Trimble és HORSCH együttműködés az agrárium automatizálásának fejlesztéséért

Trimble és HORSCH együttműködés az agrárium automatizálásának fejlesztéséért

Az automatizálás aktuális téma manapság. A mezőgazdasági ágazat is megkezdte a technológia bevezetését a piacon elterjedt olyan autonóm megoldásokkal, mint például az automata kormányzás és az önjáró gépek.

 

A Trimble Inc. örömmel jelentette be, hogy együttműködési partnerséget írt alá a HORSCH-sal, a világ egyik vezető modern mezőgazdasági technológiájának gyártójával, amely a mezőgazdaság autonómiájára összpontosít.

A partnerség középpontjában olyan megoldások kifejlesztései állnak majd, amelyek magukba foglalják az autonóm gépeket és a munkafolyamatokat, mindez számos izgalmas fejlesztésről szól.

 

Trimble és HORSCH

A globális mezőgazdasági vezetők együttműködése kiterjed az önállóan vezérlő gépekre és a teljes munkafolyamat-automatizálásra az irodától egészen a szántóföldig. A Trimble nem idegenkedik az autonóm megoldásoktól, ágazati úttörőként megfelelő szakértelemmel rendelkezik a HORSCH gépek automatizálása, a kormányzási és irányítási rendszerek és az útvonaltervezés terén.

A HORSCH a gazdák kérdéseire összpontosít, és arra törekszik, hogy előre jelezze a gazdák jövőbeli igényeit. Folyamatosan fejlesztenek és ötletelnek, hogy továbbra is megfeleljenek a mezőgazdaság jövőbeli és várható igényeinek.

"A mezőgazdaság automatizálását a következő kulcsfontosságú technológiáink egyikének tekintjük, és a célunk az, hogy a gazdáknak a jövő kihívásainak való megfelelés érdekében egy platformot hozzunk létre különféle applikációkkal" - mondta Theo Leeb, a HORSCH ügyvezető igazgatója.

 

Előremutató partnerség

A Trimble és a HORSCH arra törekszik, hogy a mezőgazdaság jövőjét építse fel az autonóm gépek és munkafolyamatok számára. Korábban nagy sikerrel működtek együtt az irányítási technológiák megvalósításában, és kiterjesztik ezt a kezdeményezést a teljes gép vezérlési megoldásokra is.

A vállalatok jelenleg magas szintű automatizálást és kezelőtámogatást valósítanak meg a kormányzási rendszerekkel, amelyek lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy az aktuális munkavégzés során további feladatokat hajtson végre a fülkében.

 

 

Ügyfélközpontú megoldások

Ez a technológiai partnerség lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy egyedi, innovatív megoldásokat nyújtsanak – a gazdákkal az élen.

"Új, ügyfélközpontú megoldásokat építünk a meglévő összekapcsolt mezőgazdasági rendszerünk részeként, hogy egyedi és meggyőző megoldást nyújtsunk ügyfeleink számára - egyszerűsítve a modern mezőgazdaság összetett logisztikai és működési kihívásait" - mondta Finlay Wood, a Trimble Autonóm Megoldások üzleti területének igazgatója.

"A HORSCH előremutató jellegének és a Trimble élvonalbeli autonóm technológiájának ötvözése lehetőséget teremt a vállalatok számára az OEM és a Trimble mezőgazdasági hálózatának innovatív alkalmazásainak fejlesztésére."

 

Építőelemek a jövő számára

Az együttműködés első szakasza javítja a gép teljesítményét és csökkenti a permetezőgépek működési hibáit. A permetezőgépek kezelői előtt álló kihívások - köztük a tervezés, a gépvezérlés és a logisztika - javítása érdekében az automatizálás jelentősen csökkentheti a kezelő munkaterhelését. Ez a technológia megalapozza a jövőben teljesen önálló gépek üzemeltetését.

"Az együttműködés egyedülálló lehetősége nem az, hogy egy jövőbeli utópiát mutatunk be, hanem az, hogy lépésről lépésre haladunk az autonómia felé, pragmatikus, következetes módon" - mondta Leeb.

 

A Trimble megoldásokkal kapcsolatban keressék a precíziós gazdálkodási kollégáinkat, a HORSCH-sal kapcsolatos információkért pedig a gépes üzletkötőinket!

Ha többet szeretne megtudni a Trimble Agriculture és a precíziós technológiai megoldásokról, látogasson el a https://www.axial.hu/gps webhelyre. Ha a HORSCH-ról szeretne bővebb információt, a https://www.axial.hu/gepek/mezogazdasagi-gepek/horsch weboldalukat ajánljuk figyelmébe.

 

 

Forrás, kép: Trimble

Fordította: Boldizsár Krisztina, termékmenedzser asszisztens

Lektorálta: Baranyiné Hutai Anikó, marketingkommunikációs menedzser

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek