Virtuális Trimble Roadhow – ahogyan még nem találkozhattak precíziós szolgáltatásainkkal

Virtuális Trimble Roadhow – ahogyan még nem találkozhattak precíziós szolgáltatásainkkal

2021. február 10. – Már csak 7 nap van hátra a Virtuális Trimble Roadshow kezdetéig.

 

Egyedülálló eseményünkről már számos forrásból értesülhettek a helyspecifikus gazdálkodás iránt érdeklődők, most szeretnénk egy kicsit bővebb betekintést nyújtani, mire is számíthatnak a programom részt vevők.

 

 

Az előzményekkel valószínűleg mindenki tisztában van: a rendezvények, a személyes találkozások meghiúsulása miatt Partnereinkben és bennünk is űr keletkezett – mindannyiunknak hiányoznak a kötetlen szakmai egyeztetések, tanácsadások, tapasztalatok megbeszélése, a rendezvényeink hangulata, amikor egyik pillanatban már egy meglévő kiépített precíziós technológia eredményeiről beszélgetünk a gazdákkal, a másik percben pedig egy sorvezetőt mutatunk be azoknak, akik még csak éppen kacérkodnak a gondolattal, hogy el kellene indulni a helyspecifikus gazdálkodás irányába.

A szolgáltatásaink rohamosan fejlődnek, a Vantage megoldás révén hatékonyabbá, eredményesebbé tudjuk tenni a szántóföldön végzett munkákat. Ezeket kívánjuk most összefoglalóan bemutatni, kicsit a „régi menetrend” szerint: gondolatébresztőként beszámolunk pár percben az adott témáról, majd elegendő időt szeretnénk szentelni, hogy a felmerülő kérdéseket közösen megvitassuk.

Éppen ezért a rendezvény struktúráját úgy alakítottuk ki, hogy témakörönként egy-egy virtuális szobába léphetnek be a látogatók, ahol minden óra elején egy rövid prezentációt tartanak kollégáink, ezt követően pedig lehetőség van a „személyes”, azaz élőben a virtuális térben a kis csoportos konzultációra.

 

 

Tervezett szobáink, témáink:

  • Balogh Máté és Kocsmárik János: Sorvezetés és kormányautomatikák

Néha a legegyszerűbb munka is lehet nehéz. Van, hogy nem könnyű „egyszerűen csak” egyenesen végigmenni gépünkkel a táblánkon, pontosan csatlakozva előző nyomunkhoz. Lehet sötét, köd, vagy dombos terület, ami megnehezíti a pontos munkavégzést. Tudjon meg mindent a Trimble mezőgazdasági sorvezetőiről és kormányautomatikáiról, melyek a legnehezebb körülmények között is segítik a pontos munkavégzést.

Tudta, hogy a Trimble 1993-ban mutatta be az első mezőgazdasági sorvezetőt?

 

  • Kóbor Szabolcs és Papp Máté: Helymeghatározás, korrekciós jelek

A műholdas helymeghatározás a precíziós növénytermesztés alappillére. Min múlik a helymeghatározás, és ezen keresztül a kormányautomatikák pontossága? Miért fontos, hogy hány műholdas helymeghatározó rendszer jeleit képes venni egy GPS vevő? Hogyan lehetséges egy 2,5 cm-es visszatérési pontosság elérése egy mezőgazdasági GPS vevővel? Hogyan biztosít a Trimble technológiája kiemelkedő pontosságot és jelvételi biztonságot? Ha már Önben is felmerültek ezek, vagy hasonló kérdések, akkor ez a szekció Önnek szól.

Tudta, hogy a Trimble nevéhez fűződik a világ első cm pontosságra képes RTK GPS vevője 1993-ból? És azt tudja, hogy idén lesz 10 éve, hogy a Trimble elindította műholdas sugárzással is elérhető Centerpoint RTX korrekciós jel szolgáltatását, mely kezdetben 3,8 cm, mára 2,5 cm helymeghatározási pontosságot biztosít?

 

  • Okvátovity István és dr. Mesterházi Péter Ákos: Adatkezelés, kezdő lépések a precíziós növénytermesztésben

Ez a szekció arra ad választ, hogyan érdemes nekikezdeni a precíziós – helyspecifikus gazdálkodáshoz, hogy mire van szüksége egy gazdálkodónak, hogy már az út elején jó irányba induljon, hogy egységes, strukturált adatbázisba gyűjtse adatait, gyorsan, hatékonyan, de szakszerűen tudjon döntést hozni, kijuttatási terveket készíteni. Szó esik a Trimble Ag szoftver megoldásairól, az automatikus adatszinkronizálásról, a munkautasításokról, az AXIÁL mAXI-MAP szoftveréről és a precíziós növénytermesztést támogató szolgáltatásainkról, mint a Trimble Power Zone-ról, vagy a műholdas hozammérésünkről.

Tudta, hogy a Trimble már 2012-ben bemutatta első felhő alapú adatszinkronizálási megoldását Connected Farm néven?

 

  • Simon Zsolt és Telek Dávid: Kijuttatás vezérlés – permetezés, műtrágyázás, vetés

A helyspecifikus növénytermesztés lényege, hogy tábláink minden pontján a maximális jövedelmezőségre törekszik azzal, hogy mindenhova a megfelelő mennyiségű input anyagot használjuk fel. Ennek egyik alapfeltétele az a GPS alapú kijuttatásvezérlő rendszer, mely képes az input anyagok szabályozott, terv szerinti kijuttatását megvalósítani. Legyen szó permetezésről, műtrágyázásról, vetésről, ISOBUS kompatibilitással bíró, vagy anélküli erő- ill. munkagép, a Trimble-nek mindenre van megoldása.

Tudta, hogy a Trimble a tulajdonosa a német Müller Elektronik GmbH-nak, mely az egyik vezető beszállítója sok mezőgazdasági munkagép gyártónak a vezérlő elektronikák és kijelzők terén?

 

  • Böjtös Máté és Fehér Róbert: Betakarítás

A betakarítás egy fontos eleme a precíziós növénytermesztésnek. A hozammérés révén fontos adatot ad a megalapozott tápanyag gazdálkodáshoz, táblán belüli zónák lehatárolásához, nem utolsó sorban visszajelzést ad a szezon során meghozott agronómiai döntéseink jóságáról. A Trimble gépspecifikus és univerzális hozammérő rendszerei elérhetővé teszi a hozammérést lényegében bármilyen gyártmányú betakarítógépen. De egyéb megoldások, mint a sorkövető automatikus kormányzás, a gépek közötti közvetlen adatszinkronizálás (Vehicle Sync) szintén hozzájárulnak a könnyebb és pontosabb munkavégzéshez a betakarításban. Ez a szekció ezeket a megoldásokat mutatja be, de szó esik a hozam adatok feldolgozásáról, térképek készítéséről, a Trimble megoldásáról a hozamadatokban lévő hibás adatok szűrésére, ill. az AXIÁL által kínált műholdas hozammérésről, a mAXI-Hozamról is.

Tudta, hogy a Trimble 2012-ben mutatta be a Wi-Fi alapú, gépek közötti közvetlen adatszinkronizálására szolgáló Vehicle Sync nevű megoldását?

 

  • Hümpfner János, Katona Norbert és Sirok Gábor: Megoldások és tippek a Trimble-től

Ez a szekció egy kicsit kilóg a sorból!

A nap folyamán, a bejelentkezések során végig követhetik egy Trimble automatikus kormányzás és ISOBUS vezérlés beszerelését. Kollégáink pedig minden bejelentkezés alkalmával bemutatnak egy Trimble alkalmazást vagy ügyes megoldást, beállítást. Így láthatják az elektromos kormánymotor, a NAV-900 és a Trimble GFX-750 monitor beszerelését és beállítását, és azt is, hogyan tudjuk elkezdeni a munkavégzést. Emellett bemutatunk néhány olyan innovatív Trimble megoldást is, melyek garantálják az egyszerű munkavégzést és a biztos, precíz adatrögzítést.

 

Reméljük, mindenki talál számára érdekes témát, amelyről többet szeretne megtudni. Természetesen minden egyéb, precíziós gazdálkodással kapcsolatos kérdés esetében is állunk szíves rendelkezésükre!

 

Az eseményen való részvétel díjmentes, csupán egy regisztrációra van szükség, amelyet ITT tud elvégezni!

 

Várjuk február 10-én 10 és 17 óra között!

 

Szöveg: Baranyiné Hutai Anikó, marketingkommunikációs menedzser és Mesterházi Péter Ákos, precíziós gazdálkodási csoportvezető

Kép: Trimble

Elérhető

Kapcsolódó cikkek