Trimble Protected – Akár 5 évig is kiterjeszthető garancia!

Trimble Protected – Akár 5 évig is kiterjeszthető garancia!

Különböző termékek vásárlása esetén manapság már szinte mindennapossá vált, hogy az adott cikkhez valamilyen biztosítási szolgáltatást is szeretnénk kötni, amelyet a gyakorlatban kiterjesztett garanciának nevezünk.

 

A kiterjesztett garancia lényege, hogy az eszköz alap, gyárilag megadott jótállásán felül vásárolhatunk egy meghatározott számú garancia idő kiterjesztést.

 

Nézzük át, hogy pontosan mit takar ez a Trimble eszközöknél, és milyen módon tudjuk a kiterjesztett garanciát igénybe venni?

Trimble eszközök esetében a gyárilag megszabott garancia függ a terméktől is, azaz a különböző eszközöknek eltérő a garancia ideje. A fő egységekre a gyártó 2 évet, míg a mellék egységekre 1 év alap jótállást biztosít. A fő egységek közé tartozik rendszerint a monitor, az antenna, a vevőegység és az RTK modem, míg a mellékegységek közé sorolhatjuk például a rendszer hidraulika komponenseit, kijuttatás vezérlő moduljait és számos egyéb kiegészítést. Az alap garancia érvényessége a beszerelést követően, a beüzemelés dátumától kezdődik és egységtől függően 1 vagy 2 évig terjed, és ennek lejártával a termék javításának költségei már a tulajdonost terheli. A jótállás kiterjed minden olyan meghibásodásra, amely a termék gyártásából adódhat, tehát nem terjed ki a kezelésből, a beszerelésből, vagy a tárolási körülményekből adódó hibákra.

 

 

Természetesen szeretnénk, hogy az eszközeink 3 év után is ugyanolyan jók legyenek, mint a vásárlás pillanatában, ennek biztosítása érdekében szükséges felkészülni a váratlan eseményekre is, a lehető legmegfelelőbb módon. Ennek egyik legjobb formája a jótállási idő kiterjesztése, amely lehetővé teszi, hogy a precíziós termékek gyári garanciáját kibővítsük akár 5 évre is.

 

A kiterjesztett garancia megkötésére az alábbi lehetőségek nyílnak számunkra:

  • A kiterjesztett garancia megvásárlásával 1 év garanciát tudunk minden alkalommal az eszközre megkötni, maximum 5 évre az alap garanciával együtt. Ha a termék még alap garancia alatt áll, akkor annak lejártával a kiterjesztett +1 év azonnal elindul, majd az újbóli megvásárlással ez tovább bővíthető, amely szintén, az előzőleg kiterjesztett idő intervallum lejárta után automatikusan aktív lesz.
  • Precíziós eszközünk garanciájának lejárta után is lehetőség nyílik a kiterjesztett garancia megvásárlására 90 napon belül, ekkor a hosszabbítás az előzőleg érvényben lévő alap vagy kiterjesztett garancia lejárati idejétől aktív.
  • Továbbá lehetőség nyílik a 90 napon túl lejárt eszközökre is kiterjesztett garanciát kérni, ez úgymond egy visszahelyezési folyamat, amelynek feltétele, hogy egy állapotfelmérő lapot kitöltsünk, amit azt követően a Trimble szakembereinek jóvá kell hagynia. Ekkor az eszköz garancia ideje a kiterjesztett garancia megvásárlásától kezdődően indul, és itt már az állapottól függően meghatározott, hogy hányszor lehetséges a hosszabbítás.

 

Ha úgy döntünk, hogy szeretnénk kiterjesztett garanciát igényelni eszközeinkre, akkor két dolgot kell elsődlegesen meghatározni:

  • melyik termékekre,
  • mennyi időre szeretnénk a garanciát kiterjeszteni.

 

 

Ezt követően fel kell venni a kapcsolatot a területileg illetékes precíziós gazdálkodási kollégánkkal, és elindítani a garancia kiterjesztésének a folyamatát. Ezután Önnek további teendője nincs, a termék garancia ideje automatikusan hosszabbításra kerül.

 

Miért jó a kiterjesztett garancia?

  • Hosszabb biztonságérzetet nyújt az eszközeink számára.
  • Gyorsabb javítási idő (nem kell külön jóváhagynia Önnek a javítást).
  • Minimalizálja az állási időt, hiszen garanciális javítás esetén csereeszközt biztosítunk.
  • Nincs szállítási díj.
  • A kiterjesztett garancia éves meghosszabbítása olcsóbb, mint egy átlagos javítás költsége.

 

A Trimble eszközök garanciájával kapcsolatos további információkat az Ön precíziós eszközökkel foglalkozó területi képviselőjétől kérhet!

 

A garancia időket tartalmazó táblázat:

 

Szöveg: Fehér Róbert, szervizmérnök

Kép: AXIÁL Kft. / Trimble

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek