Megújuló FENDT traktorszériák és végéhez közeledő akció

Megújuló FENDT traktorszériák és végéhez közeledő akció

A 300-as és a 700-as traktorcsalád a FENDT legtöbbet eladott szériái közé tartoznak. Vajon miért változtatja meg a gyár a legsikeresebb szériáit és épp a vezetőfülkét, amikor köztudott, hogy a FENDT a kényelmet, kezelhetőséget tekintve is az élen jár?

FendtONE a válasz erre a kérdésre.

A digitalizáció az elektronika soha nem volt öncélú a FENDT traktorokban. A gyártó híres arról, hogy idejekorán felismeri a jövő kihívásait és az új traktoraiban ezekre ad - jövőbe mutató - válaszokat. Azon túl, hogy a traktor és az iroda egy láthatatlan elektronikus felhőn keresztül összekapcsolásra kerül, az új technológia lehetőséget teremt arra, hogy a mai kor fiataljai se találják unalmasnak a traktorban a munkát!

A fiatalok, akik tévénézés közben - az okos telefonjukat simogatják - legalább ennyire érdekesnek fogják találni az új FENDT traktorokban a 3 digitális kijelzőt vagy akár a tabletet, amelyek egymással rendszerszerű kapcsolatban vannak és éppen úgy kezelhetők, mint ahogy azt az okostelefonoknál megszokták.

Ha még ez sem lenne elég, akkor otthon, az internet előtt nyomon követhetik mindazt a munkát, amit a traktorban ülve a testvér, az édesapa vagy egy alkalmazott végez éppen. Sőt a munka során képződő dokumentációt akár online fel is használhatják a könyveléshez vagy a táblatörzskönyvben. Igen ezt tudja a FENDT traktor!

Kicsit futurisztikus a dolog, de a FENDT traktorokban az idei évtől valóság. „Ezt nem lehet megtanulni! Nincs olyan ember a faluban, akire ezt a technikát rá lehetne bízni!”- gondolhatják sokan. Éppúgy, mint nagyanyáink ezt gondolták a cséplőgépről vagy szüleink a számítógépről. És mi történt? Megtanultuk használni e technikákat és mindez a napjaink részévé vált.

 

Kifutó FENDT 700 Vario S4 - A kép illusztráció.

 

Aki FENDT-en tanul, az kitűnőre vizsgázik!

Vajon miért tudja több millió ember a legújabb mobiltelefonokat egyik napról a másikra és egyre jobban kezelni? Talán épp azért, mert szinte adja magát, hogy mikor mit és hogyan kell csinálni. Éppen így van ez a FENDT traktorokban is. Élvezet kezelni az új technikát éppúgy, mint a FENDT traktor is! A FENDT zsenialitása éppen abban van, hogy a kezelését, használatát - épp mint az okostelefonokét - többféleképpen (több módon) lehet megtanulni és a mindennapokban használni.

Az idei évben a kifutó szériáknál (FENDT 200, 300, 700) sem volt – van - ez másként: A traktorok kilencven százalékát már automata kormányzással vették meg a magyar gazdák - egyre többen már szakaszvezérléssel együtt. Csak néhány gazda - aki speciális, egyszerű munkákra használja a traktorát - csak ők vásárolnak FENDT traktort automata kormányzás nélkül.

Valamennyi FENDT traktorban alapfelszereltség a táblavégi forduló automatika, mely segít a régi és az új traktorosoknak egyaránt - újra és újra - hiba nélkül elvégezni egy sor munka-műveletet minden egyes fordulóban. Vajon unalmassá, válik ezáltal a traktorban töltött idő, a munka fáradságossá? Vagy éppen büszkeséggel tölti el a traktorost azért mert a munkát amelyet elvégzett: precízen, pontosan, a lehető legkevesebb gépi munkával és üzemanyag felhasználással - költség ráfordítással - és nem utolsósorban a legkisebb talaj taposással végezte el. Mindezt a legkorszerűbb technikák és technológiák használatával - hosszú távon - gazdaságilag és környezettudatosan, sok éven át fenntartható módon.

 

Egy családi gazda számára egy új traktor megvásárlása majdhogynem felér egy új családtag érkezésével. Az öröm, a várakozás, a kíváncsiság mind-mind kísérik az élet e két eseményét.

A FENDT traktor megjelenésében modern, műszaki megoldásaiban innovatív. Elég, ha csak a munkagépek kábeleinek a vezetőfülkébe vezetésére vagy arra gondolunk, hogy az ülés levegőellátása a traktorkompresszortól történik azért, hogy a fülke csendesebb maradhasson. Azon túl, hogy a mászófokozattól kezdve egészen a traktor végsebesség eléréséig nincs szükség sebességváltásra, sőt kettő tempomat sebességet is lehet rögzíteni (pl. munka és forduló vagy munka és közút), amiből még a legmodernebb személyautóban is csak egyet találunk. A „stop and go” funkcióval a bálázás, a kereszteződésekben való megállás, homlokrakodóval végzett munka nem csak leegyszerűsödik, de hatékonyabb is lesz. A munkagépek hidraulika tömlőinek csatlakoztatása akkor is egy kézzel lehetséges a FENDT traktorban (járó motornál sem kell visszaszállni a traktorba), ha a traktor és a munkagép hidraulikája is nyomás alatt van. Pótkocsi vagy bálázó vontatásakor az alsó vonókarok parkoló helyzetbe felhajthatók, így a vonórúd és a kardántengely számára kanyarokban több hely marad.

A hidraulikatartály és a Vario hajtómű olajháztartása két különálló rendszert képez - ezáltal kizárt, hogy egy meghibásodott munkagépből érkező szennyezett olaj tönkre tegye a traktor sebváltóját. Mindez persze azt is jelenti, hogy a FENDT traktor hajtóművében az olajat elegendő kétezer óránként cserélni és nincs szükség semmiféle speciális olajra sem a hajtóműben, sem a gazdaság összes munkagépében.

A hátsó emelőmű működési sebessége (felfelé és lefelé is) ugyanúgy szabályozott, mint a kihelyezett hidraulika köröké. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy egy függesztett pl. vetőgépet üres vagy éppen tele magtartállyal ugyanannyi idő alatt engedi le a traktor ezáltal óvja technikát.

Az emelőmű automatika képes arra, hogy a traktor TLT-jét a vonókarok pozíciójától függően be- vagy kikapcsolja megkönnyítve a gépkezelő munkáját. Ezek csupán a kényelem vagy kézzelfogható gazdasági előny és a hatékonyabb, pontosabb munkavégzés egy eszköze azt mindenki eldöntheti.

 

 

Mit kínál a FENDT a magyar gazdák számára?

A kifutó FENDT 300 Vario S4 és 700 Vario S4 szériák esetében egy hihetetlenül kedvező fix 335 forintos árfolyamon* számított akciós árszintet, mely lehetőség arra, hogy egy új FENDT kerülhessen a karácsonyfa alá.

Az új FendtONE szériák esetében pedig egy jövőbe mutató technológiát mely összeköti a szántóföldet az irodával és nem utolsósorban a jövő generációját a mezőgazdasággal.

 

* A tájékoztatás nem teljes körű, a meghirdetett akció a készlet erejéig és legfeljebb 2020. december 15-ig történő számlázás mellett érvényes.

 

További információt AZ ITT MEGTALÁLHATÓ ELÉRHETŐSÉGEKEN kaphat!

 

Szöveg: Kresz Gábor, FENDT referens

Kép: FENDT

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek