CLAAS traktorok a lóerők hajdúsági ünnepén

CLAAS traktorok a lóerők hajdúsági ünnepén

Mezőgazdasági gépek morajától volt hangos hétvégén Hajdúböszörmény, ahol közel 10 000 érdeklődőt vonzott a Hajdú Nemzetközi Traktorhúzó Kupa két versenynapja és a programot felvezető traktoros felvonulás.

Az évtizedes múltra visszatekintő rendezvényen az AXIÁL különleges demógépei is részt vettek.
 


Idén augusztusban újra bivalyerős motorok dübörgésétől volt hangos Hajdúböszörmény, ahol színes program várta a mezőgazdasági gépek szerelmeseit a város méltán híres traktorhúzó versenyén. A regionális szinten is meghatározó esemény azonban nemcsak a lőerők bűvöletéről szólt, hiszen a szervezők nem titkolt célja a mezőgazdaság népszerűsítése, valamint az agrárgépész szakmák utánpótlásának gyarapítása is. A tömegek elérését változatos kísérőprogramok arzenálja garantálta, hiszen többek között driftbemutató, agrárfórum, veterán gépek felvonulása, illetve „Traktoring” névvel szakiskolai tanulók számára külön versenyszámok várták az érdeklődőket.  

A fesztiváli hangulat középpontjában ettől függetlenül persze az elképesztő számban érkező traktorok álltak, melyek elsőként a péntek délutáni felvonuláson mutatták meg magukat. A várost átszelő karnevált az AXIÁL összesen 5 CLAAS erőgéppel (XERION 4200, AXION 960 TT, AXION 930, AXION 830, ARION 650) színesítette, melyeket bemutató gépkezelőink, illetve debreceni telephelyünk lelkes kollégái mozgattak.
 


A szombati és vasárnapi versenyeken Heavy Modified, Light Modified, Superstock és Mini Modified kategóriákban húztak a profi csapatok, melyek 16 országból érkeztek. Ebből a komoly felhozatalból is kiemelkedtek a rendezvény sztárjai, az Olaszországból és Hollandiából származó csúcsgépek, melyek egyenként 10 000 lóerő körüli teljesítményt képviseltek. A profi kategóriákat a hazai amatőr bajnokság kísérte, valamint a szakiskolás diákok külön versenyszámban mutathatták meg tehetségüket, az AXIÁL által felajánlott AXION 830-as traktorral elhúzva a 15 tonnás terhelésre is súlyozható fékpadot. 

A rendezvény szelleméhez hűen természetesen mi is megmérettük magunkat, de a versenyzők szórakozását szem előtt tartva csak kategórián kívüli bemutató keretében. Ennek részeként a csúcskategória utolsó húzásai előtt Tóth Péter kollégánk ragadta meg a maximumra súlyozott fékpadot a két kormányzott tengellyel hódító középfülkés CLAAS XERION 4200 típusú bemutatógépünkkel, hogy gond nélkül áthaladjon vele a 100 méter hosszú pályán egy szabályos „Full Pull” keretében. Őt követte Kántor József kollégánk, aki a gumihevederes CLAAS AXION 960 TT demógéppel hajtotta végre hibátlanul ugyanezt a feladatot.
 


Izgatottan várjuk a kiállítóként és szakmai támogatóként is kiváló élményeket nyújtó hajdúsági traktoros ünnep következő felvonását!

 

Szöveg, fotók: Fejes Tamás, marketingmenedzser, AXIÁL Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek