A SZTE MGK hallgatóinak tartottak munkatársaink oktatást

A SZTE MGK hallgatóinak tartottak munkatársaink oktatást

2024. március 21-22. között a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar (SZTE MGK) precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök szakirányú továbbképzésben részt vevő hallgatók számára tartottak kollégáink elméleti és gyakorlati oktatást.

Több felsőoktatási intézménnyel van együttműködési megállapodásunk, többek között a hódmezővásárhelyi karral is, ennek keretében felkérték az AXIÁL kollektíváját, hogy a környezetkímélő, fenntartható gazdálkodás technikai feltételrendszerével, a gépi, informatikai megoldások szakszerű alkalmazásával ismertessék meg a szakképzésben résztvevőket.

 

 

Dr. Mesterházi Péter Ákos precíziós gazdálkodási csoportvezetőnk a témavezető kéréseinek megfelelően összeállította a képzési tervet, a kollégáink pedig a felkérésnek szívesen eleget tettek.

Március 21-én elméleti oktatásban vehettek részt a diákok, online bejelentkezéssel. Március 22-én pedig személyes bajai jelenléttel gyakorlatcentrikus tudásanyagot kaptak a központi telephelyünkre látogató hallgatók. A két napos képzésben számos kollégánk tartott magas szakmai színvonalú előadást, többek között Karagity István, Várady-Szabó Márton, Fehér Róbert, Tóth László, Kriskó József, és Csiszár Tamás, de a beszállítóink is képviseltették magukat: Dizseri Tamás a DeLaval, Barabás Zsolt pedig a Horsch képviseletében járult hozzá az oktatás sikerességéhez.

A gyakorlati nap végig gépek jelenlétében zajlott, még közelebb hozva a jelenkor technológiáját a szakképzéshez. Az oktatás sikerességét pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy a tervezetthez képest jóval később zárult a nap, rengeteg nagyon jó, érdeklődő kérdést szegeztek a hallgatók előadóink felé.

 

Szöveg: Baranyiné Hutai Anikó

Fotó: Kürti Ivett

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek