MX homlokrakodók az AXIÁL kínálatában

MX homlokrakodók az AXIÁL kínálatában

A francia MX homlokrakodó gyár több, mint 60 éves tapasztalatával Európa egyik leginnovatívabb rakodó gyártója.

A legmodernebb 3D szkennerrel hetente átlagosan két új traktor típushoz fejlesztenek homlokrakodót, ezzel 45 traktor márka 8 000-nél is több, különböző típusához tudnak komplett rakodót szállítani.
 


 

Az MX paletta 5 szériája (C, F, A100, U400, T400 és TX400) összesen 39 rakodótípust tartalmaz a kis kompaktoktól a 400 LE feletti nagytraktorokra valókig, 1,9-5,5 m emelési magassággal és 390-3.700 kg emelőkapacitással. A zömében szintezéssel ellátott rakodógémek mechanikus vagy hidraulikus párhuzamvezetéssel vannak ellátva. A rakodóknál fontos szempont, hogy könnyen és gyorsan le- és felszerelhetők legyenek. A FitLock rendszernek köszönhetően a művelethez a gépkezelőnek mindössze egyszer kell kiszállnia a traktorból és ha már kellő gyakorlattal rendelkezik a műveletet akár fél perc alatt is eltudja végezni. Ezt segíti a MACH System, az elektrohidraulikus traktor-homlokrakodó kapcsolat, mellyel a csatlakoztatás mindössze egy egyszerű mozdulatból áll.

A homlokrakodó kinematikáját és dizájnját úgy tervezték, hogy a talajon jó merítési szöget lehessen elérni a minél nagyobb rakodási kapacitás érdekében.

A homlokrakodók működtetéséhez többféle MX vezérlési mód közül lehet választani az egyszerű mechanikustól az elektronikusig. Alap esetben mechanikus bowdenes vezérlés rendelhető (ProPilot), ami egy költségtakarékos megoldás.
 


 

Az MX saját szabadalma a FlexPilot kontroll, a bowdenes vezérléssel szemben sokkal finomabb és pontosabb mozgatást tesz lehetővé alacsony nyomású hidraulikával működtetett rendszerével. A csúcsot az e-Pilot és e-Pilot S jelenti. Az elektromos rakodóvezérlés lehetővé teszi a fő funkciók kombinált és progresszív működését egy időben. Ez köszönhető a fejlett elektronikának, a CAN BUS rendszernek. Az e-Pilot-nál a kezelő segítségére van egy elektromos joystick, amin 12 nyomógomb található a különböző funkciókhoz és egy mini joystickot is beintegráltak, melyet hüvelykujjal tudunk működtetni.
 

A e-Pilot S változat egy népszerű, kompakt kivitel, ami a különböző traktorfülkékben könnyen elhelyezhető a legoptimálisabb pozícióba. Sőt a munka végeztével egy mozdulattal áthelyezhető (dokkolható) a fülke olyan helyére, ahol az egyéb műveleteket nem akadályozza.
 


 

A gyártó kínálatában közel 80 féle munkaeszköz érhető el a rakodókhoz, melyek közül az átlagosnál szélesebb választékból lehet választani a széna és szalmakezelés adapteri közül a MANUBAL termékcsaládból.

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek