Új Berthoud Spectre az AXIÁL standon, az AgrárgépShow-n

Új Berthoud Spectre az AXIÁL standon, az AgrárgépShow-n

Több mint 50 darab jól bevált vagy új géptípus várja a látogatókat az HUNGEXPO D pavilonjában 2024. január 24-27. között. Az újdonságok között szerepel a Berthoud új Spectre 5240/36 AX típusú önjáró permetezője is, tekintse meg élőben!

Berthoud Spectre 5240/36 AX önjáró permetező

Magyarországon az egyik legtöbbet értékesített önjáró permetező az utóbbi 10 évben kétségkívül a Berthoud Raptor volt. A francia gyártó gépéből hazánkban több, mint 130 darab került értékesítésre, mely kellően mutatja a gépek minőségét és megbecsülését. Ugyan a Raptorok is felszerelhetők a Berthoud kínálatában szereplő összes opciójával, mégis a piaci igényeknek megfelelően egy új fantáziájú gép megalkotása lett a cél a Berthoud-nál.

 

 

A Spectre megtartotta a Raptor gépek egyik legnagyobb fegyverét, a méltán híres hajtásrendszerét, az egyedi permetezési technikát és több egyéb, megbecsült opciót is. A kialakításnál ügyeltek a mai kor design elgondolásira, így a középen elhelyezkedő fülkét is lecserélték és most már elülső, front kabinnal készülnek az önjáró permetezők. További újítás, hogy most már egy igazán panorámás, nagyobb CLAAS kabinból irányíthatók a permetezési feladatok.

A permetező alapból egy 5200 literes tartállyal érkezik, tehát itt is tapasztalhatunk egy 1000 literes növekedést a Raptorokhoz képest. Szintén alapfelszereltség a hidraulikusan, fokozatmentesen állítható hasmagasság és most már a nyomtávot is csak hidraulikus úton lehet állítani.

A gép alapból NORAC Active Roll Prémium keretradarral szerelt, ami nem csak a precizitást igyekszik új szintre emelni, hanem a munkasebesség még jobb kihasználását is javallott szolgálni.

A permetezőhöz elérhető a tavalyi AgrárgépShow kiállításon már bemutatott és Prémium Elismerő Oklevélben részesült Sniper kamerás rendszerrel, amelynek használatával a vállalkozások 50-60%-nyi inputanyagot tudnak megspórolni a permetezés során.

 

 

Összefoglalva a Berthoud Spectre-rel

  • a pontosabb keretradar segítségével még hatékonyabb munkavégzés,
  • a gyomfelismerő rendszerrel radikális permetlé megtakarítás,
  • a hidraulikus nyomtávállítással a taposási károkozás csökkentése,
  • az új kabinnak köszönhetően pedig kényelmesebb környezet válik elérhetővé.

 

További információért keresse területileg illetékes munkatársainkat!

 

A gépet megtekintheti a HUNGEXPO D pavilonjában, az AXIÁL standon 2024. január 24. és 27. között. Szeretettel várjuk!

 

Forrás, kép: Berthoud

Elérhető

Kapcsolódó cikkek