Kiváló hangulatban zajlott a „Legyél te is Agrárgépész!” bajnokság döntője Gödöllőn

Kiváló hangulatban zajlott a „Legyél te is Agrárgépész!” bajnokság döntője Gödöllőn

​​​​​​​A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége által szervezett szakmai bajnokságban a csapatok idén is több fordulón mérték össze tudásukat.

Ezek között voltak előre beadandó feladatokat tartalmazó állomások és élő online bejelentkezés során zajló körök is. A fordulók eredménye alapján a legjobb 6 csapat jutott be a döntőbe, akik március 8-án ismét kiváló hangulatú végjáték keretében csaptak össze. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem által biztosított helyszínen lelkes szurkolók bíztatták a fiatalokat, miközben társaik változatos feladatokon verekedték át magukat. Az elméleti tudást felmérő kvízek mellett egy közel 300 darabos lemezépítő műszaki makett összeállítását is meg kellett oldani, a gyakorlati feladatok között pedig például vetőkocsik főelemeinek ismeretétére és vetőtárcsa cseréjére is vállalkozniuk kellett.

 

 

Az AXIÁL Kft. a MEGFOSZ tagjaként hosszú évek óta támogatja a szakma népszerűsítését, ezért nem volt kérdés, hogy idén is segítjük a lebonyolítást! Ennek keretében az előzetes fordulók szakmai támogatása mellett a döntőben két műszaki feladathoz is biztosította cégünk az eszközöket. Elsőként szabvány generátorok kerültek szervizünkből a versenyzők munkaasztalára, melyeken az általunk biztosított szerszámokkal kellett a bendix csere menetét bemutatni. Ezt követően a szintén általunk biztosított egyforma porlasztókat kellett időre szétszerelni és összeállítani, ahol ráadásul az egyes alkatrészek pontos nyomaték szerinti lehúzását is értékelték a bírák.

 

A délelőtti megmérettetést követően a délutáni eredményhirdetésben is szerepet vállaltunk, ahol csapatok ajándékcsomagjaiba kerülő tárgyak, illetve a felajánlott üzemlátogatás lehetősége mellett különdíjként a harmadik és második helyezett csapatok felszerelt CLAAS szerszámos-ládákat kaptak cégünktől, míg az elsőhelyezett csapat tagjai számára tanulmányi szerződést ajánlott fel az AXIÁL Kft. támogatóként.

 

Gratulálunk minden résztvevőnek a példás helytállásért a teljes bajnokság során, hiszen szereplésükkel ők is hozzájárultak ahhoz, hogy az agrárgépész szakmák elismertsége a méltó helyre kerüljön!

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek