Tippek a sikeres pályázati projektekhez

Tippek a sikeres pályázati projektekhez

Jobbnál jobb pályázatok jelentek/jelennek meg a mezőgazdasági vállalkozások számára. De ezek már nem általános géptámogatások. Alaposan gondolja át mire pályázik, és hogyan. A sikeres projekt sok összetevős. Ennek lebonyolításához adunk most tippeket!

 

 

  1. Megalapozott tervezés – Úgy gondoljuk, a meghirdetett keretek sokszorosára nyújtanak be támogatási igényt a gazdák. Igaz, a politika azt kommunikálja, a keretek bővíthetők, ami nyilván így is van. De nem a végtelenségig. Valahogy szelektálni kell majd az elbírálásnál. Ezt a legkönnyebben az üzleti tervnél tudják megtenni. Ezért átgondolt, alaposan alátámasztott, valós igények alapján elkészített terveket kell összeállítani.
  2. Feltételek teljesülése hosszútávon is – Az előző ponthoz szorosan kapcsolódik. Ezeket az elképzeléseket úgy érdemes átgondolni, és papírra vetni, hogy a feltételeket hosszú távon is teljesíteni, tartani tudjuk.
  3. Pályázatírás- Fontos, hogy tapasztalt, előrelátó pályázatírót válasszon! Ez elengedhetetlen lesz a sikerhez! Ő nem engedi majd „elszállni”. Segít, hogy a realitások talaján maradva, a lehető legtöbbet tudja kihozni terveiből.
  4. Csapatmunka – Fontos a feladatok összehangolása. Ügyfél – pályázatíró- szállító – finanszírozó gördülékeny együttműködésére lesz szükség ahhoz, hogy minél többen sikeres projekteket zárhassanak a folyamatok végén.
  5. Versenyeztetés- Versenyeztetheti a szállítókat, finanszírozókat annak érdekében, hogy a lehető legjobb ár-érték arányú géphez, hitelhez jusson. Annyit azért tudnia kell, hogy a kapacitások szűkösek minden fronton. Mindenki a maximumot próbálja nyújtani, de az erőforrások végesek. Előfordulhat tehát olyan helyzet, amikor nagyobb lesz a kereslet, mint a kínálat. Ebben az esetben pedig szintén fontos az átgondoltság. Aki lemarad, kimarad…
  6. Független pénzügyi tanácsadó igénybevétele- az előző ponthoz kapcsolódóan javasoljuk, hogy vegye igénybe független pénzügyi szakember munkáját. Ilyen szolgáltatást nyújt az Axiál Financial Services Kft., országos hálózattal rendelkező csapata is. A területileg illetékes szakemberhez fordulva, a piacon elérhető legjobb konstrukcióhoz juthat, a lehető legkevesebb fáradtsággal, utánajárással. Ennek, -a rövidesen bekövetkező-, NHP utáni időkben nagy jelentősége lesz. Az AFS felkészült a gépfinanszírozáson túl, az építkezéssel járó projektek finanszírozásának menedzselésére is.
  7. Önerő + finanszírozás = felelős döntés– A gépvásárláshoz mindenképp vegyen igénybe finanszírozást! Szabad tőkéjét tartogassa egy esetleges váratlan kiadásra, földvásárlási lehetőségre. A gép eszközalapon, egyszerűen hitelezhető. Kevés adminisztrációs teherrel jár, és szabadon elkölthető forrást hagy Önnél! A pályázat benyújtásával egy időben keresse pénzügyi tanácsadóját!
  8. Gépbeszerzés időben – A szállítók kapacitásai, készletei is végesek. Ráadásul a világjárvány hatására, óriási mértékben dráguló alapanyagárak, nyilvánvalóan a gépek árára is hatással lesznek. Próbáljon minél előbb döntést hozni, hogy jó áron és az Önnek szükséges időben géphez juthasson!
  9. Támogatás lehívása – Bárcsak már ott tartanánk! – gondolhatja magában. Ha megfogadja tanácsainkat, higgye el, hamar eljön ennek is az ideje. 😊

 

Jó munkát, sikeres projekteket kívánunk! Keressen minket, készséggel állunk rendelkezésére!

 

Az Axiál Financial Services Kft. csapata

Elérhető

Kapcsolódó cikkek