A 33. Bábolnai Gazdanapok megnyitójáról

A 33. Bábolnai Gazdanapok megnyitójáról

Generációváltás, élelmiszer önrendelkezés, helytállás és felelősség, tudatos vásárlás – ezen „hívószavak” mentén szerveződik ma a magyar mezőgazdaság. Egyebek mellett erről beszéltek a meghívottak a 33. Bábolnai Gazdanapok megnyitóján.

 

Nagy István agrárminiszter kiemelte, a járvány miatt 2020-ban a ez az egyetlen olyan nagy mezőgazdasági szakvásár, ahol az agrárium az elvárt szakmai presztízsnek megfelelően mutatkozhat be és színvonalas programot kínál a gazdálkodók széles rétegeinek.

 

Haál Gábor, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatója

 

A házigazda Bábolna Nemzeti Ménesbirtok nevében Haál Gábor, a ménesbirtok igazgatója megköszönte azt a támogatást, amit e rendezvény és a magyar gazdatársadalom kapott a kormányzattól, a szaktárcától, majd kiemelte, hogy a hagyományokhoz ragaszkodva 9 cég vesz részt a gyakorlati gépbemutatón és azt, hogy a megváltozott éghajlati körülmények között kiemelt jelentőségű a kukorica fajtabemutató.

...

A gazdanapok szakmai partnere a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, amelynek képviseletében Győrffy Balázs, a kamara elnöke kiemelte, hogy idén a kamara és az agrárkormányzat együttműködése is segítette, hogy a magyar agrártársadalom megfelelt a mindazoknak a kihívásoknak, amelyekkel a járvány járt és jár. Az elnök hangsúlyozta, hogy a társadalom felismerte, hogy mivel enni mindig kell, ezért az agrárgazdaság nem állhat le. A NAK elnöke kiemelte, hogy az utóbbi 30 év legfontosabb változása előtt áll a magyar agrárium.

 

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke

 

...

Erről szólva az agrárminiszter bejelentette, hogy az  - a családi gazdaságokra és őstermelőkre vonatkozó szabályozás megújításával kapcsolatos -  új koncepciót a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségével (MAGOSZ) együttműködésben, a Pénzügyminisztérium és az Igazságügyi Minisztérium bevonásával dolgozták ki és várhatóan az őszi ülésszakán tárgyalja az Országgyűlés.

 

Nagy István, agrárminiszter

 

...

Gyuricza Csaba, a SZIE rektora a gazdanapok megnyitóján hangsúlyozta, hogy ebben az évben felértékelődött az egészség, illetve az, hogy a védelme a földeken kezdődik, s ugyanígy felértékelődött az agrárium szerepe, hisz gyárakat át lehet telepíteni akár a világ másik végébe is, de a földet nem. Ugyancsak felértékelődött az élelmiszer önrendelkezés, amely mára nemzetbiztonsági kérdéssé vált.

 

Gyuricza Csaba, a SZIE rektora

 

Forrás, kép, teljes cikk: magyarmezogazdasag.hu

 


 

A Bábolnai Gazdanapokról az AXIÁL Kft. sem hiányozhat! A szeptember 10. és 12. között tartó kiállításon 800 négyzetméteren mutatjuk be termékeinket és szolgáltatásainkat. Amennyiben úgy dönt, részt vesz a rendezvényen, látogasson el standunkra! Szeretettel várjuk!

 


 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek