Egyedi fényezésű CLAAS AXION szeli a "habokat" a nyíregyházi határban

Egyedi fényezésű CLAAS AXION szeli a "habokat" a nyíregyházi határban

Ünnepélyes átadás alkalmából látogattuk meg Drenyószki Tamást Nyíregyházán, aki tulajdonosa és használója egy CLAAS AXION 960 TERRA TRAC mezőgazdasági vontatónak, amelynek első látásra az egyedi fényezése tűnik fel az avatatlan szemlélő számára.

Tamás édesapjával és testvérével 1400 hektárt művel rendkívül hektikus talajadottságú táblákon. A területek kötöttsége a nehézagyagtól a futóhomokig széles skálán mozog, a legnagyobb kihívást a művelés kapcsán a bodrogközi „perctalajok” jelentik számukra. A vásárlás alapgondolata is innen ered, olyan koncepciót szeretett volna, mely a szélsőségek között is mindig bevethető.

 

 

Találkozásunkkor a nemrég tulajdonba vett gépben 100 üzemóra volt. A tapasztalatok messzemenően pozitívak: a gép használata a hevederes járószerkezetnek köszönhetően rendkívül kényelmes, vonulás a korábban használt ikerkerekes traktorhoz képest lényegesen könnyebb, a gép 73,5 cm széles hevederrel 3 méter teljes szélességen belül van. Így nem csak biztonságosabb, de gyorsabb is a nagyobb távolságok megtétele, hiszen a területük szélső határai egymástól akár 100 km távolságban is lehetnek. A CLAAS AXION 960 TERRA TRAC traktor talajon tapasztalt vontatási teljesítménye pedig szintén kategóriát teremtő, a hevedercsillapításnak köszönhetően pedig rendkívül kényelmes. Homokos talajon értük utol a gépet, ahol korábbi évek tapasztalata alapján (ikerkerékkel) gyakori volt a süllyedés, a hevederes koncepciónak köszönhetően viszont - Tamás elmondása szerint - érdemi szlip nélkül tud dolgozni a gép, ami megdöbbentő a kerekes gépekhez képest. Sáros, csúszós körülmények között további előnyt jelent a hagyományos „ teljesen hevederes” koncepciókhoz képest, hogy a gép nem veszíti el az irányíthatóságát a kormányzott első híd miatt.

Partnerünk gépberuházásának finanszírozásában az Axiál Financial Services Kft. (AFS Kft.) vállalt szerepet, melyet az ügymenet kapcsán helyi szinten Lukács Szilvia kolléganőnk képviselt.

Köszönjük a bizalmat!

 

Forrás: Steinhauser Gábor

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek