90 éves a jánoshalmi alma mater

90 éves a jánoshalmi alma mater

A napokban ünnepelte 90. évfordulóját a Déli ASZC Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, mely jubileumi eseményen az AXIÁL Kft. emléklapot kapott az iskolával hosszú időn keresztül tartó eredményes együttműködéséért.

 

A jánoshalmi iskolában először 1933. november 8-án kezdődött meg a mezőgazdasági ismeretek oktatása, mely intézményben azóta is képzik a térség fiataljait többek között mezőgazdasági gépész és gépésztechnikus szakmákra.

Az intézményben tanuló számos diák tölti gyakorlati idejét évről-évre az AXIÁL Kft. bajai, központi telephelyén, és a tanulmányaik befejezése után sok szakember a cégcsoport dolgozója is lesz egyben, általában szervizszerelő vagy gépkezelő munkakörben. Ennek elismeréséül Taskovics Péter az intézmény igazgatója emléklapot adott át az AXIÁL Kft.-nek, melyet Büksi János szervezetfejlesztési igazgató vett át.

 

 

A szervezetfejlesztési igazgató elmondta, hogy a 2023/2024-es tanévben 82 diák kezdi meg szakmai gyakorlatát az AXIÁL-nál a jánoshalmi alma materből. A 10., 11. és 12. osztályos tanulók olyan munkatársak mellé kerülnek beosztásra, akik már nagy tapasztalattal rendelkeznek a különböző gyártási évű, márkájú és típusú gépek karbantartásában, javításában és kezelésében.

Ezúton kívánunk nekik új ismeretekben gazdag, sikeres tanévet!

 

Fotó: Kürti Ivett, marketingmenedzser

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Elérhető

Kapcsolódó cikkek