Lépés a jövőbe: JEKKO SPX328

Lépés a jövőbe: JEKKO SPX328

A piacelemzéssel, kutatással és fejlesztéssel töltött évek eredményeként az új SPX328 egy olyan élvonalbeli gép, amely még a kezdők számára is zökkenőmentes felhasználói élményt nyújt.

Ezzel az új modellel az olasz vállalat egy modern, innovatív, kényelmes és kézreálló terméket mutat be, amely minimális betanítást igényel, és végig vezeti a kezelőt a különböző munkafázisokon, racionalizálja a folyamatokat, és még a legnehezebb műveletet is könnyen elvégezhetővé teszi. A stabilizálástól a működtetésig a darukezelőt könnyedén végig vezeti a munkája során. A modell érintőképernyője, amelyen a kezelőt lépésről lépésre vezetik a tapasztalatok paramétereinek beállításához, a felhasználóbarát koncepció kvintesszenciája. Ez az SPX328 fő eleme, amelyet a kezdő kezelők és a gyakorlott felhasználók számára egyaránt terveztek és fejlesztettek ki, és amely ideális a nagy bérbeadó cégek gépszemélyzete számára.



JELLEMZŐK

Az SPX328 vadonatúj dizájnja lágy és lekerekített vonalakat javasol, mégis tartja magát a Jekko jellegzetesen magával ragadó, dobozos stílusához.

Ez a lánctalpas minidaru abban a kategóriában áll, amely könnyen áthalad a szabványos ajtónyílásokon, amelyek szélessége csukott állapotban 80 cm-nél kisebb. A 2300 kg tömegű, 2800 kg maximális teherbírású, 10,5 m-es fő gém maximális működési magasságával és vízszintesen akár 8 m-es hatótávolságával rendelkező gép 12,8 méteres magassággal rendelkezik (az extra gémmel együtt), 2,95 m hosszú, 1,61 m magas és 73 cm széles.

LiFe-PO4 210Ah lítium-ion akkumulátorokkal működik, és akár 8 órát is képes dolgozni egyetlen feltöltéssel, mivel önállóan kezeli és optimalizálja az áramfogyasztást. Ráadásul a gép a fedélzeten rendelkezésre álló szabványos 220 V-os akkumulátortöltőre csatlakoztatva töltés alatt is működhet - a gyorstöltés nem tart tovább kb. 4 és fél óránál.

Ez a modell fejlett hidraulikus rendszerrel van felszerelve, amely minimális áramfelvétel mellett éri el a maximális teljesítményt.

Az SPX328 az UNI EN 4301-1 szabványnak megfelelően lett tervezve; a gép A3 (Q2, A3) minősítést kapott, miután fárasztási teszteknek vetették alá, ahol elérte és meghaladta a 125 000 munkaciklust (A3).
 

INNOVÁCIÓ

A fedélzeti 10"-os interaktív érintőképernyő - amely IP67-es védelmi besorolással rendelkezik, így bármilyen területen és bármilyen időjárási körülmények között, az alacsony hőmérséklettől a magas hőmérsékletig, a napon és a hóban, még munkakesztyű használata esetén is - a Jekko Touchon keresztül interakcióba lép a daruval.

Experience rendszerrel, amely lépésről lépésre vezeti a kezelőt a daru konfigurálásához a működés megkezdése előtt, és a kijelzőn megtekinthető oktatóprogramokkal rendelkezik.

Az érintőképernyős kezelőpanel nemcsak a munkaparamétereket konfigurálja, hanem visszajelzést is ad a daru funkcióiról, kezeli a vészhelyzeteket, hibákat és riasztásokat, hogy probléma esetén zökkenőmentes legyen a kommunikáció az értékesítés utáni szervizzel.

A szabványos rádiótávvezérlő koncepcionálisan három jól meghatározott részből áll, amelyek a funkciótól függően párosítva vannak:

- 2 kar a hevederekhez

- 2 kar a csörlőhöz és a kihúzható gémhez, amelyeket gyakran együttesen használnak.

- 1 joystick a balra/jobbra forgatáshoz, valamint a fel/le működtetéshez

- 1 automatikus stabilitáskapcsoló

- 1 megerősítő/engedélyező gomb

- 1 választó a horogbehajtási rendszerhez.
 


 

A Hook Recovery rendszer automatikusan behúzza a többköteles horogblokkot: ez utóbbi a daru fejéhez tapad, megakadályozva a lengést és a kényelmetlen hevederek/láncok használatát a rögzítéshez.

A rádiós távirányító érintés-arányos funkciókkal rendelkezik, amelyek a képernyőn figyelmeztető fényekkel jelennek meg.

A fejlett rádiótávvezérlésű önnivelláló rendszer önállóan szintezi ki a darut, így az a stabilizátorok elhelyezésétől függetlenül és egyenetlen talajon is helyesen pozícionál.

Ezenkívül a gép vibráció csillapító rendszerrel rendelkezik, amely megakadályozza a nem kívánt hirtelen mozgását a teher földről történő felemelése közben. A láncok és hevederek megfeszítése előtt a kezelő a darut maximális sebességgel kezelheti, de amint a gép érzékeli a terhet, a sebességet korlátozza, hogy elkerülje a szerkezet és a teher sérülését. A csúcssebesség könnyen visszanyerhető a működés során.

Egy másik rendszer, amellyel ez a modell fel van szerelve, a Kick Down rendszer, amely a karok használatának függvényében érzékeli a mozgási műveletet, és lehetővé teszi a daru maximális szabványos sebességét meghaladó nagyobb sebességet a vezetés során.
 

ELEKTROMOS JIB (Extra gém)

Az SPX328 a világon az első olyan minidaru, amely elektromos - 500 kg maximális emelőkapacitással rendelkező – extra gémmel van felszerelve, amelynek hidraulikus hengereit a főkarban elhelyezett lítium akkumulátorral táplált elektromos működtetőelemek váltották fel. Ez a megoldás kihasználja a hagyományos hidraulika teljesítményét és simaságát, de független rádiós távirányítót használ: az előnye a kisebb súly és a további hidraulikus működtetések vagy elektromos csatlakozások hiánya.
 


 

KIEGÉSZÍTŐK

Ezt a darut úgy tervezték, hogy az üzemeltetéshez szükséges valamennyi szerszám és alkatrész a gépen elérhető legyen, olyan helyzetben, hogy a kezelők segítség nélkül, a megengedett legnagyobb terhelések tökéletes betartásával tudják azokat felszerelni és eltávolítani.

Ez egy teljes szerszámkészlet: kitalpaló paplanók, egysoros horog, egysoros horogblokk, négysoros horogblokk, extra gém, mechanikus teleszkópos gém, mind könnyen szállítható a géppel együtt, és bárhol a kezelő rendelkezésére áll.

Az SPX328 további intelligens funkciókat kínál, mint például az FHS (Fix Hooked System), amely megoldást kínál a csörlő üzemmódról a horog üzemmódra való gyors átváltásra. Amikor a kampó nincs használatban, a gépfejben elrejthető, az utolsó gémtag belsejébe rejtve, biztosító pinnel rögzítve.

Az SPX328 az évek tapasztalatával, empátiával és a piac dinamikájára és fejlődésére való odafigyeléssel kifejlesztett know-how eredménye. A világ változik, és a Jekko is változik, alkalmazkodik és fejleszti gépeit, a jövő felé haladva és a környezetbarátságra törekedve.

 

Összeállította: Bakity Péter, termékmenedzser, AXIÁL Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek