Tridem szippantó tartálykocsi: VKTR 250 – 25.000 liter, mert az idő pénz…

Tridem szippantó tartálykocsi: VKTR 250 – 25.000 liter, mert az idő pénz…

Az Oehler Tridem szippantó tartálykocsi egy nagy térfogatú hígtrágyaszállító jármű, amely tökéletesen illeszkedik a nagyobb üzemek folyékony trágyakezelési rendszerébe.

A tartály felszereltségének köszönhetően nincsenek olyan feladatok, amelyeket ne lehetne megoldani.
 

Az erős acéltartály térfogata 25 000 liter. A belső falakat EP fedőréteggel vonták be, nagyon jó mechanikai ellenállással és kiváló kémiai ellenálló képességgel a különböző igénybevételek ellen. A külső fal kettős bevonási folyamaton ment keresztül, és az ügyfél kérésének megfelelő színre festették. Így a tartály kívül és belül is megfelel a védelmi követelményeknek.

A tartályban 3 db hullámtörő lemez van beépítve, így garantált a biztonságos szállítás akár magasabb sebességnél is.

 

 

A tartálykocsi 3 vagy 4 tonna támasztó terhelést ad át a traktorra, így annak vonóereje jobban kihasználható, valamint az alkalmazott technológia (kijuttató csőfüggöny, injektáló brubber és tárcsa) kiválasztásának nincsenek korlátai. Az Oehler tartálykocsik minden terjesztési techonlógiával kompatibilisek. Az előkészített 4-pontos hidraulikus felfüggesztéssel minden variáció megoldható.

A vákuumos tartálykocsi nagyon szerteágazó felszereltséggel rendelkezik.

A beépített ALB – automatikus terhelésfüggő fékerő-szabályozó – lehetővé teszi a tengelyek túlfékezésének megakadályozását. A fékerő-szabályozót a terhelés és a tengely dinamikus terheléseltolodásának nagysága függvényében szabályozzák. A hidraulikus vonórúd-felfüggesztés nagyon jó vezetési komfortot és magas menetstabilitást biztosít.

Az átlátszó cső, azaz a tartály-töltésjelzőmutató segítségével mindig jó tájékoztatást kapunk a töltési szintről. A nagy teljesítményű KD 12 000 kompresszor és egy ütközőlapos elosztó alapfelszereltségként van felszerelve.

 

 

Ezen kívül egy turbófeltöltőt is beépítettek, amely még gyorsabban tudja szállítani a folyékony trágyát a tartálykocsiba, és így lerövidíti a feltöltési időt. Opcionálisan bal vagy jobb oldali felszerelés is kérhető. Széles szórófejjel történő szórás esetén nagyobb munkaszélességek lehetségesek, a nagyobb szórási nyomásnak köszönhetően.

Különösen a bérmunkát végző vállalkozások számára a tartálykocsinak olyan rugalmasan kell működnie, ahogy csak lehet. Előnye a 10 colos hidraulikus nyitású tölcséres csonk a tartály idegen szivattyúval való gyors feltöltésének érdekében.

 

Fordította: Goldring Bence, marketingkommunikációs gyakornok

Lektorálta: Angeli Gyula, termékmenedzser

Forrás és kép: Oehler

Elérhető

Kapcsolódó cikkek