A legdrágább rendszer is csak annyit ér, amennyit kihasználnak belőle!

A legdrágább rendszer is csak annyit ér, amennyit kihasználnak belőle!

Partnereink igényei alapján az elmúlt hetekben egy újfajta rendezvény indult útjára, egyelőre két állomáson, azonban a pozitív visszajelzéseknek köszönhetően a jövőben várható a folytatása.

Hódmezővásárhely és Békéscsaba adott helyszínt a szezon előtti „AXIÁL Digitális Gyakorlati Napok” nevű szakmai továbbképzésnek, amelynek fókuszában a Trimble eszközök gyakorlati használata, valamint a különféle szoftveres megoldások, és a digitális mezőgazdaság valós gyakorlata állt.
 


A korábbi AXIÁL-os gépkezelői kurzusok során szerzett tapasztalatokat alapul véve, elsősorban a Trimble eszközökkel rendelkező, az ország dél-keleti régiójában gazdálkodó ügyfeleinket értesítettük a két napos képzésről. Célunk az volt, hogy még a szezon megkezdése előtt elmélyítsük az eszközök használatát – jellemzően Trimble GFX-750 monitor -, illetve segítsük partnereinket abban, hogy megfelelő mélységű tudással használják a szoftveres megoldásokat is, kiaknázva ezzel rendszereik valós tudását.

Az első nap a műszaki és térinformatikai ismeretek elmélyítését szolgálta, valamint az eszközök és a rendszerek működésének megértését segítő „GPS-alapok” voltak napirenden. Fehér Róbert szervizmérnök és Katona Norbert, a régió GPS-es szervizese tartotta az előadásokat. A műszaki ismeretek átadása mellett kitértek a jellemző hibákra, problémákra, azok gyors orvoslására is. Tapasztalataik alapján sok esetben félreértés vagy az egymás melletti elbeszélés a hiba fő oka. Több „tippet, trükköt” is megmutattak, amivel sürgős esetben meg lehet kezdeni a hibakeresést, elhárítást. Bár az elmélet is hangsúlyos volt, minden lépést, beállítási lehetőséget a kitelepített demo kormányállvány segítségével a „gyakorlatban” is szemléltettek. A résztvevők így ugyanazokat a képernyőket, menüpontokat látták, ami a traktor fülkéjében is fogadja őket.
 


 

Második nap Okvátovity István térinformatikus fejlesztő és Szabó Péter Bence a régió, agronómiai-szolgáltatási-szoftveres támogatásáért felelős kolléga előadásaival folytatódott. Bemutatták azokat a szoftveres megoldásokat, amelyekkel a precíziós rendszerek „tudása bővíthető”. Nagy hangsúlyt fektetve arra, hogy miként állíthatók elő a szükséges térképek, adatállományok.

A nap második felében a Fehér-Katona páros ismét a gyakorlatban szemléltette, hogy az így előállított adatokat, információkat miként tudják a gépkezelők feltölteni, a munkautasításokat végrehajtani.

Kocsmárik János és Hümpfner János kollégánk színes ízelítőt adott a Trimble termékek kínálatáról, valamint az egyre bővülő szervizszolgáltatásokról. Ennek egyik új, kiemelkedő területe, hogy Baján hamarosan megkezdi működését a Közép-Európában is egyedülálló minősített Trimble szerviz, ahol a Trimble eszközök javítását kezdhetjük meg, gyári szerszámokkal, diagnosztikai eszközökkel és szoftverekkel.

Kollégáink törekedtek az interaktív, párbeszédre épülő oktatásra, aminek köszönhetően jó hangúlatban zajló képzésekről beszélhetünk.
 


 

Összeállította: Ruzsicsné Krascsenics Nelli, marketingmenedzser, AXIÁL Kft.

Fotók: Kocsmárik János, Ruzsicsnl Krascsenics Nelli

Elérhető

Kapcsolódó cikkek