Precíziós gazdálkodás a fókuszban – őszi rendezvények az AXIÁL szakértőivel

Precíziós gazdálkodás a fókuszban – őszi rendezvények az AXIÁL szakértőivel

A hazai agrárszektor egyik legaktuálisabb kérdése vitán felül a precíziós gazdálkodás beemelése a mezőgazdasági eszköztárba. Ez most sokak számára az egyik legmeghatározóbb döntés rövidtávon, így a témával nem lehet eleget foglalkozni.

Tisztában vagyunk ezzel mi is, ezért amennyiben az őszi időszak egészségügyi szabályai engedni fogják, akkor szakértő kollégáink több szakmai rendezvényen személyesen kilátogatva segítenek majd eligazodni ebben a sokak számára még új világban. Mutatjuk naptárunkat, érdemes tájékozódni!

Különböző tényezők hatására az elmúlt időszakban soha vissza nem térő alkalom adódott magyar gazdaságok számára a precíziós gazdálkodásra való átálláshoz, aminek csak egyetlen (bár igen fontos) szelete a beruházásokra elérhető támogatás.

  • Egyrészt a hazai birtokszerkezet egyre inkább a nagytáblás, monokultúrás termelés felé mozdul el, ahol a puszta méretek és volumenek miatt a munkavégzés hatékonyságának arányaiban kisebb mértékű fejlesztése is jelentős megtakarítást eredményez. Itt már egy egyszerű, sallangmentes kormányzási rendszer is hoz a konyhára, a komplexebb megoldásokról nem is beszélve.
  • Emellett azonban az alapvetően nem új technológia mára jelentősen kibővült és univerzálissá vált, így napjainkban nem pusztán bizonyos gépek bizonyos fajta üzemmódban való használatáról beszélünk. A kulcs az adat, aminek segítségével újfajta stratégiai tervezés válik elérhetővé, így tényleg minden üzemméretből ki lehet hozni a maximumot, nem kell óriási területekben gondolkodni.
  • Ráadásul az AXIÁL számára nagy büszkeség az általunk kínált mAXI-NET 2.0 országos lefedettségű, számtalan műholdat használó korrekciós jel, amivel a precíziós helymeghatározáshoz kapcsolódó kiszolgáló infrastruktúra szintet lép, s remélhetőleg szintén jelentős katalizátor lesz az átállásban.

 

 

  • Végül pedig valóban nem mehetünk el a támogatási lehetőségek mellett, melyek anyagi oldalról teszik még vonzóbbá a váltás lehetőségét, legyen szó gépek, precíziós eszközök vagy precíziós szolgáltatások beszerzéséről, együtt vagy külön-külön.

Adott tehát a mezőgazdaság átalakulása, az univerzális technológia fejlődése, a kiszolgáló infrastruktúra bővülése és a kedvező beruházás lehetősége. Ez sok új tényező, rengeteg eddig részben ismeretlen faktor, ami elsőre akár riasztó is lehet. Pedig egy szemléletes példával élve a precíziós gazdálkodásra való átállás ahhoz hasonlítható, mint amikor prémium üzemanyagot tankolunk: az előnyös hatások jelentkeznek akkor is, ha egy V8-as limuzinba töltjük, és akkor is, ha egy 50 köbcentis városi robogóba.

Célunk az, hogy ilyen egyszerűvé és érthetővé tegyük a precíziós gazdálkodás koncepcióját azok számára, akiket eddig az tartott vissza, hogy a piacra ömlő rengeteg kusza információ és a bonyolult, hosszadalmas leírások sokaságában nem találja meg a választ saját igényeire. Ezzel a küldetéssel indul neki az őszi szezonnak az AXIÁL Kft. precíziós gazdálkodási csoportja is, ahol szakértőink számos rendezvényre személyesen kilátogatva fognak előadásokat tartani precíziós megoldásokról. Hisszük, hogy brosúrák, elemzések vagy száraz termékbemutatók helyett egyszerű személyes beszélgetésekkel tudjuk a koncepciót közelebb vinni a gazdálkodókhoz, amire terveink szerint őszi rendezvényeink remek lehetőséget teremtenek! Ha a vírushelyzet engedi, akkor kollégáink várnak minden érdeklődést az alábbi rendezvényeken, ráadásul további meglepetés rendezvények bejelentése is várható, érdemes tehát követni minket és kihasználni a lehetőségeket:

 

Precíziós gazdálkodás szakmai nap, Kiskunsági TESZÖV és GOSZ – 2021. szeptember 7.

Agrár-Hungarikum Konferencia Kalocsa – 2021. szeptember 10.

34. Bábolnai Gazdanapok Szakmai kerekasztal-beszélgetés – 2021. szeptember 10.

Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár – 2021. október 7-10.

 

Szöveg: Fejes Tamás Pál, marketingmenedzser

Kép: AXIÁL Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek