Elérhető SUPERTINO bálabontók kétféle kivitelben

Elérhető SUPERTINO bálabontók kétféle kivitelben

Az almozás kézimunka-igényes gyakorlatának kiváltására ajánljuk a SUPERTINO bálabontó és-kiosztó gépet.

A gép használatával a szalma „feltárásra” kerül, azaz a szálak viaszrétegét megtörve, megnövekedik annak nedvszívó képessége. Ennek következtében nem csak az almozásra szánt anyag minősége javul, hanem jelentős mennyiségű megtakarítás is elérhető.

A gép önrakodónak tekinthető, mivel emelőfal segítségével a feldolgozótérbe kerül a szalma. Egy tépőhenger aprítja fel és roppantja meg, ezután egy kétfokozatú turbina fújja akár 16 m távolságra is. A szórás iránya hidraulikus munkahengerrel tetszőleges irányba állítható. 300 fokban forgatható torony segítségével maga mögé is tudja teríteni a szalmát.

Az egyes funkciók működtetését flexibilis vagy elektrohidraulikus távvezérlés biztosítja. A turbina és a tépőhenger meghajtása 540 1/ min kardánfordulattal mechanikus hajtóműveken keresztül történik. A hidraulikusan hajtott lánccal a kijuttatandó anyag mennyiségét fokozatmentesen változtathatjuk.

Ez a technika lehetővé teszi, hogy a pihenőteret akár a tehenek feje fölött is gyorsan és egyenletesen bealmozhassa. A gép alkalmas szálastakarmányok jászolba vagy etetőútra való kijuttatására is.


Kétféle kivitelben: 4 és 6 m³ -es térfogattal forgalmazzuk. A 4 m3-es változat függesztett kivitelben is rendelhető.

A SUPERTINO bálabontó használatával elkerülheti a bálakötöző zsineg trágyába jutását, mely a tapasztalatok szerint igen sok bosszúságot okozott- eddig.

 

Forrás: Angeli Gyula, termékmenedzser, Axiál Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek