Átadták a 2023. évi AXIÁL Telephelyek közötti verseny díjait

Átadták a 2023. évi AXIÁL Telephelyek közötti verseny díjait

Az AXIÁL Kft.-nél nagy hagyománya van a telephelyek közötti barátságos versenynek, melynek elsődleges célja a helyi közösségek összekovácsolása. A 2023-as évben is lezajlott az esemény, az első Szekszárd, a második Debrecen, a harmadik Szolnok lett.

2007 óta rendezi meg a Magyarországon 19 telephellyel rendelkező AXIÁL Kft. a házon belüli megmérettetését, amely során az egyes lokális közösségek teljesítményét mintegy 150 kritérium szerint értékelik a vállalat vezetőségének tagjai. Az évről-évre változó kritériumokat a vezetők helyszíni ellenőrzés formájában és adott időintervallumra vonatkozóan vizsgálják. A szúrópróba szerinti helyszíni ellenőrzés során például nézik a tisztaságot, a rendet, a környezetre való odafigyelést stb. Az időszakos értékelés során – ami lehet havi, negyedéves, féléves vagy épp egész éves – az előzetesen meghatározott tervek teljesítését figyelik.

A 2023-as verseny első helyezettje Szekszárd, második helyezettje Debrecen, harmadik helyezettje Szolnok lett. A szekszárdi közösség tagjai egy 4 nap 3 éj pihenésre szóló kikapcsolódást nyertek egy 4 *-os wellness szállóban, ahova természetesen magukkal vihetnek fejenként plusz egy főt. A debreceni kollektíva munkatársai egy 3 nap 2 éj pihenésre szóló kikapcsolódást nyertek szintén egy 4 *-os wellness szállóban, ahova szintúgy plusz egy főjüket magukkal vihetik. A szolnoki telephely kollégái egy közeli vendéglátóhelyen vacsorázhatnak közösen 1 fő kísérőjük társaságában.

Polyák Tamástól, az AXIÁL Kft. minőségirányítási igazgatójától, a verseny szervezőjétől megtudtuk, hogy minden évben nagyon szoros a verseny, szinte századokon múlik egy-egy helyezés és ez idén sem volt másként. Elmondható, hogy a sikeres szereplés záloga a jó csapat! Több kollega is elmondta, hogy úgy tudtak a legjobbak közé kerülni, hogy leosztották egymás között a feladatokat és odafigyeltek rá egész évben, amikor pedig valaki kicsit leengedett, akkor a többiek húzták magukkal és ösztönözték a jobb teljesítményre. Tehát az a telephely, amely jobb eredményt szeretne elérni, annak azt javasolja a verseny szervezője, hogy tanulmányozzák át az értékelési szempontokat, osszák le a közös feladatokat és a célkitűzések betartására folyamatosan figyeljenek.

 

 

A szekszárdi győzelemről Domonkos Attila, Kocsis János, Újvári László kollegák nyilatkoztak: „Nagyon örült a csapat az ismételt győzelemnek, melyet már a 2009-es, a 2010-es, a 2014-es és a 2019-es versenyen is magunkénak tudhattunk. A 2023-as évben elért eredmény a jó csapatmunkának, illetve az elmúlt évek tapasztalatai alapján a határidők pontos betartásának, az igazgatói utasításoknak megfelelően végzett napi teendőknek, valamint a telephely ügyfelek, beszállítók és gépgyártók előtti megjelenítésének köszönhető. Ahogy mondani szokták, a titok a részletekben rejlik. Nagyon fontosnak tartjuk az üzletágakkal való összehangolt közös munkát, aminek az eredménye minden esetben sikerhez vezet. 2023-hoz képest nagyobb kihívásoknak nézünk elébe a telephelyen történt átszervezések miatt, ugyanakkor továbbra is az a célunk, hogy a legjobbak között szerepeljünk, ennek érdekében a legnagyobb odafigyeléssel végezzük a ránk bízott feladatokat.”

 

 

A debreceni kiváló szereplést Baja István, Drén Tamás, Czibere Csaba, Szatmári László kommentálta:Mindenki nagyon örült az újabb dobogós helyezésnek, évről-évre egyre nagyobb a motiváció a csapatban, mert már többször tapasztaltuk, hogy milyen a dobogón állni. A 2023-as év hozta gazdasági nehézségek, a háborús határ és a legnagyobb piactársunk központjának közelségének ellenére álltuk a sarat és sikerült egy jó évet zárnunk. A szép eredményünk szerintem annak köszönhető, hogy naprakészek és igényesek vagyunk a saját munkakörnyezetünkre. Szívesen vesszük az építőjellegű kritikát és próbálunk folyamatosan fejlődni, de a legnagyobb titkunk a csapatmunka.”

 

 

A szolnoki közösség teljesítményéről Csányi Károly ügyfélkapcsolati vezető kollegát kérdeztük: „A csapat nagyon örült a harmadik helyezésnek! Az egész közösség azon dolgozik, hogy megfeleljünk azoknak a követelményeknek, melyek szerepelnek a verseny célkitűzései között. A Fendt márka távozásával egyúttal négy jól képzett kollega távozásával is szembe kellett néznünk és ez egy kicsit visszavetette a csapatot, de mi nem ijedünk meg a kihívásoktól és az a legfontosabb nekünk, hogy az ügyfeleink elégedettek legyenek. A jó szereplésünk úgy vélem az összetartásnak köszönhető. Különleges dolog az, hogy egy egész telephely, minden üzletág jól együtt tud dolgozni egymással. 2024-ben is erre törekszünk!

 

Az AXIÁL Kft. vezetősége és teljes kollektívája ezúton is gratulál a győzteseknek, és sok sikert kíván mindenkinek az ez évi versenyhez!

 

Összeállította: Borbély Zsanett

Lektorálta: Polyák Tamás, Fejes Tamás Pál

Forrás, kép: AXIÁL Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek