, aktiválja a teljesítményfokozást és jobb szivattyúáramlás-szabályozást kínál. A gépeket opcionálisan gémlengés csillapítással is kínálják, amely simítja a gém mozgását a lengőmozgás indításakor és leállításakor.

A gépkezelő a gémemelés sebességét is beállíthatja a lengési sebességhez képest, a gém elsőbbségi funkciójának aktiválásával és deaktiválásával. A billenőkar sebességét szintén finomhangolni lehet a karregeneráló funkció aktiválásával és deaktiválásával. Mostantól lehetőség van a gép beállításainak elmentésére a Key On Init munkamódon keresztül, hogy a beállításokat a motor indításakor alkalmazni lehessen.

Kényelmes vezérlés

A robusztus HX A sorozatú fülkeszerkezet a ROPS és az opcionális FOG biztonsági szinteknek megfelelően készült. A három gép kabinmérete 13%-kal nőtt, és a kabin ajtaján továbbfejlesztett kapaszkodókialakítással rendelkeznek, ami megkönnyíti a vezetőülés elérését, és javítja a gép oldalának a kabinból való láthatóságát.
 


 

A kotrógépek modern fülkebelsővel rendelkeznek, amelyben egy 8"-os, kapacitív típusú érintőképernyőn minden fontos információ megjeleníthető, amely egy autóipari stílusú heptikus modulon keresztül is vezérelhető. Ez vezérli a gázpedált és a távoli légkondicionálót is. A kijelző alatti központi kapcsolókkal minden funkció könnyen vezérelhető, és a kotrógépek opcionálisan a szervokarok fejében található arányos segédvezérlőkkel is rendelhetők. Opcióként egypedálos egyenes úton történő vezetés is választható.

A biztonság továbbra is prioritást élvez a Hyundai számára, és a HX A sorozatú kotrógépek új elektronikus lengőparkoló rendszerrel rendelkeznek, amely a lengőfék funkciót vezérli. Az automatikus biztonsági zár megakadályozza a gép nem szándékos működtetését, és a kotrógépek tükörreflexes kamerákkal és a Hyundai AAVM (Advanced Around View Monitoring) kamerarendszerével is felszerelhetők. Ez magában foglalja az IMOD (Intelligent Moving Object Detection) rendszert, amely értesíti a kezelőt, ha a működési tartományon belül embereket vagy tárgyakat észlel.

Intelligens technológia

A Hyundai HX A sorozatú kotrógépei számos korszerű digitális csatlakozási technológiát élveznek. Ezek közé tartozik a bevált szabványos Hi MATE távmenedzsment rendszer, amely a legmagasabb szintű szervizcsatlakozást és távdiagnosztikai képességet biztosítja. A mobil flottaalkalmazást frissítették, hogy a flottatulajdonosok könnyen hozzáférhessenek a gép üzemeltetési adataihoz, beleértve a gazdaságos használatot, a kihasználtságot és a hibakódok felismerését.
 


 

Az opcionális Engine Connect Diagnostics (ECD), amely egy integrált erőforrás a Cummins és a Hyundai között, lehetővé teszi a technikusok és a kereskedők számára, hogy diagnosztikai jelentésekkel és a motor teljesítményadataival támogassák az ügyfeleket. A HCE-DT Air azt is lehetővé teszi, hogy az ügyfél a helyszínen okostelefonon vagy laptopon keresztül vezeték nélkül csatlakozzon.


Műszaki specifikációk:
                                                                                               

  • Modell:                                                                                        
  • Motortípus:                                                                                   
  • Maximális teljesítmény:                                                               
  • Üzemi súly:                                                                                 
  • Maximális ásási mélység:                                                        
  • Gémhossz:                                                                                   
  • Merítőkar hossza:     
HX130A LCR
Cummins F3.8
55 kW (74 LE)
13,265/14,810 kg
5,640 mm
4.3 m, 4.556 m (2-darab)
1.96 m, 2.26 m, 2.81 m
  • Modell:                                                                                        
  • Motortípus:                                                                                
  • Maximális teljesítmény:                                                           
  • Üzemi súly:                                                                                 
  • Maximális ásási mélység:                                                        
  • Gémhossz:                                                                                   
  • Merítőkar hossza:

HX140A L
Cummins F3.8
100 kW (134 LE)
14,200/17,180 kg
6,015 mm
4.1 m, 4.6 m, 4.9 m (2-darab)
1.90 m, 2.10 m, 2.50 m, 3.00 m   

  • Modell:
  • Motortípus: 
  • Maximális teljesítmény:  
  • Üzemi súly:
  • Maximális ásási mélység:
  • Gémhossz:
  • Merítőkar hossza:  
HX145A LCR
Cummins F3.8
100 kW (134 LE)
15,215/18,120 kg
5,940 mm
4.6 m, 4.9 m (2-darab)
2.10 m, 2.50 m, 3.00 m
 


 

A Hyundai Construction Equipment Europe széles körben elismert vezető szerepet tölt be az európai építőipari gépek piacán. A rendkívül fejlett gyári automatizálás, a zéró toleranciájú minőségellenőrzési rendszer és az innovatív mérnöki munka révén az építőipari berendezések széles választékát kínálják ügyfeleik igényeinek kielégítésére. Nehézgépeket gyártanak az Építőipari üzletáguk számára, beleértve a hidraulikus kotrógépeket és a kerekes rakodókat. Anyagmozgatási üzletágukon keresztül targoncák (beleértve az LPG, elektromos és dízelüzemű emelőtargoncákat) és raktári berendezések széles választékát kínálják, hogy kielégítsék ügyfeleik egyre növekvő igényeit. A HCEE több mint 30 országban, több mint 140 kereskedőből álló minősített hálózaton keresztül forgalmazza termékeit.

Forrás: A Hyundai 2022. január 18-i sajtóközleménye

Elérhető

Kapcsolódó cikkek