Manax portré 1. rész

Manax portré 1. rész

Néhány vállalkozó szellemű manaxos kollégával beszélgettünk pályafutásukról és a régiójukban látott trendekről. A három részes sorozat első cikkében Borbély Tamás délnyugat-magyarországi területi képviselő nyilatkozott.

 

Borbély Tamás, területi képviselő, Délnyugat-Magyarország

Az autószerelő szakiskolát elvégezve pályakezdőként autóklíma-javító céget szerettem volna alapítani, de az akkori lehetőségek nem kedveztek ennek. Mivel édesapám és a testvérem is az AXIÁL Kft.-nél dolgoztak már, kézenfekvő volt, hogy szervizesként én is ott dolgozzam velük.

2015 áprilisában kerültem a vállalathoz, műhelyesként kezdtem, főként erőgépeket javítottam. Nagyjából másfél-két évre rá megbíztak a manaxos ügyekkel, amik gépátadások, átvételek, kisebb javítások voltak. Megtetszett ez a témakör, így elkezdtem komolyabban foglalkozni vele és az adminisztrációból is egyre nagyobb oroszlánrészt vállaltam. Amikor pedig az előző területi képviselő úgy döntött, hogy munkahelyet vált, felkértek az állásra. Így kerültem 2018. december 1-jével a Manax Kft.-hez.

Többek közt a partnerekkel való kapcsolattartás, bérgépek üzemeltetése ill. új szerződések kötése tartozik a feladatkörömhöz. A partneri elvárások sokszor magasak, kompromisszumokat kell kötni velük, hogy meg tudjunk állapodni, ez folyamatos kihívást jelent.

Ugyanakkor azt látom a partnerkörömben, hogy egyre többen felismerik, az új gépek üzemeltetése költséges és növekszik a gépbérletet választók száma. A Manax amellett, hogy viseli a gépek üzemeltetési költségeit, szem előtt tartja a partnerek biztonságérzetét a munka során. Ha elromlik a technika biztosít cseregépet, még ha nem is ugyanazt a típust, de hasonló kategóriában, így a munka nem szünetel.

Folyamatosan újítunk a belső rendszerünkben, próbálunk minél jobban a digitalizáció felé menni. Hamarosan elkészül a próbaverziója az elektronikus gépkiadási jegyzőkönyvnek, aminek a segítségével jobban nyomon követhetőek lesznek az átadások vagy átvételek során a traktorok tartozékai, állapota és üzemanyag állásai. NFC chipes rendszerünk is lesz, így a munkaeszközök beolvasása is egyértelműbb lesz, kevesebb hiba faktorral.

 

A Manax Kft. szolgáltatásairól területi képviselő munkatársainál tud érdeklődni, elérhetőségeiket IDE kattintva érheti el!

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser, AXIÁL Kft.

Kép: Borbély Tamás, területi képviselő, Manax Kft.

Lektorálta: Vass Zoltán, ügyvezető és Borbély Tamás, területi képviselő, Manax Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek