Új típusú Annaburger pótkocsi: HTS 22.15 FlatLiner

Új típusú Annaburger pótkocsi: HTS 22.15 FlatLiner

A német Annaburger egy új típusú pótkocsi gyártását jelentette be tovább bővítve az építőipari szegmensnek a kínálatát.

Annaburger FlatLiner (HTS 22B.15) robusztus alvázának és optimalizált karosszériájának köszönhetően biztonságos és hatékony szállítást biztosít, optimális szállítmányozást lehetővé téve építőanyagok és építési hulladék, valamint raklapok és kisméretű építőipari gépek szállítására is alkalmas.

A már létező, félcső alakú billenőplatós változat - mely Hardox® anyagból készül – a HardLiner (HTS 22.15) egy tovább fejlesztett változata, a szögletes kialakítás és a sík platófenék által, immár nem csak ömlesztett építési hulladék, föld és kőzet szállítására alkalmas.

Az új Annaburger FlatLiner HTS 22B.15 a válasz az építőipar, a kertészet és a tereprendezés, valamint a mezőgazdaság változatos és gyakran extrém kihívásaira. A 22 t megengedett össztömeggel és 6,9 t üres tömeggel a billenő pótkocsi 12 köbméter platótérfogatot kínál, és kifejezetten építési törmelék, homok, kavics, kitermelt talaj és kotrott anyag szállítására és gyors kirakodására készült. Ezenkívül univerzálisan használható, és kertépítésre és tereprendezésre is optimalizálva lehetővé teszi a raklapok és kisméretű építőipari gépek biztonságos szállítását. A robusztus, hegesztett, HB 450 acélból készült nagy plató sík/lapos falakkal és rögzítési pontokkal optimális rakományrögzítést biztosít. Az anyagvastagság, mely a falaknál 4 mm a platófenéknél 5 mm-es garantálja a tartósságot.

 

 

A négyfokozatú, gyorssüllyesztési funkcióval rendelkező billentő hengerrel felszerelt FlatLiner mindössze 42 l hidraulikaolajat igényel. Ez azt jelenti, hogy a régebbi traktorok mögött is biztonságosan üzemeltethetők. Technikailag 30 t teherbírásra lett méretezve, köszönhetően a nagy teherbírású kettős gerenda szerkezetnek és a BPW-től érkező robosztus ingás futóműnek.

A 4 tonnás vonórúd terhelés további tartalékot biztosít, tökéletesen alkalmas nagy teherbírást igénylő munkavégzések során építkezéseken és terepen egyaránt. Robusztus felépítése ellenére a FlatLiner közúton vontatható külön engedély nélkül is, 2,55 m-es járműszélességének köszönhetően alapfelszereltségben.

Az 54 fokos billenési szög megkönnyíti a nedves vagy ragadós anyagok kirakodását, a masszív kialakítás pedig nagy stabilitást biztosít még nagy billenési szögeknél is. A hátsó ajtó nyitására két mód áll rendelkezésünkre: az első lehetőség a hagyományos hátsó ajtó nyitás hidraulikus működtetéssel – ahol a munkahengerek védelemmel vannak ellátva (az építőanyagoktól való ütközés ellen). Hidraulikus úton akár 100 fokos szögben nyíló csomagtérajtó biztosítja az ömlesztett rakomány gyors kirakodását.

A hátsó ajtó egy úgynevezett „holland zár” funkcióval is rendelkezik, vagyis jobbról és balról kézzel is nyitható. Az oldalra nyitáshoz szükséges utolsó retesz pótkocsi elejéhez van vezetve így biztosítva a gépkezelő biztonságát az esetlegesen kihulló törmelék vagy egyéb anyag ellen. Kézi nyitás esetén nincs magassági korlát a hátsó ajtóban így könnyedén rakodhat fel raklapárut, kisméretű építőipari gépeket vagy más magasabb rakományokat is.

 

Szöveg: Somogyi Ákos, termékmenedzser

Forrás, kép: Annaburger

Elérhető

Kapcsolódó cikkek