Milyen lesz a Virtuális Trimble Roadshow?

Milyen lesz a Virtuális Trimble Roadshow?

Dr. Mesterházi Péter Ákost, az AXIÁL Kft. precíziós gazdálkodási csoportvezetőjét kérdeztük a február 10-én megrendezésre kerülő Virtuális Trimble Roadshow kapcsán.

 

 

BHA: Az elmúlt két év során több alkalommal tartottatok élő, majd online eseményeket – roadshowt, online konferenciát a precíziós gazdálkodás kapcsán. A mostani rendezvényetek is ebbe a sorba illeszkedik, folytatja a hagyományokat, vagy hoz valami újat?

MPÁ: Alapvetően persze, folytatja a hagyományokat, hiszen most is az a célunk, hogy találkozzunk a partnereinkkel, tudjuk tájékoztatni őket a precíziós gazdálkodáshoz kapcsolódó újdonságainkról, és hogy a rendelkezésükre álljunk, ha kérdésük van.

 

BHA: Alkalmas lehet erre egy webes konferencia? A konferenciák kapcsán találkozhatunk azzal a kritikával, hogy eléggé egyirányú az információ áramlás – az előadó beszél, a hallgató hallgat. Meg tudjátok oldani, hogy ez ebben az esetben ne így legyen?

MPÁ: A szerdai rendezvényünk nem a hagyományos konferenciák elvét követi. Sokkal inkább a mezőgazdasági kiállítások és a korábbi workshopjaink keveréke. 6 fő témával, virtuális kiállító teremmel várjuk az érdeklődőket. Ezekben 2-2 kollégánk várja a látogatókat délelőtt 10 és délután 5 óra között. Szemben a hagyományos konferenciákkal, nem tartunk hosszú monológokat. Minden órában bejelentkezünk, és egy 10-15 perces előadásban összefoglaljuk az adott téma legfontosabb információit. Ezt követően a partnereké az éter – feltehetik a kapcsolódó kérdéseiket, elindulhat a beszélgetés. És ami szerintem szintén fontos, hogy a partnereink találkozhatnak kollégáinkkal, olyanokkal is, akikkel esetleg az átlag hétköznapokon nem. Hiszen itt nem csak a területi képviselő kollégánk, de termékmenedzsereink, mérnökeink, néhány kiemelt GPS szerelő kollégánk, a GPS ügyfélkapcsolati vezető kollégánk, vagy a térinformatikai fejlesztő kollégánk is jelen lesz.

 

 

BHA: Hűha, ha ennyi kolléga ott lesz, nem féltek, hogy elmaradtok a beszerelésekkel? Hamarosan itt a tavasz.

MPÁ: Nem, azért mindenki nem lesz itt. A többi GPS specialista kollégánk szerelni fog ez idő alatt is.

 

BHA: És nem tartotok attól, hogy ez sok látogatóval esetleg nem működik? Hogy esetleg nem akarnak a partnerek olyan sok ember előtt kérdezni, hozzászólni?

MPÁ: Éppen ezért van ez a struktúra így kitalálva. Az óránkénti bejelentkezés lehetővé teszi, hogy mindenki végig látogathassa az az összes termet, a neki megfelelő időpontban és sorrendben. Ezzel együtt várhatóan el is oszlik a tömeg. A korábbi, külföldi (pl. USA) tapasztalatok ezt mutatják – 6 terem, 8 órán át – nagyon sok látogatót tudunk fogadni úgy, hogy egyszerre a közvetlen beszélgetéshez ideális kisebb létszám van csak jelen.

 

BHA: Külföldi tapasztalat? Akkor ez egy átvett formátum?

MPÁ: Alapvetően igen. A tavalyi év vége felé közeledve, látva, hogy a Covid miatt elmaradnak, illetve későbbre kerülnek rendezvények, arra gondoltunk, hogy kellene egy rendezvény, ahol az így kieső partner találkozásokat pótolni tudjuk. Emiatt került megrendezésére az AXIÁL Virtual Show és az AXIÁL Webkonferencia 4.0 EXTRA. A Precíziós gazdálkodás terén pedig ez lesz a Virtuális Trimble Roadshow. Alig, hogy elkezdtük volna tervezni, jelentkeztek a Trimble-s kollégáink, hogy van egy Virtuális Roadshow rendezvényük, amit, ha gondoljuk, megtarthatnánk Magyarországon is. Hiába, nagyon egy rugóra jár az agyunk.

 

BHA: Akkor ez azt jelenti, hogy a Trimble által összerakott kész tartalom kerül bemutatásra?

MPÁ: Nem. A témákat közösen határoztuk meg, a konkrét előadásokat mi dolgoztuk ki. Így lesz például olyan termünk, ahol egy konkrét GPS vezérlés beszerelését, ill. annak alakulását követhetik végig a látogatók a nap folyamán. Ez a mi ötletünk volt, az eredeti verzióban nem volt ilyen. De említhetném a Vantage szolgáltatásainkat is. Ezek olyan megoldások, melyek segítik a precíziós gazdálkodás gyakorlati megvalósítását. Ebben vannak olyan elemet, amelyek a Trimble termékei, de saját, vagy együttműködő partnereink megoldásai is, mint pl. a mAXI-Hozam műholdas hozammérés, vagy a saját fejlesztésű mAXI-MAP szoftverünk. Ezek nem a Trimble megoldásai, de helyet kaptak a rendezvényen.

 

BHA: Végezetül, te melyik témát tartod a legizgalmasabbnak, melyiket ajánlanád különösképpen a Virtuális Trimble Roadshow-tokon?

MPÁ: Hát, szerintem pont az a jó, hogy mindegyik téma érdekes. Mondanám, hogy az adatkezelés, mert ma tán az egyik olyan téma, ami nagyon sokakat foglalkoztat. Hogy mit kezdjen az adataival, hogyan juthat el a kijuttatási tervek készítéséig. De ott lesz a GPS vezérlés beszerelése, szerintem ezt is izgalmas végig kísérni, különösen, hogy minden órában valami hasznos tippet, beállítási tanácsot mutatnak kollégáink. De aztán eszembe jut a GPS helymeghatározás. Magától értetődő dolog, de ha egy kicsit belemélyedünk, érdekes szempontok kerülnek elő és fontos Trimble innovációk. Szóval, nem tudok mást mondani, regisztráljanak, jöjjenek el, látogassanak el mindegyik termünkbe, kérdezzék kollégáinkat, vagy beszélgessenek gazdálkodó társaikkal. Töltsünk el együtt egy hasznos napot!

 

BHA: Így legyen, sok sikert kívánunk a rendezvényetekhez!

MPÁ: Köszönjük!

 

Az eseményen való részvétel díjmentes, csupán egy regisztrációra van szükség, amelyet ITT tud elvégezni!

 

Szöveg: Baranyiné Hutai Anikó, marketingkommunikációs menedzser és Mesterházi Péter Ákos, precíziós gazdálkodási csoportvezető

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek