A TALAJ ÉLETE – amit egy szelvény el tud mondani magáról

A TALAJ ÉLETE – amit egy szelvény el tud mondani magáról

A Magyar Talajtani Társaság (MTT) országos figyelemfelkeltő kampánynapot szervez 2024. március 20-án, melyhez Agrárágazat is csatlakozott. A szaklap többek között az AXIÁL Kft. és a HORSCH Maschinen GmbH támogatásával rendezi meg a programot.

 

 

„A TALAJ ÉLETE – amit egy szelvény el tud mondani magáról” címet viselő eseménysorozaton az MTT szakemberei a kampányba bekapcsolódó helyszíneken talajszelvényt ásnak ki, és azokat bemutatják az összegyűlteknek. Az MTT az ország több mint 30 helyszínén az agráriumban dolgozók, tanulók széles körét mozgósította azért, hogy rávilágítson a termőtalajok állapotára és fontosságára.

Az AXIÁL Kft. és beszállítópartnere a HORSCH Maschinen GmbH az Agrárágazat szaklap által Kiskunhalason szervezett rendezvényhez csatlakozott támogatóként, melyet a Phylazonit, a Magyar Talajvédelmi Baktérium-gyártók és -forgalmazók Szakmai Szövetsége, a TerraAgro Talajvédelmi Kft. és a HSSI Mérnöki Iroda Kft. is szintén támogat.

A rendezvény 2024. március 20. szerdán 10:00-13:00 óra között zajlik Kiskunhalason Félegyházi út közelében (Halaspack Csomagoló Bt. Majsai út 3-tól kitáblázva), de Google térképen IDE kattintva is megtekinthető.

 

 

Az érdeklődőket elsőként Sándor Ildikó az Agrárágazat főszerkesztője, valamint Lengyel János a Bodnár-Boris Kft. ügyvezetője köszönti. Ezután a talajélet jelentőségéről Dr. Pénzes Éves a Magyar Talajvédelmi Baktérium-gyártók és -forgalmazók Szakmai Szövetsége ügyvezetője tart előadást, majd őt követi a „Költségoptimalizálás a Phylazonit eszközeivel” címet viselő programpont, melyet az Agrova Kft.-től Imreh Gergő innovációs vezető és Kántor János területi képviselő fog tartani. Ezt követi a tényleges talajszelvény-elemzés, melyet Kovács Károly geográfus, a Miskolci Egyetem tudományos munkatársa végez. Végül, de nem utolsó sorban Barabás Zsolt a HORSCH Maschinen GmbH értékesítési vezetője, „Amit a sekély talajművelésről tudni kell” címmel tart előadást gépbemutató kíséretében.

A gépbemutatón az AXIÁL Kft. kínálatában elérhető HORSCH Cruiser 5 XL sekély kultivátor, Maestro 7 TX szemenkénti vetőgép, Leeb 5 LT vontatott permetező, valamint CLAAS AXION 850 traktor is megtekinthető lesz.

A program esős időben is megtartásra kerül. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információt IDE kattintva kaphat!

 

Forrás, kép: Talaj.hu, Agrárágazat.hu

Elérhető

Kapcsolódó cikkek