Régi-új vezetése van a Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesületnek

Régi-új vezetése van a Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesületnek

A tisztújító közgyűlésen téma volt az Európai Precíziós Gazdálkodási Konferencia, a Digitális Agrár Stratégia és a Digitális Agrárakadémia tananyagfejlesztése is.

2019. szeptember 12-én, a tagság megerősítette posztján Dr. Milics Gábor (egyetemi docens, Széchenyi István Egyetem) alapító-elnököt, valamint az egyesület vezetőségében az alakuláskor tagságot vállaló Varga Péter (IVSZ, Agrárinformatikai munkacsoport vezetője), általános alelnököt, Bolyki Bence (portálvezető, Agroinform.hu) gazdasági alelnököt, Umenhoffer Péter (marketingigazgató, AXIÁL Kft.), Hadászi László (fejlesztési és szaktanácsadási igazgató, KITE Zrt.), és Szűcs Imre (termelési igazgató, Belvárdgyulai Zrt.) elnökségi tagokat. A közgyűlés az elnökség tagjai sorába választotta Dr. Pajor Gábor állatorvos-informatikust.

A felügyelő bizottságot az alakuló ülésen öt éves időtartamra választották, ennek ellenére a közgyűlés megerősített posztján Dr. Borsiczky Istvánt (ügyvezető, Tomelilla Kft.), Kövesdi Józsefet (OkosFarm vezetője) és Híri Istvánt (üzletág igazgató, GDi Magyarország Kft.). A közgyűlés meghallgatta az elnökség beszámolóját az elmúlt két év eddigi eredményeiről, illetve az új elnökség terveit a következő ciklusra.

Az Egyesület az alapítást követően számos szervezettel kötött stratégiai együttműködési megállapodást annak érdekében, hogy megfeleljen az alapvető céljainak: népszerűsítse a precíziós gazdálkodás, mint szemlélet elterjedését az országban.

 

 

Az elmúlt két év eredményei közé tartozik, hogy több sikeres klubnapot is szerveztünk – számolt be róla a vezetőség. A bugaci Aranykalász Zrt., valamint a Belvárdgyulai Zrt. látogatása során olyan gazdaságokat ismertünk meg közelebbről, amelyek méltán nevezhetők a helyspecifikus szemlélet iránt elkötelezettnek. Külön érdemes kiemelni, hogy olyan nyitottságot, gépesítettséget és szemléletet tapasztaltunk ezeknél a gazdaságoknál, ami akár bemutató üzemként is példát tud mutatni a technológia iránt érdeklődőknek. A gazdaságokban a szakemberképzés és a felsőoktatás iránti elkötelezettség mintapéldáit is megtapasztalhattuk. A számos gyakorlati példát felvonultató klubnapok sikereinek folytatásaként októberben az egyesület újabb gazdaságok látogatásait tervezi.

Az Egyesület további tevékenységei közé tartozik, hogy részt vállalt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara részére készített Digitális Agrárakadémia tananyagfejlesztési programjában, ami iránymutatás lehet a precíziós gazdálkodás egyes szegmenseinek megismeréséhez. Jellemző egyébként a precíziós gazdálkodás dinamikus fejlődésére, hogy a tananyag nyilvánosságra kerülésének pillanatában talán már továbbfejlesztésre szorul majd. Az elvégzett munka során sikerült egy olyan szerzőkből álló csoportot összeállítani, akik a saját szakterületük folyamatos nyomonkövetésével a tananyagfejlesztés zálogai lehetnek. Továbbá a jövő agrárgeneráció érvényesülését segíti az Egyesület azzal, hogy szakmai feladatokat lát el az AgroVirtus, egyetemi hallgatók közötti agrárversenyen.

Az egyesületi célok között megfogalmazott nemzetközi ismertség – és reméljük elismertség – eléréséhez megpályáztuk a minden második évben megrendezésre kerülő Európai Precíziós Gazdálkodási Konferencia szervezési jogát, aminek elnyerését az idei Montpellier-ben tartott tanácskozáson a szervezőbizottság hivatalosan is megerősítette, így 2021-ben Budapesten kerül megrendezésre a rangos esemény.

 

Kép: Agroinform.hu

Forrás: Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesület

 

 

Precíz megoldások gazdaságosan!

 

A technológia fejlődése a mindennapokban is érezhető, de ez különösen igaz a precíziós eszközökre, hiszen ebben itt kiemelkedően fontos a költséghatékonyság növelése, a környezetterhelés csökkentése. Ennek érdekében ajánljuk figyelmébe csereakciónkat! >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek