Fókuszban a balesetmegelőzés

Fókuszban a balesetmegelőzés

Az AXIÁL Kft. támogatásával több száz bajai és bácsalmási diák vett részt balesetmegelőzési előadáson a Bajai Városi Színházban.

A március 20-án, hétfőn tartott rendezvényen az életben is előforduló szituációkat mutattak be színészek, melyeket a rendőrség szakembereivel és szakpszichológussal beszélhettek meg a fiatalok.

A Crash vagyis Ütközés című előadást a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművészei adták elő, akik négy, egyenként 10-15 perces jelenetet mutattak be a közönségnek. Három jelenet közlekedési balesetről, egy internetes bűncselekményről szólt. A program során kiemelt szerepet kapott az interaktivitás, a látottak és hallottak átbeszélése, hogy a fiatalok maguk ismerjék fel, a balesetek, illetve történések miként lettek volna elkerülhetők.
 


 

A közönség középiskolás korú diákokból állt, akik közül többen rendelkeznek már segédmotoros kerékpárra vagy személygépkocsira szóló vezetési engedéllyel. Ők és a jogosítvánnyal nem rendelkezők is sok hasznos információval gazdagodhattak.

„Úgy állítottuk össze a diáklétszámot, hogy a város minden iskolájából invitálhassunk meg fiatalokat, sőt még Bácsalmásról is jön egy 50 fős busz. Kétszer 380 fő részvételére számítunk a nap folyamán.” – tudtuk meg Gedovics Zoltán r. főtörzszászlóstól, a Bajai Városi Balesetmegelőzési Bizottság titkárától az előadást megelőzően.
 

Dudásné Tóth Erika r. őrnagy, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára elmondta, hogy 2021-ben vették fel a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházzal a kapcsolatot és akkor kérték fel a jelenetek megírására Tóth Katát. A színdarabot már 2021-ben és 2022-ben is játszották, és az előadások egyikén részt vett Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője is, akinek a pártfogása mellett ez a program idén Baján is megvalósulhatott.

A tulajdonos-ügyvezető a Bács-Kiskun Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság tagjaként kiemelt figyelmet fordít a közlekedéssel kapcsolatos kezdeményezésekre. „A balesetmegelőzésről szóló előadást látva nem is volt kérdés a bajai előadás támogatása. Fontosnak tartom, hogy a fiatalok biztonságos körülmények között, játékos formában ismerjék meg, hogyan kerülhetik el a számukra veszélyes helyzeteket.” – nyilatkozta Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser, AXIÁL Kft.

Képek: Kürti Ivett, marketingmenedzser, AXIÁL Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek