Új Avatar 10.25 SD az AgrárgépShow-n

Új Avatar 10.25 SD az AgrárgépShow-n

A budapesti HUNGEXPO-n 2024. január 24-27. között megrendezésre kerül az AGROmashEXPO, AgrárgépShow kiállítás. Ezen az AXIÁL is megjelenik, a D pavilonban található 5000 négyzetméteres standon látható lesz az új HORSCH Avatar.

HORSCH Avatar 10.25 SD direktvetőgép

Az Avatar direktvetőgép már évek óta jelen van a HORSCH kínálatában, azonban az eddigi típusok 16 cm-es sortávolsága miatt a vetőcsoroszlyákat csak két gerendelyen lehetett elhelyezni, ezért ezek a típusok kizárólag direktvetésre alkalmasak. Az új Avatar 10.25 SD sortávolsága 25 cm-re növekedett, így az összes vetőcsoroszlya egy sorban van. Ezzel univerzálisabbá válik a gép felhasználhatósága, a direktvetés mellett akár előművelt talajon, mulcstechnológiában is bevethető.

Az univerzalitást tovább növeli, hogy az új Avatar triplatartállyal is elérhető 60:10:30 arányú felosztással, amely mellé negyedikként egy 400 literes MiniDrill kijuttató rendszer is adaptálható.

 

 

A szelektív tömlőzés lehetőségével a két elosztótorony nem a gép bal és jobb oldalához van becsövezve, hanem az egymás melletti csoroszlyák két külön tartályból, eltérő takarónövények vetését teszik lehetővé. Legyen az aprómag és zabos bükköny, vagy egyéb takarmánykeverék, fajták szerint különböző vetési mélységekben megoldható a teljes munkagépszélességben.

Ugyanezzel a megoldással, ha a terminálról egyetlen gombnyomással elzárjuk az egyik tornyot, pl. repce, szójabab, cirok vetése is lehetséges 50 cm sortávval, illetve biogazdálkodók ebben a sortávban már kapálni is tudják a kultúrát.

Az új Avatarnál több megoldást is átvettek a szemenkénti vetéstechnológiából. A nagyméretű egytárcsás vetőcsoroszlyák mellett található egy mélységtartó kerék is, amely a vetőmag alá betömörít, csúszóékek segítségével pedig egységes vetési mélységet hoz létre. A magfogókerék tökéletes talaj-mag kontaktot teremt, az acél zárógörgők pedig egyöntetűen be is zárják a vetőbarázdát. A még egyenletesebb vetési mélység tartása érdekében opcióban rendelhető az AutoForce automatikus csoroszlyanyomás-szabályozás is. Tovább információt a típusról IDE kattintva érhető el!

 

A gépet megtekintheti a HUNGEXPO D pavilonjában, az AXIÁL standon 2024. január 24. és 27. között. Szeretettel várjuk!

 

Forrás, kép: HORSCH

Elérhető

Kapcsolódó cikkek