Informatív és élménydús pályaorientációs nap

Informatív és élménydús pályaorientációs nap

A mohácsi Park Utcai Katolikus Általános Iskola 6. osztályos tanulói látogattak el bajai telephelyünkre október 26-án. Az esemény célja az volt, hogy a diákok egy pályaorientációs nap keretében megismerkedjenek a vállalattal és a dolgozók munkaköreivel.

A 40 fő tanulóból, és több kísérőből álló csoport 11 szakmába nyerhetett betekintést, melyeket a bajai, központi telephely bejárása során, interaktív módon ismerhettek meg. Ebben több kollega is segítségükre volt, akik saját tudásukat átadva és különféle eszközök, gépek segítségét igénybe véve mutatták be feladataikat.

 

 

Nemcsak olyan munkakörök (szervizszerelő, szervizmérnök, gépes és alkatrészes termékmenedzser, munkavédelmi szakember, üzletkötő) kerültek bemutatásra, melyekre az AXIÁL szó hallatán először gondolunk, hanem a cég életének mindennapi működéséhez szükséges hivatásokról is informálódtak a látogatók. Ilyen volt például a pénzügy-számvitel, a bérszámfejtés, a marketing, az informatika vagy a villanyszerelés is.

A nap folyamán AXIÁL Kvízre és Szakmapárosító játékra is sor került, sőt egy-egy CLAAS traktorba és CLAAS kombájnba is beültek a diákok, melyet nagy érdeklődéssel és örömmel fogadtak. Szó esett az általános iskola utáni továbbtanulási lehetőségeikről, a szakképző iskolai, a technikumi és a gimnáziumi képzésekkel kapcsolatos dilemmákról, vagyis a „Hogyan és mit válasszak?” kérdésköréről is.

Bízunk benne, hogy az informatív és élménydús programcsokorral segítettük a diákok pályaválasztását, akiknek látogatását ezúton is köszönjük!

 

Forrás: Takács Nikolett, képzési és fejlesztési specialista

Fotó: Kürti Ivett, marketingmenedzser

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek