Az AGROmashEXPO, AgrárgépShow 2020 Termékfejlesztési díj pályázat díjazottjai

Az AGROmashEXPO, AgrárgépShow 2020 Termékfejlesztési díj pályázat díjazottjai

Lezárult a 2020. évi AGROmashEXPO, AgrárgépShow 2020 Termékfejlesztési díj pályázatainak bírálata. Az idei évben is Hazai és Nemzetközi díjakra lehetett nevezni, gépesítés, input / szolgáltatás és digitalizáció kategóriákban.

Örömmel számolhatunk be róla, hogy a 36 pályázó cég közül 13-an, Hazai díjra pályáztak, 8-an a Digitalizáció kategóriájában. A pályázatok értékelése két fordulóban történt: első körben a www.termekfejlesztesidij.hu oldalon egy-egy pályaművet 3 bíráló minősített. A végső döntés már Budapesten, a zsűritagok személyes részvételével megtartott, széleskörű szakmai vitákat sem nélkülöző fórumon született meg. A zsűri tapasztalt, a mezőgazdaságot és a technológiákat jól ismerő szakemberekből áll; akik gyakorló gazdálkodók, kisebb és nagyobb gazdaságok vezetői, tulajdonosai, felsőoktatási intézmények elismert oktatói, irányítói, szakmai szervezetek, mint a GOSZ, MEGOSZ, NAIK, NAK tagjai, szakújságírók, műszaki szaktekintélyek. Döntésük alapján 3 pályázó nyert nagydíjat, 9 résztvevő különdíjat kapott és 18-an prémium oklevélben részesültek.

 

Az AXIÁL Kft. elismerései

Nemzetközi Termékfejlesztési NAGYDÍJ – Gépesítés kategóriában: Hatodik generációs Fendt 900 Vario traktorszéria

Az Agritechnika kiállításon bemutatott és az év traktorává választott Fendt 900 Vario széria immár Magyarországon is elérhető. A gyár bízik e traktor megbízhatóságában és sikerében nem csak a beépített alacsony fordulatszámon üzemelő MAN motor és a korábban Agritechnica ezüstérmes - és a Fendt 1000-es szériában kitűnően vizsgázó - VarioDrive hajtáslánc miatt, hanem olyan gyári opciók miatt is mint a talajtaposást csökkentő VarioGrip abroncsnyomás szabályzó rendszer vagy az irodával szinte on-line „kommunikáló” Fendt Connect rendszer miatt is. A gyár eme magabiztosságát jelzi, hogy akár 8 év/8000 üzemóra kiterjesztett garanciát is kínál e szériához, ha arra az üzemeltető igényt tart.
Akinek mindez nem lenne elég az választhat a vezetőfülkébe 4.1 hangrendszert mélynyomókkal vagy kézmosó tartályt ill. szerszámosláda tartót. Az automata kormányzás immár alapfelszereltségnek számít e szériánál, de e rendszer is bővíthető AutoTI-nel, Section Controllal, VRC-vel, kontur asszisztenssel.

 

 

Nemzetközi Termékfejlesztési KÜLÖNDÍJ – Gépesítés kategóriában:  CLAAS APS SYNFLOW WALKER cséplőszerkezet

Az APS SYNFLOW WALKER cséplőszerkezettel a LEXION 6000 és 5000 sorozatok új mércét állítanak a szalmarázóládás kombájnok cséplési és leválasztási teljesítménye terén.
A teljesen új cséplőszerkezet tartalmaz egy 450 milliméter átmérőjű gyorsítódobot, egy tíz verőléces, 755 milliméter átmérőjű cséplődobot és egy 600 milliméter átmérőjű kiegészítő leválasztódobot az utóverő dob előtt. A cséplőszerkezet szélessége a 6000-es modelleknél 1700 mm, az 5000-es modelleknél 1420 mm. A nagyobb dobátmérők kisebb átfogási szögeket eredményeznek, 132° a cséplődobnál, illetve 116° a leválasztódobnál. Ez, a szinkronizált dobfordulatszámokkal együtt, egyenes vonalú, terményt kímélő és üzemanyag-takarékos terményáramot tesz lehetővé. A tényleges leválasztófelület 3,18, illetve 2,66 m2.

Minden terményfajtához és bármely betakarítási körülményhez történő gyors alkalmazkodást az biztosítja, hogy a dobok alatti cséplő- illetve leválasztó kosarakat párhuzamosan és hidraulikusan lehet a CEBIS-ben állítani. Túlterhelés elleni védelem védi a rendszert az eltömődésektől.

A cséplőkosár előtt egy hatásnövelő dörzslécet lehet a terményáramba behajtani. Ezzel a cséplés agresszivitását nagyon finoman szabályozhatjuk, például a toklászos árpa hatékony cséplésénél.
A dörzsléc, mint ahogy a cséplőszerkezet minden más paraméterének vezérlése is, a CEMOS AUTOMATIC-ba van integrálva. Oldalról a cséplőkosár is hozzáférhető, így a cseréje egyszerűen elvégezhető. A percenként 160 és 920 közötti dobfordulattal az APS SYNFLOW WALKER minden csépelhető terményhez alkalmas.

 

 

Nemzetközi Termékfejlesztési KÜLÖNDÍJ – Gépesítés kategóriában: Horsch RowControl elosztó torony- gabonavetőgépekhez

Mostantól elérhető a SectionControl elosztótorony RowControl soronkénti elzárással az univerzális vetéstechnikai eszközökhöz, mint a Pronto vagy az Express család. Mostantól az átfedések és az ablakos vetés már a múlté.
Ezzel vetőmagot, műtrágyát és mikrogranulátumot lehet megtakarítani. A sávok pontosan, átfedések nélkül vethetők, így magas állománysűrűség érhető el. A sorelzárás minden sorban bekapcsolható, ezért a nyomtávolságok és -szélességek minden kombinációja alkalmazható.

A HORSCH RowControl elosztótorony a kifinomult vetőmag- és légáramának köszönhetően képes az egyes sorokat elzárni anélkül, hogy a gép kereszt irányú súlyelosztását befolyásolná.


Prémium oklevélben részesült: Manitou MLT 733 115 LSU Easy Manager telemetriai rendszerrel, melyről bővebb információt ITT találhat!

 

Forrás: AGROmashEXPO, AgrárgépShow 2020

 

 

Minden egy helyen az AXIÁL-nál

 

Magyarország egyik meghatározó mezőgazdaságigép-forgalmazó vállalkozása, az AXIÁL Kft. ismét ott lesz a 2020. január 22-25. között megrendezésre kerülő AgrárgépShow rendezvényen, melynek a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ ad otthont. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek