Meteorológiai adatok gyűjtése csúcstechnológiával - Pessl időjárás állomások

Meteorológiai adatok gyűjtése csúcstechnológiával - Pessl időjárás állomások

A gazdálkodók igényeit szem előtt tartva fejlesztette ki időjárás állomásait az osztrák Pessl Instruments, melyek segítségével könnyedén begyűjthetők a táblák közvetlen környezetéből a gazdaság szempontjából leginkább releváns információk.

Minden gazdálkodó tudja, hogy a csapadék, a hőmérsékleti tényezők, valamint a páratartalom könnyen változhat akár néhány kilométeren belül is, ezért a területek tökéletes monitorozása rendkívül fontos feladat. Erre kínálnak megoldást az idei évtől már az AXIÁL kínálatában is elérhető Pessl Instruments meteorológiai állomások, melyeket most részletesen körbejárunk az alábbi cikkben.

A kínálatban megtalálható állomások modulárisan összeállíthatók, így valóban azokra az adatokra fókuszálva telepíthetők, melyekre ténylegesen szükség van. Többek között begyűjthetők adatok a csapadékmennyiségről, hőmérsékletről, páratartalomról, talajnedvességről, UV-sugárzásról, szélirányról és a szélsebességről is. Az újgenerációs eszközök képesek egyetlen SIM-kártya segítségével NBIoT hálózaton keresztül online kommunikálni, így a begyűjtött információk automatikusan szinkronizálódnak az úgynevezett FieldClimate platformmal, mely elérhető böngészőből, valamint rendelkezésre áll iOS és Android mobiltelefonokra telepíthető applikáció is. 
 


 

A rendszernek köszönhetően a gazdálkodók értékes időt spórolhatnak meg, továbbá a megszerzett információk birtokában képesek meghozni a legjobb döntést a gazdaság számára, mindezt a legjobb időben, a legjobb helyen! Szintén könnyebbé válik a heti munkák tervezése a gazdálkodási területen, ami sajátos meteorológiai jellemzők alapján is történhet, a napi munkák pedig a táblák környezetében megfigyelt aktuális csapadékmennyiség és hőmérsékleti adatok figyelembevételével is szervezhetők! 

Az Axiál Kft. kínálatában elérhető meteorológiai állomások listája szenzorfelszereltség szerint:

  1. Csapadékmennyiség;
  2. Csapadékmennyiség; Hőmérséklet;
  3. Csapadékmennyiség; Hőmérséklet; Páratartalom; Talajnedvesség;
  4. Csapadékmennyiség; Hőmérséklet; Páratartalom; UV-sugárzás; Szélirány- és Szélsebesség

Vadászathoz elérhető pusztán ultrahangos szélirány- és szélsebesség szenzorokkal rendelkező időjárás állomás is! Az állomások tápellátása napelemes, valamint minden eszköz IP65-ös Nemzetközi Védettségjelöléssel rendelkezik. Ez fizikai ellenállóképesség szempontjából teljesen zárt eszközöket jelent, melyek védettek a szilárd anyagokkal és szennyeződésekkel szemben, valamint képesek ellenállni kisnyomású vízsugárral történő érintkezésnek is. Minden időjárás állomáshoz aktiválható az időjárás előrejelzés is.

Az ajánlat nem teljeskörű, amennyiben felkeltettük érdeklődését, az alábbi űrlap kitöltését követően területileg illetékes precíziós gazdálkodási értékesítő kollegáink felkeresik bővebb tájékoztatásért!

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek