Új agrárgépész nemzedék lépett ki a nagybetűs életbe

Új agrárgépész nemzedék lépett ki a nagybetűs életbe

Két mezőgazdasági iskolában is rendeztek a napokban traktoros ballagást, melyeket a duális képzőhelyként szolgáló AXIÁL Csoport is támogatott.

Az egyik esemény 2024. április 30-án kedden volt Baján, ahol a Déli Agrár Szakképző Centrum Bereczki Máté Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola szintén végzős tanulói erőgépeikkel járták a város utcáit, az iskolától az AXIÁL Kft.-vel szembeni területig.

A másik eseményre 2024. május 4-én szombaton került sor Jánoshalmán, ahol a Déli Agrár Szakképző Centrum Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzős tanulói vonultak fel traktorokkal a település utcáin.

A felvonulásokon régi és modern gépek egyaránt láthatók voltak, melyek nagy érdeklődésre tartottak számot a közönség köreiben. Bár a legtöbb traktor magántulajdonban volt, de azért az AXIÁL Kft. és a MANAX Kft. is hozzájárult a ballagáshoz, Jánoshalmán két Landini, Baján egy CLAAS traktor vett részt a felvonuláson a vállalatok jóvoltából.

Bár márkák, színek, különböző évjáratú gépek sokasága volt látható a programon, de egy közös azért volt a két rendezvényben, a diákok öröme, akik hangos dudaszóval adták hírül, új agrárgépész nemzedék hagyta maga mögött az alma matert és lépett ki a nagybetűs életbe.

Gratulálunk!

 

Szöveg: Borbély Zsanett

Fotó: Kürti Ivett

Elérhető

Kapcsolódó cikkek