Makita különdíj a Szekszárdi Borvidéki Borversenyen

Makita különdíj a Szekszárdi Borvidéki Borversenyen

Cégünk bajai központjának szomszédságában, Szekszárdon rendezik minden évben a térség országosan elismert borkiválóságainak bírálattal egybekötött versenyét.

Az AXIÁL Kft. által támogatott megmérettetésen 2024-ben összesen 208 borminta vett részt, melyek 40 termelő pincéjéből érkezve küzdöttek a legmagasabb elismerésekért, köztük a szponzorok által felajánlott különdíjakért.
 


 

Az AXIÁL évek óta visszatérő támogatója a szekszárdi borvidéknek, valamint a régió évente megrendezett borversenyének. Ez nem véletlen, hiszen az ültetvényes és szőlőtermesztési portfóliónk népszerűsítése mellett elhivatottak a vagyunk a kulturális örökségünk részét képző magyar bortermelés népszerűsítésében és a kulturált borfogyasztás támogatásában is. 

A tavasszal megrendezett versenyre a legtöbb minta a 2021-es évjáratból érkezett összesen 57 nevezővel, de emellett a 2019-es és 2020-as évjáratok is jelentős számban képviseltették magukat a résztvevők között. Egyúttal a nevezések több mint háromnegyede vörösbor volt, míg a fehérborok és roséborok aránya 8% és 11%-ra esett. Az idei verseny kivételes színvonalát mutatta az is, hogy egyetlen borminta sem került kizárásra, ami kiváló szakmaiságról és minőségről tanúskodott a résztvevő borászatok és kistermelők között.

Az ágazat fejlődésében gépesítési megoldásainkon keresztül is aktívan részt veszünk, hiszen napjainkban már számos keskeny nyomtávszélességű ültetvényes traktor elérhető cégünknél a CLAAS és a Landini kínálatából, valamint szőlőbetakarítógépeket is kínálunk a több, mint 40 éves tapasztalattal rendelkező francia Gregoire márka termékein keresztül, összesen 21 féle alváltozatot elérhetővé téve a borszőlő-termesztők számára.
 


 

A székhelyünk szomszédságában elterülő borvidék termelői versenyét az AXIÁL idén is szponzorként támogatta, ahol különdíjként egy Makita gyártmányú akkumulátoros kéziszerszám-csomagot is felkínáltunk közel 200.000 Forint értékben. Az ajándékcsomagot a megmérettetésen a „Legjobb Cabarnet Franc” díjat elnyert bor termelője vihette haza, hogy a szőlészetben a mindennapi munkavégzést megkönnyítse ezekkel a professzionális, nagy nyomatékú akkumulátoros eszközökkel.

Rendkívüli örömünkre szolgált, hogy ezt a kiváló elismerést 2024-ben a Schieber Borászat nyerte el a 2021-es évjáratú Schieber Patina Cabarnet Franc vörösborral. A cégünkkel évtizedes üzleti és baráti partnerségben működő borászat képviselői számára május 23-án adtuk át személyesen az AXIÁL különdíját, melyet Bosnyák Róbert, cégünk Makita szerszámokkal foglalkozó termékmanagere, valamint Fejes Tamás marketingigazgató nyújtott át Dr. Schieber Anitának, a borászat vezetőjének.

Szívből gratulálunk a borverseny minden nyertesének, a különdíjat birtokba vevő Schieber Borászat számára pedig sok gondtalan munkaórát kívánunk a prémium Makita eszközökkel!

 

Szöveg: Fejes Tamás, marketingigazgató, AXIÁL Kft.
Fotók: Kürti Ivett, marketingmenedzser, AXIÁL Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek