Bábolnán látható lesz az iF GOLD AWARD 2020 díjat nyert LEXION

Bábolnán látható lesz az iF GOLD AWARD 2020 díjat nyert LEXION

Nem csak nagyszerű mérnöki munka, de díjnyertes formatervezés is. 2020 elején megkapta az iF GOLD AWARD díjat az új LEXION generáció, melyért az érdem a CLAAS tervezőket, Alain Blind-et & Thomas Wagner-t illeti. Nézze meg saját szemével a gépet Bábolnán!

Az új LEXION az ergonómia és a design optimális kombinációja, amely nagy hatást gyakorolt a rangos nemzetközi díj zsűrijére. A teljesen üvegezett fülke, amely a gépkezelő számára nagyszerű kilátást biztosít minden irányba, és a nagyobb magtartály, amely nagyobb termelékenységet biztosít, különösen fontos tényezők voltak abban, hogy a LEXION végül a győztes dobogó tetején végezzen.

„A LEXION az első olyan CLAAS modell, amely az egyedi Y-design révén kapott ilyen megtiszteltetést” – jelentette be Alain Blind, a CLAAS designért felelős szakember. „Az Y-design minden új önjáró CLAAS gépen bevezetésre kerül és megtestesíti azok dinamizmusát és erejét”.

 

Thomas Wagner (balra) és Alain Blind (jobbra) elfogadta az iF Design Award díjat a LEXION kombájnért.

 

Ez volt az első alkalom, hogy a CLAAS Corporate Industrial Design Team benyújtotta a díj iránti kérelmét és az nemcsak a díjat, hanem egyből az aranydíjat hozta el.

Az iF GOLD AWARD a verseny külön díja, amelyet olyan termékeknek adnak át, amelyeket a neves tervezőkből és vállalkozásokból álló zsűri különösen lenyűgözőnek talál. Az 1500 nyertes közül csak 75 kapott aranyat. A díj tehát a kiemelkedő tervezési eredmények és újítások szimbóluma.

Az iF DESIGN AWARD világhírű formatervezési díj, amelyet 1953 óta évente adnak kiválasztott ipari termékeknek. Több mint 7000 pályázat érkezett több mint 50 országból ebben az évben.

 

 


 

A LEXION család modelljeivel idén nyáron három mestergépészünk indult bemutatókörútra - Katona János, „STIUMI” Tamás és Vágó István – tapasztalataikról több cikk és videó is megjelent az elmúlt időszakban, melyeket IDE kattintva nézhet meg! Természetesen a kollegák az őszi aratási szezonban is folytatják tovább a demókat, de a díjnyertes LEXION család 5400-as modellje a 2020. szeptember 10. és 12. között megrendezésre kerülő Bábolnai Gazdanapokon is látható lesz. Nézze meg a gépet élőben! Mi ott leszünk!

 


 

A rendezvényen való részvételt az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum támogatja.

 

Fordította, összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: CLAAS

Elérhető

Kapcsolódó cikkek