Precíziós gazdálkodási képzés, ahol kollégáink is megosztják tudásukat

Precíziós gazdálkodási képzés, ahol kollégáink is megosztják tudásukat

Az AXIÁL kollégái hosszú évek óta elkötelezetten segítik a jövő nemzedékét a mezőgazdasági technológiákkal kapcsolatos tudásuk megosztásával.

Számos szakmérnöki képzés gyakorlati helyszínét biztosítja a bajai telephelyünk, különböző mezőgazdasági szakiskolákkal működünk együtt, illetve a MEGFOSZ által kezdeményezett Legyél Te is Agrárgépész! programnak is meghatározó támogatója az AXIÁL.

Törekvésünket 2024-ben is folytatjuk, hiszen ismét egyetemi szintű oktatást támogatunk tudásmegosztással, például az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának precíziós gazdálkodási szakmérnöki képzésének esetében. Ez a képzés a precíziós gazdálkodási technológia előnyeinek teljes körű kihasználásához a szakmában hiánypótló távérzékelési és térinformatikai (adatnyerés, adatelemzés és alkalmazás) ismereteket biztosít, melyek a területi adottságok térképezésére és a növény-monitoringra vonatkoznak. Az oktatás célja a tematikus információnyerés teljes folyamatának gyakorlati bemutatása a tervezéstől, kivételezésen át az eredmények döntéshozatalba való beépítéséig. A precíziós munka- és erőgépek, szenzorok bemutatása az AXIÁL Kft. és a precíziós technológiát már alkalmazó gazdálkodók együttműködésével történik. A 2024-ben is meghirdetett képzésre a jelentkezési határidő február 10.

 

 

A szakmai tartalom gazdagításban a 2024-es tanévben is örömmel veszünk részt, büszkék vagyunk arra, hogy precíziós csapatunk magas szintű szaktudására számítanak az egyetemi oktatásban is. Az Óbudai Egyetemmel való együttműködésünk már többéves múltra tekint vissza, köszönhetően többek között annak is, hogy az AXIÁL az egyik legnagyobb szakembergárdával rendelkező mezőgazdasági cég, ahol prioritásban vannak a legújabb módszerek és technológiák, a precíziós gazdálkodás terén pedig kiemelkedő megoldásokat tudunk bemutatni, amelyek jelentős része saját fejlesztésű, a legmagasabb műszaki színvonalat képviselő szoftver és hardver.

A precíziós gazdálkodási képzésben Okvátovity István térinformatikus fejlesztő kollégánk gyakorlati órákat tart, elsősorban farmmenedzsment szoftverek alkalmazásáról, dr. Mesterházi Péter Ákos precíziós gazdálkodási csoportvezetőnk pedig elméleti ismeretekkel gazdagítja az oktatásban résztvevőket, valamint a záróvizsga elnökségi tagja is már évek óta.

Természetesen nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati ismeretek elsajátítására, éppen ezért minden évben gyakorlati képzési helyet biztosítunk a bajai telephelyünkön, ahol elméleti és gyakorlati bemutatók mellett a hallgatók betekintést kaphatnak az AXIÁL életbe is.

A képzés valóban piacképes tudást ad, amit mi sem bizonyít jobban, hogy ezeken az oktatásokon ismertük meg kettő, mára már aktív munkaviszonyban lévő kollégánkat.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődést, akkor további információk az egyetem honlapján megtalálhatóak.

 

Forrás, kép: Baranyiné Hutai Anikó

Elérhető

Kapcsolódó cikkek