A precíziós gazdálkodási képzés záróvizsgája Székesfehérváron

A precíziós gazdálkodási képzés záróvizsgája Székesfehérváron

A 2018 februárjában, a GEO-ban első alkalommal indított „Precíziós gazdálkodási szakmérnök és szakember” képzés hallgatói sikeresen befejezték tanulmányaikat.

A három féléves, gyakorlatorientált képzés tantervében előírt tanulmányi- és vizsgakövetelmények teljesítését követően, június végén került sor a záróvizsgára. A záróvizsga a szakdolgozat védéséből és a tantervben előírt tárgyakból tett szóbeli vizsgából állt. Először szakdolgozatukat mutatták be a jelöltek, mintegy 15 perces szabad előadásban. A rendelkezésre álló idő a legtöbb esetben kevésnek bizonyult. A dolgozati témák jellege, a bemutatott megoldások és eredmények a vizsgabizottság érdeklődését is kiváltották ki, így a védés gyakran szakmai megbeszéléssel, véleménycserével zárult.

 

 

A végzős hallgatók (mindannyian kiváló, gyakorló szakemberek) a szóbeli vizsgán ugyancsak bizonyították, hogy nem csak elméleti tudással rendelkeznek, de sikerült a modern technológiákat is készségszinten elsajátítani és készen állnak ezen technológiák tudatos alkalmazására. A vizsgabizottság szakmában elismert tagjai – Dr. Mesterházi Péter Ákos, Dr. habil. Milics Gábor, Dr. Busics György, Csornai Gábor és Verőné Dr. Wojtaszek Malgorzata, valamint Balázsik Valéria (titkár) – a záróvizsga befejeztével elismerő szavakkal méltatták a hallgatói munkáját, amelynek hátterében magas szintű képzés áll.

Ezúton mondok köszönetet a képzésben résztvevő hallgatóknak a kitartó munkáért, s köszönetet mondok az oktatásban résztvevő kollégáknak, valamint a képzést támogató AXIÁL Kft. vezetőségének és a képzésben oktatóként résztvevő cégek munkatársainak, gazdálkodóinak.

 

 

A végzős hallgatók a precíziós gazdálkodási szakmérnök és szakember képzésben szerzett oklevelüket az Óbudai Egyetem kari vezetőségtől és Petőházi Tamástól a Gabonatermesztők Országos Szövetsége elnökétől vehették át.

Az oktatás jelenleg is a maximális létszámmal folyik a második évfolyamon. A következő évfolyam 2020 februárjában indul. Tekintettel arra, hogy a képzés jellege gyakorlat orientált, vagyis a konzultációk során minden hallgató külön munkaállomáson, önállóan tud dolgozni, a felvehető jelentkezők létszámának maximumát a számítástechnikai labor kapacitása szabja meg. A 2020-as képzésre a jelentkezés már most is lehetséges.

 

Szöveg és kép: Verőné Dr. Wojtaszek Malgorzata, egyetemi docens / Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar

További információ: amk.uni-obuda.hu

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Új képzés indul Fehérváron (+videó)

 

A mezőgazdasági ágazatban egyre nagyobb problémát jelent a termőföld területek csökkenése és a megnövekedett élelmiszerigény. Erre megoldást jelenthet a precíziós gazdálkodás, illetve a helyspecifikus gazdálkodás. >>

Nálunk jártak az Óbudai Egyetem hallgatói

 

Múlt héten az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar levelezős hallgatói látogatták meg bajai telephelyünket, akik többek között dr. Mesterházi Péter Ákos, precíziós gazdálkodási csoportvezető előadásán is részt vettek. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek