Landini újdonságok: 6 RS SZÉRIA

Landini újdonságok: 6 RS SZÉRIA

A 2022-es év a Landini új termékével.

Az Argo Tractors csoport márkája a hagyományok erejével, az innováció iránti szenvedéllyel, valamint a formatervezésre és az emberi tényezőre való összpontosítással lépett az új évbe, amely a kínálat új termékében és szolgáltatásában értelmeződik.

 

6RS Robo-Six sorozat

Az egyik legfontosabb újítás az új 6RS Robo-Six Stage V sorozat, amelyet a sokoldalúságot, teljesítményt és kényelmet kereső ügyfelek számára terveztek. Ez a traktor ideális a szántóföldi munkákhoz, takarmányozási felhasználáshoz, közúti szállításhoz és a gazdaságok kezeléséhez.

Ez a megújult sorozat a 6-135 RS, 6-145 RS és 6-155 RS modelleket tartalmazza, amelyeket 4,5 literes, 16 szelepes, 4 hengeres FPT NEF 45 motorok hajtanak, 135 LE, 145 LE és 155 LE teljesítménnyel. A hajtáslánc és a sebességváltó elrendezése 2560 mm-es tengelytávot tesz lehetővé, ami nagy stabilitást, ugyanakkor az 55 fokos kormányszögnek köszönhetően sokoldalúságot és manőverezhetőséget biztosít.

 

Megújult Landini termékcsaládra jellemző dizájnnal

A Robo-Six sebességváltó 4 tartományban 6 Power Shift fokozattal 24 + 24 sebességfokozatot kínál, amely a mászófokozattal felszerelésével 40 + 40-re emelkedik. Két előre programozott munkamód optimalizálja a motor hatékonyságát: ezek az Eco és a Power, az első a fogyasztás alacsonyan tartására, a második pedig a maximális teljesítmény biztosítására összpontosít, hogy felgyorsítsa az aktuális feladat elvégzését. A teljesítményt a 4 sebességes TLT fokozza.

A maximális hátsó kerékméret 650/60R38, a megengedett legnagyobb össztömeg pedig akár 9500 kg is lehet.

A zárt központú hidraulikarendszer egy 123 l/perc teljesítményű szivattyúval rendelkezik, amely akár 7 szelepet (elektronikus és középre szerelt)  is képes kezelni, valamint egy elektronikusan vezérelt hátsó hárompont, amelynek maximális teherbírása 7 200 kg. Az első függesztőmű legfeljebb 3 200 kg-ot emel.

A dizájn, az ergonómia, a kényelem és a munkakörülmények javítására alkalmazott technológia a további jellemzők, amelyek a 6RS Robo-Six-et ideális partnerré teszik a szántóföldön és a gazdaságban.

Multifunkcionális Joystick-ba integrált kezelős szervekkel, akár egy újj mozdulattal lehet a sebességváltót a hidraulikát a függesztőművet és a traktor irányváltó rendszerét szabályozni. Az automata powershift kapcsolás és a táblavégi forduló szintén a joystick-on kapott helyet.
 

Egy kézben az irányítás.

 

Az új "Landini High Vision" fülke megkülönböztető jellemzője a FOPS-homologizált panorámatető és a természetes szellőzést biztosító nyílás, amelyek fokozzák a traktor teljesítményét az L40 homlokrakodó bálakezeléshez való használatakor. Említést érdemelnek még a LED-es fényszórók. Akár 14 fényszóró is rendelkezésre áll, amelyek közül 8 a tetőbe van beépítve, hogy kiváló éjszakai látást biztosítson.

Új alapokra helyezett fülke a maximális kényelem és láthatóság jegyében

 

A fülke mechanikus felfüggesztéssel rendelkezik, amely a független karokkal ellátott felfüggesztett első tengellyel kombinálva tovább javítja a vezetési kényelmet.

A vezetőfülke kiváló minőségű, autóipari eredetű anyagokból készült. Ugyanez a figyelem a tervezésre és a funkcionalitásra a teljesen ergonomikus kialakítású, 12 hüvelykes érintőképernyős monitorral és multifunkciós joystickkal ellátott vezérlőműszereken is megtalálható.

Nagy hangsúlyt fektettek olyan megoldások elfogadására, amelyek megkönnyítik a traktor karbantartását. Ebben az összefüggésben az új, 90 fokban nyitható motorháztető és a ventilátor alakú elrendezésben elhelyezett hűtők lehetővé teszik a könnyű, gyors és biztonságos szervizelést.

A "Precision Steering Management" rendszer a műholdas vezetéstámogatás és irányítás, az ISOBUS funkció a traktor és a munkaeszközök összekapcsolhatósága érdekében, valamint a Landini Fleet & Remote Diagnostic Management rendszer szinergiában működik, hogy maximalizálja a napi műveletek hatékonyságát és jövedelmezőségét, miközben az üzemeltetési költségeket alacsonyan tartja.

Összeállította: Somogyi Ákos, termékmenedzser, Axiál Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek