A Depót Bennes Services egy újabb Hyundai géppel bővítette a flottáját

A Depót Bennes Services egy újabb Hyundai géppel bővítette a flottáját

A francia vállalat, a Depót Bennes Service (DBS) egy új rakodógépet, Hyundai HW250MH szerzett be a Curty Matériels kereskedőtől.

 

A DBS egy francia cég, amely építési területek hulladékainak újrahasznosítására és újrafelhasználására specializálódott. Raymond Hernandez alapította 1989-ben, a jelenlegi vezérigazgató David Hernandez apja.

David Hernandez ügyvezető igazgató: „1997-98 körül a hulladéklerakó üzlet nehezebbé vált, mert egyre több hulladéklerakót és szeméttelepet zártak be. Tehát hulladékkezelési megoldásokat kellett találnunk, hálózatokat kellett kiépítenünk, és megoldást kellett találnunk az anyagok újrafelhasználására.”

A családi vállalkozás 12 milliós forgalmat generál, mely folyamatosan fejlődött az évek során. Az ügyvezető igazgató beszámolt a vállalat fejlődéséről: „Két alkalmazottal indultunk 1993-ban (csak én és apám) és egy olyan vállalattá fejlődtünk, amelynek 50 alkalmazottja van, 15 teherautóból álló járműállománya és jelentős gépparkja. Hyundaitól származik 12 homlokrakodónk/kotrógépünk. A Colombier-Saugnieu-i fő telephelyünkre évente 50.000 tonna hulladékot szállítunk. Jelenleg a régiónkban az iparág vezető vállalatai közé tartozunk. Növekedésünket a múlt években elsősorban a fokozott beruházásoknak köszönhetjük, ezzel tudjuk optimalizálni a hulladék szortírozását és újrafelhasználását. Kiépítettük tevékenységünket a VALOMET, a vas-és más fémek specialistája, valamint a Départament Ain osztályon működő LBPT segítségével.” - magyarázta Hernandez.

 

Hyundai HW250MH: Az ideális gép az újrahasznosításhoz

 

Hernandez folytatta: „A hulladékmegsemmisítés nagyon változatos iparág. Cégünkben az építési hulladék a beérkező anyagok 70-75%-át teszi ki. A maradék vállalati és ipari hulladék. Eltávolítjuk ezenkívül az olyan építési hulladékokat, amelyek bontási munkálatok során keletkeznek. Minden típusú hulladékot összegyűjtünk, mindegy hogy válogatásra vagy keverésre kerül-e. Rendelkezünk minden szükséges berendezéssel és válogatási rendszerrel. Együttműködünk nagy építőipari vállalatokkal is, mint a Vinci, Bouygues Construction vagy Eiffage és az összes hulladékot eltávolítjuk az ezen cégek által kezelt építési területekről. Ezenkívül gondoskodunk az illegális hulladéklerakók felszámolásáról, az összegyűjtött hulladék tisztításáról stb.”

Ezek a munkák mind por és károsanyag-kibocsátással járnak. Tehát a hosszútávó, minőségi munkavégzéshez szükségünk van robusztus és megbízható gépekre. A Hyundai kotrógépeivel és rakodógépeivel, amiket a Curty Matériels kereskedőtől szerzünk be, megtaláltuk megfelelő megoldást.

Hernandez úr az új kotrógép beszerzésekor szintén a lyoni Curty Matériels-hez fordult és egy Hyundai HW250MH mellett döntött. „Hyundai gépparkunk tartalmaz egy R145LC-9 lánctalpas kotrógépet, egy HL970 homlokrakodót, egy HL955 homlokrakodót, két anyagmozgató gépet, több Hyundai gumikerekes kotrógépet és természetesen a legújabb beszerzésünket, a HW250MH átrakót, amelyet májusban adtak át. Az összes homlokrakodó és kotrógép a Hyundaitól származik, és Curty Matériels szállította.” - mesélte Hernandez.

 

A Hyundai HW250MH átrakó gép 26,7 tonna üzemi tömeggel.

 

„Speciális munkaterületeken tevékenykedünk és nagyon jó ügyfélszolgálatra van szükségünk. Gyakran nagyon gyorsan kell reagálni, és ezzel elégedettek vagyunk Curty Matériels-nél. Nyitottak az általunk javasolt fejlesztésekre, meghallgatnak minket, reagálnak a követelményeinkre. Ők az ideális partnerek.” folytatta tovább Hernandez.

„A gépeket kemény tesztnek vetik alá, és nagyon nehéz körülmények között dolgoznak. Fő feladat a hulladék összegyűjtése és szortírozása, valamint a válogató rendszerek működtetése. Az első két gépünk a mai napig dolgozik, ezekben 12.000 és 16.000 üzemóra van, ami egyértelmű bizonyíték a kiváló minőségükre.

Ritkán lát az ember olyan gépeket, amik ilyen hosszú idő után is működnek! Szeretjük azt is, hogy a gyártó meghallgatta a gépkezelők visszajelzéseit az új generációs kotrógépek fejlesztésénél. Így a futóművet megerősítették, amivel a kotrógépek biztonságosabbá váltak. A mobil kotrógépek robusztusak, de rugalmasak és mozgékonyak is egyben, és nagyon örülünk annak, hogy milyen hatékonyan és eredményesen végzik a munkájukat.”

 

Hyundai HW250MH átrakó gép:

Üzemi súly: 26,7 tonna

Motor: Cummins QSB6.7 diesel motor

Nettó teljesítmény: 136 kW 2.000 fordulat/perc

Tengelytáv: 2.800 mm

Szélesség: 2530-2700 mm

 

Fordította: Friedrich Barbara, marketingkommunikációs gyakornok

Lektorálta: Kövecs Bálint, Építő- és anyagmozgatógép-üzletág igazgató

Forrás és kép: Hyundai

Elérhető

Kapcsolódó cikkek