Nálunk jártak az Óbudai Egyetem hallgatói

Nálunk jártak az Óbudai Egyetem hallgatói

Múlt héten az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar levelezős hallgatói látogatták meg bajai telephelyünket, akik többek között dr. Mesterházi Péter Ákos, precíziós gazdálkodási csoportvezető előadásán is részt vettek.

Az AXIÁL Kft. és az Óbudai Egyetem székesfehérvári Alba Regia Műszaki Karának több éve tartó együttműködésének eredményeképpen ismét lehetőséget biztosítottunk a precíziós gazdálkodási szakmérnöki szakirányú továbbképzésen résztvevők számára egy egész napos oktatást, illetve telephelylátogatást.

 

 

Verőné Dr. Wojtaszek Malgorzata vezényletével délelőtt 10 órakor érkezett meg a 24 fős csoport, ekkor dr. Mesterházi Péter Ákos a Széchenyi István Egyetem címzetes egyetemi docense, az AXIÁL Kft. precíziós gazdálkodási csoportvezetője tartott előadást a precíziós növénytermesztés témakörében. Bemutatta a precíziós gazdálkodás lehetőségeit mind hardveres, mint szoftveres oldalról. Részletesen kitért a termőföldről és a növényekről szerzett adatok fontosságára, kiemelte a rendszerben rejlő előnyöket, hangsúlyozta, melyek azok az adatok, információk, beállítások, amelyek nélkülözhetetlenek a technológia helyes működéséhez.

 

 

Az előadást követően kora délután Telek Dávid szervizmérnök kollégánktól kaphattak betekintést az általunk forgalmazott Trimble GPS-eszközök működésébe, mindezt nem csupán elméleti síkon bemutatva, hanem egy demó programon keresztül valós tevékenységet prezentálva. Természetesen az előadások alatt felmerülő kérdések is megvitatásra kerültek.

 

 

Az oktatást a telephely bemutatásával zártuk le, Telek Dávid idegenvezetésével megismerhették a hallgatók a bajai központot, betekintést nyertek, milyen nyüzsgő élet van nálunk akár egy februári munkanapon is.

 

 

A visszajelzések alapján a résztvevők új információkkal és élményekkel gazdagodtak, hasznos és naprakész ismereteket kaptak.

Számunkra is kiemelkedően fontos a szakember utánpótlás, így lehetőségeinkhez mérten támogatjuk ezeket az együttműködéseket. Erre nagyon jó példa az Alba Regia Műszaki Karral való kapcsolatunk! Aki precíziós gazdálkodási szakmérnöki / szakember szakirányú képzésen gondolkodik, bátran merjük ajánlani! Tovább információ a képzésről ITT!

 

Szöveg és kép: Telek Dávid, szervizmérnök, Baranyiné Hutai Anikó marketingkommunikációs menedzser

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek