Precíziós gazdálkodási megoldások az AXIÁL kínálatában

Precíziós gazdálkodási megoldások az AXIÁL kínálatában

Az AXIÁL Kft. már 30 éve áll a hazai gazdálkodók szolgálatában, a mindenkori igényeket figyelembe véve időről-időre bővülő kínálattal.

Ennek az állandó fejlődésnek köszönhető, hogy közel 10 éve a precíziós gazdálkodás eszközei, majd az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások is megérkeztek kínálatunkba. A szakterület szaktudást is kíván, ezért az évek során egy a piacon egyedülállónak tekinthető, precíziós gazdálkodásra specializálódott csoportot hoztunk létre. Ez a gépészekből, agronómusokból, szerviz-specialistákból, térinformatikai és IT szakemberekből, valamint precíziós gazdálkodási szakmérnökökből álló csoport sok év tapasztalatával, erős gyártói háttérrel és a cégcsoport többi specialistájával együttműködve szolgálja ki az ügyfelek minden igényét. Az általunk kínált megoldások az erő- és munkagépekkel, térinformatikai és IT háttérrel együtt teljeskörű, jól működő rendszert alkotnak, amit a teljes életciklus során hozzáadott értékkel kísérünk végig.


Lenyűgözően széles portfólió, amihez valóban értünk
 


mAXI-NET 2.0
RTK korrekciós el szolgáltatás


Farm menedzsment szolgáltatások


Precíziós gazdálkodásra alkalmas területek kiválasztása

A ma elérhető legfejlettebb korrekciós jel, Magyarország egyetlen olyan hálózatáról, mely az ország teljes területén valamennyi műholdas helymeghatározó rendszer jeleire épülő korrekciós jelet szolgáltat.
 

Többek között a Trimble Farmer Core, ill. Pro szolgáltatásokat, valamint a saját fejlesztésű mAXI-MAP farmenedzsment szolgáltatásunkat kínáljuk, melyekkel a gazdaságok adataiból igazi érték kovácsolható.

Megoldásunk 3 év műholdas távérzékelésből származó adatai alapján vizsgálja a gazdálkodók tábláinak heterogenitását, így ad számszerű alapokat a döntésekhez.


Táblán belüli zónák lehatárolása


mAXI-Hozam
Műholdas hozammérés


Fejtrágyázás támogatása műholdas távérzékeléssel

Műholdas távérzékelésre alapozott zóna lehatárolási módszereink – Trimble Power Zone és mAXI-Hozamra épülő zónázásunk – kiemelkedő pontosságot biztosító, komoly háttér infrastruktúrára épülő, szakmailag megalapozott módszerek.
 

Műholdas távérzékelési adatokra épülő módszer, mely képes a főbb szántóföldi növényeink hozamának nagy pontosságú mérésére. A módszer alkalmas a kombájnos hozammérés kontrolálására, akár kiváltására is.

A műholdas hozammérésre (mAXI-HOZAM) alapozott zónázásra épül, azt egészít ki a növényzet aktuális állapotának mérésével. Ezáltal, a fejtrágya dózisának differenciálásakor az egyes zónák több éves teljesítőképessége is szerepet játszik a döntésben.


Egyéb távérzékelési adatok szolgáltatása


Helyspecifikus (georeferált) talajmintavétel és laborvizsgálat


Térinformatikai szolgáltatások

Műholdas távérzékelésből származó információt szolgáltatunk a növényzet vegetációs aktivitásáról, vízhiányáról, a talajnedvesség tartalmáról, hőmérsékletéről ill. az időjárásról. Az adatok a mAXI-MAP vagy a Trimble Farmer Pro szolgáltatásban elérhetőek.
 

Szolgáltatásként elvégezzük a lehatárolt zónák célzott, szakszerű mintavételét és laboratóriumi talajvizsgálatát. A vizsgálati eredményeket a mAXI-MAP farmenedzsment szolgáltatás felületén, térkép formájában is átadjuk.

Megoldást kínálunk a precíziós gazdálkodás kapcsán felmerülő térinformatikai problémákra. Legyen szó táblahatár vagy AB egyenes szerkesztés vagy transzformálás, kompatibilitási kérdés stb.

 


Axiál Flottakövetés
 

 

 

Univerzális flottakövető rendszerünkkel egy rendszerbe foglalhatja valamennyi gépét. A fejlett technológiának köszönhetően a rendszer képes az erőgép CAN BUS adatainak rögzítésére, a gépkezelők és munkagépek automatikus azonosítására.

 


Technológia és szakértelem ideális kombinációja
 

Minden rendelkezésre áll

              

Precíziós gazdálkodásra specializálódott profi csapat, kiemelkedő infrastrukturális háttér országos hálózattal és kiemelkedő raktárkészlettel, valamint saját RTK korrekciós jelszolgáltatás és erős gyártói kapcsolatok piacvezető márkákkal.

 


Komplett megközelítés

 

Portfóliónkban GPS eszközök széles köre megtalálható, melyeket saját infrastruktúrával és dedikált szakembergárdával működő országos szerviztevékenység, és egyedi fejlesztéseket is megvalósító, profi mérnökcsapat egészít ki.


 
 

Piacon egyedülálló saját fejlesztések

 

Innovatív, partner központú megközelítés. Újító megoldásaink lehetővé teszik, hogy szolgáltatásaink tökéletesen illeszkedjenek a hazai mezőgazdasági gyakorlathoz. Saját fejlesztéseink révén adott a szabadság, hogy új funkciókat biztosíthassunk, újfajta igényekre is.

 



Szakértői anyagok minden precíziós témában
 

 

Digitális mezőgazdasági megoldások szerepe a tavaszi vetésben

A tavaszi vetési szezon mindig az egyik legkritikusabb időszaka a szántóföldi növénytermesztésnek. A jól előkészített…

(A cikk a képre kattintva elérhető.)
 

Az AXIÁL Kft. fejlesztései a digitális mezőgazdaságért

 

lindult az új év, jön egy újabb tavasz, kezdődik az egyik legzsúfoltabb időszaka az évnek. Emellett, folyamatosan kapják a gazdálkodók…

(A cikk a képre kattintva elérhető.)

Földön-vízen-levegőben

 

Az AXIÁL precíziós megoldásai mindenhol megállják a helyüket. A Trimble márkanév alapvetően igen erősnek számít a világon…

(A cikk a képre kattintva elérhető.)

Megoldásaink mozgásban
 

 

Egy karnyújtásnyira ügyfeleinktől

 

Simon Zsolt
GPS területi képviselő

Országrész:
Nyugat-Északnyugat

0630 531 0697

Szabó Péter Bence
Precíziós gazdálkodási területi képviselő

Országrész:
Nyugat-Délnyugat

0630 101 2612

Ádám Marcell
Precíziós gazdálkodási területi képviselő

Országrész:
Kelet-Északkelet

0630 101 2611

Kocsmárik János
GPS területi képviselő

Országrész:
Dél-Délkelet

0630 655 2467

 



Kóbor Szabolcs
GPS területi képviselő

Országrész:
Délnyugat

0630 194 2707



Balogh Máté
GPS területi képviselő

Országrész:

Észak-Északkelet

0630 200 4291

 




Összeállította: Fejes Tamás, marketing menedzser, Axiál Kft.

Videók: Agroinform, Axiál Kft.

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek