Kistraktorok világa: NEXOS és ELIOS a kompakt teljesítmény megtestesítői

Kistraktorok világa: NEXOS és ELIOS a kompakt teljesítmény megtestesítői

A NEXOS és ELIOS kistraktorok ideális választást nyújtanak szőlő- és gyümölcstermesztők számára, akik hatékonyságra és sokoldalúságra törekednek a munkájuk során.

Az agrárium új generációjának kulcsfontosságú eszközeiként a NEXOS és ELIOS sorozatok egyesítik a kompakt kialakítást, a megbízható teljesítményt és a sokoldalú funkcionalitást. A modern gazdálkodók elengedhetetlen társai lehetnek a mindennapi munkákban, legyen szó zöldség-, gyümölcs- vagy szőlőtermesztésről.

 

 

ELIOS 300: Többet érhet el kényelemben.

Az ELIOS 300 sorozat 85 LE maximális motorteljesítménnyel indul, és három modellből áll. Az erőgép alapfelszereltségként az új 5 fokozatú hajtóművel, 30 előre- és 15 hátrameneti sebességfokozattal a REVERSHIFT és a TWINSHIFT rendszerrel rendelkezik. A 300-as széria vezetőfülkéje teljesen sík, mely a legjobb és legkényelmesebb megoldás jelenleg a piacon. Az ELIOS 300-zal a munkavégzés nagyobb élményt nyújt legyen szó telephely körüli feladatokról, szántóföldi munkákról, ültetvényekről vagy erdőkben történő munkavégzésről. A modellek önsúlya 3600 kg-tól kezdődik, kompakt méretének köszönhetően a traktor alkalmas az ültetvényeken és régi szabványok szerint készült gazdasági épületekben is a munkavégzésre. A keskeny nyomtávnak köszönhetően az ELIOS 300-as sorozat biztonsággal használható egyenetlen talajon és lejtőkön is.

 

Négy hengeres erőforrás az FPT-től: teljesítmény, hatékonyság és alacsony karbantartási igény

Az ELIOS 300-as sorozat legkorszerűbb 3,6 literes négyhengeres FPT gyártmányú turbófeltöltős erőforrásokkal üzemel, melyek közös nyomócsöves befecskendezésűek és teljesítik a STAGE V károsanyag-kibocsátási normákat. Rendelkeznek 1800 bar befecskendezési nyomással, nyomásszabályzós turbófeltöltővel, intercooler egységgel, viszkokuplunggal szerelt hűtőventilátorral. A 105 literes üzemanyagtartály mellé egy 10 literes AdBlue-tartály is megtalálható a kipufogógáz-utókezelő rendszer számára. A STAGE V normáknak megfelelő kipufogógáz-tisztításhoz minden típuson SCR rendszer dolgozik, valamint DPF szűrő és DOC rendszer is található rajtuk, akárcsak külső hűtésű EGR rendszer is. Minden komponens a motorháztető alatt kapott helyet, ahol nem zavarja a gépkezelő látóterét. A keskeny kipufogócső tökéletesen illeszkedik az A-oszlop előtti térbe, így nem gátolja a kilátást. A beépített kipufogógáz-utókezelő rendszerek ellenére a motortér kivételesen könnyű hozzáférést biztosít a karbantartáshoz.

Minden erőforrás levegő-előmelegítő rendszerrel rendelkezik az alapfelszereltség részeként. Opcionálisan elektromos hidegindítást segítő rendszer is kérhető, mely megbízható és kíméletes indítást tesz lehetővé -30°C fokos alacsony hőmérsékletig.

 

NEXOS 200 – egyszerűen erőteljes.

A NEXOS 220-tól a 260-as modellig az új NEXOS-ok a nagy teljesítményű 3,6 literes FPT 4 hengeres motorral vannak felszerelve. Az üzemanyagtartály kapacitása 100 literig (az M/L/XL változatoknál szériafelszereltség) mostantól a fülke alatt található. Ez az elhelyezés segíti az alacsony súlypont elérését, így optimális a stabilitás a lejtőkön. Az S-modellnél 75 literes üzemanyagtartály érhető el alapfelszereltségként.

 

 

Motorfordulatszám-memória.

Minden NEXOS alapfelszereltségként motorfordulatszám-memóriával van felszerelve. Még nagyobb kényelem érdekében a gépet opcionálisan egy második memóriamodullal is lehet kérni.

 

Első és középső hídrögzítés.

Frontra szerelt munkagépekhez az új NEXOS egy első függesztőszerkezetet vagy gyárilag felszerelt szerelőlapot ajánl. A középső tengely területén a még nagyobb hatékonyság érdekében az oldalsó szerelőlap a gyárilag rendelkezésre álló lapokkal kombinálva további függesztési lehetőségeket biztosít.

 

PROACTIV első híd.

A NEXOS magas szintű kényelme nem csak a gép alacsony súlypontjának és az optimalizált súlyelosztásának köszönhető, hanem a PROACTIV első hídnak is. Ez passzív billenésstabilizálást nyújt a kanyarokban, ami gyors közúti, szántóföldi haladásnál és a szántóföldi munka során optimális vezetési kényelmet biztosít. Egyszerű kialakításának köszönhetően a karbantartás költségei lényegesen alacsonyabbak.

 

 

A tökéletes sebességelosztás.

A hajtómű 30 előre- és 15 hátrameneti sebességfokozattal a REVERSHIFT és a TWINSHIFT rendszerrel pontos és kiváló sebességelosztással rendelkezik. Alapfelszereltségként az új sebességváltó a NEXOS-ban 40 km/h-s ECO közlekedésre képes. 40 km/h-s sebességnél ez 1650 fordulat/percet jelent. A NEXOS alapfelszereltségként rendelkezik kúszási sebességfokozattal, mellyel minimálisan 500m/h sebesség lehetséges.

 

 

Sokoldalúság.

Az akár 87 l/perc teljesítményű erőteljes hidraulikus rendszer egyetlen vásárlói igényt sem hagy teljesítetlenül. A NEXOS alapkivitelben három hidraulikus szivattyúval van felszerelve. A hátsó hidraulikus szivattyú akár 60 l/percig beállíthatók a hátsó függesztőszerkezethez pedig egy különálló 27 l/perc teljesítményű szivattyú rakható. Opcióként maximum 4 pár kihelyezett kört tudunk kérni szabad visszafolyó ággal középre és hátra is egyaránt.

 

Új fülketető és színes kijelző a műszerfalon

A vezetőfülke tetejébe integrált ablaktörlő a legjobb kilátást biztosítja. Az új LED csomaggal 8 db LED munkalámpa került elhelyezésre, illetve a LED-es fényszórók miatt az éjszaka nappallá válik. A műszerfalon lévő színes kijelzőn keresztül vezérelhető a traktor összes funkciója. A gépkezelő a hidraulikus szelepeket, a hátsó függesztőszerkezetet, a 4-es kategóriájú szűrőrendszert vagy a sebességváltót a saját igényei szerint. Minden fontos információt megtalálhat a napi munkájához egy pillantás alatt.

 

További információért keresse területileg illetékes munkatársainkat!

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek