Trimble technológia segíti a Nissan eddigi legfejlettebb vezetéstámogató rendszerét

Trimble technológia segíti a Nissan eddigi legfejlettebb vezetéstámogató rendszerét

2023 február elején jelentette be a Trimble és a Nissan cégeik közötti együttműködést, amely keretében az autógyártó nagypontosságú helymeghatározási forrásként a jövőben, a Trimble RTX technológiáját fogja használni.

A Nissan ProPILOT Assist 2.0 vezetéstámogató rendszere 2023-ban megjelenő Ariya modellekben lesz először elérhető.
 


Amíg a Globális Navigációs Műholdrendszerek (GNSS) jeleivel történő pozícionálás akár 10 métert is tévedhet, bizonyos esetekben szükség van nagyobb pontosságot lehetővé tévő rendszerre. A Trimble RTX nagyobb pontosságot biztosít, ami a konzisztens sávmeghatározáshoz, a vezetést támogató rendszerek működéséhez elengedhetetlen. A különféle, fejlett vezetést támogató rendszerek (Advanced Driver-Assistant System, ADAS) esetében még mindig a vezető hozza meg a végső döntést, ezek a rendszerek csupán egy állomást jelentenek a teljes autonóm megoldások felé vezető úton.

„A Trimble évtizedek óta élenjár a precíziós helymeghatározás terén és majdnem ennyi ideje az autóipari szegmens fontos szereplője is.” – nyilatkozta Patricia Boothe, a Trimble közúti autonómiájáért felelős vezérigazgató. „A technológiai vezető szerepünk és az iparágban szerzett tapasztalatunk kombinációja több, mint 30 millió „kéz nélkül”, magabiztosan levezetett mérföldet eredményezett.”
 


A Nissan újgenerációs ProPILOT 2.0 vezetéstámogató rendszere segíti a sofőrt a vezetésben, tartja a sávot, és az önvezetés minimális szintjét biztosítja, úgy, mint az akadályok felismerését, kikerülést, vészfékezést. 360 fokos érzékelés alapján a rendszer egyszerre hang- és fényjelzést küld a vezetőnek, majd kéri, hogy a kezét a kormányra téve erősítse meg a javasolt manővert.
 


A Trimble helymeghatározó rendszere lehetővé teszi a konzisztens sávtartást, valós vezetési körülmények között is. A Trimble RTX rendszere optimális jelteljesítményt és megbízhatóságot kínál a nap 24 órájában. Ez a helymeghatározó technolóiga másodpercek alatt 10 centiméter szintű pontosságot eredményez, így ideális megoldás autonóm rendszerekhez, beleértve az autóipari igényeket, ahol nagyfokú pontosságra van szükség viszonylag minimális idő alatt.

 

Összeállította: Ruzsicsné Krascsenics Nelli, marketingmenedzser, AXIÁL Kft.

Forrás: Trimble Technology to Help Power Nissan's Most Advanced Driver Assist System to Date (prnewswire.com)

Elérhető

Kapcsolódó cikkek