Fendt 700 Vario széria: valamennyi felszereltségi szint esetén - FendtONE kezelési filozófiájával, sorozatgyártásban

Fendt 700 Vario széria: valamennyi felszereltségi szint esetén - FendtONE kezelési filozófiájával, sorozatgyártásban

Az Agritechnicán bemutatott Profi+ verzió mellett a FendtONE mostantól Power, Power+, Profi változatban is elérhető. Ez magában foglalja a bemutatott kartámaszt, az új multifunkcionális joystickot és a szabadon programozható nyomógombokat.

 

A Fendt 700 Vario megfelel az európai Stage V károsanyag-kibocsátási szabványnak. A Fendt 700 Vario széria 144 és 237 LE közötti teljesítménytartományt fed le (az ECE R120 szerint) hat modellel (Fendt 714 Vario, Fendt 716 Vario, Fendt 718 Vario, Fendt 720 Vario, Fendt 722 Vario, Fendt 724 Vario). Minden modell 2020 februárja óta rendelhető minden felszereltségi változatban. A szállítás 2020 negyedik negyedévében kezdődik.

 

A Fendt 700 Vario Power - tökéletes szállításhoz

A Fendt 700 Vario Power felszereltségi változata a 700-as széria “belépési pontja”. Azok az ügyfelek, akiknek nagy szükségük van vonóerőre viszont kevesebb műszaki felszereltséggel is el tudják végezni a napi feladataikat, például szállítási munkára akarják leginkább használni a traktor. Ők is optimálisan kihasználhatják a Fendt 700 Vario Power-t. Közúton haladva a gépkezelők folyamatosan minden lényeges információt láthatnak a kormánytornyon elhelyezett 10”-os digitális műszerfalon. A kartámaszon széria felszereltségben beépített 12 ”-os terminál is helyet kapott, amely jelentősen leegyszerűsíti a traktor és munkagép gépkombináció használatát. Ezenkívül ez a felszereltségi szint első alkalommal szabadon programozható nyomógombokat kínál. A vezető a kezelőszerveket az egyéni igényeihez igazíthatja.

 

 

Szakértőként a gyepterületen: Fendt 700 Vario Power +

A Fendt 700 Vario széria Power + (korábban PowerPlus) felszereltségi szintje ideális a gyepterületek, legelők művelése során. A Fendt 700 Vario Power + a Fendt Guide (korábban VarioGuide) előkészítéssel rendelkezik. A kartámaszon található 12”-os terminálon a nyomvonalvezetési funkciók és az ISOBUS-funkciók egyidejűleg jeleníthetők meg a szabadon konfigurálható “csempéken”, így kényelmesebb a komplex munkagépek, például az ISOBUS-kompatibilis pillangókasza-kombinációk és a nyomvonalvezetés együttes vezérlése.

A 3L joystickhez traktor- és homlokrakodó funkciók rendelhetők hozzá. Ez megkönnyíti a működtetést. A homlokrakodóhoz opcionálisan rendelkezésre álló harmadik hidraulikus kör a hatutas multicsatlakozón keresztül lehetővé teszi egyszerre három hidraulikus funkció egyidejű működtetését, például bálák rakodása során. A menetirányváltás funkció szintén a 3L-Joystickbe integrálásra került így irányváltáshoz sem kell fogást váltania a kezével, ezáltal hatékonyabb és kényelmesebb a munkavégzés.

 

Nagyobb kényelem az ISOBUS használatával - a Fendt 700 Vario Profi

A Fendt 700 Vario Profi felszereltségi szint esetén - az ISOBUS-os munkagép kezelés alapfelszereltség. A 10"-os digitális műszerfalon és a kartámaszon található 12" terminálon kívül a tetőn található egy harmadik opcionális 12"-os terminál is. Valamennyi kijelző egymással összhangban működik: a traktor funkciói egyenként megjeleníthetők bármely kijelzőn az igényeknek megfelelően. Az elülső ISOBUS aljzat opcionálisan elérhető.

 

 

Digitális megoldások különböző feladatok számára - a Fendt 700 Vario Profi +

A Fendt 700 Vario Profi + (korábban ProfiPlus) számos olyan digitális megoldást kínál, amelyek megkönnyítik a gazdák munkáját a területen. Ide tartoznak a Fendt szakaszvezérlés és a Fendt Variable Rate Control. Mindkét funkció opcionálisan elérhető a Fendt 700 Vario Profi + modellhez. A nagyszámú felszereltségi lehetőségnek megfelelően opcionálisan elérhető egy második, 12 colos tetőterminál is. Ha összetett munkagépekkel dolgozik, például burgonyabetakarítóval, a több terminál lehetővé teszi az automata kormányzási funkciók, az ISOBUS munkagépmaszk és a kameraképek egyidejű megjelenítését.

 

Digitális megoldások a FendtONE-ban

A Fendt Guide előkészítés a Power + és a Profi + felszereltségi szint esetében a traktor alapfelszereltsége. Ez magában foglalja a terepi adatok kezelésére szolgáló funkciókat is. A terepi adatokat otthon kezelheti, majd feladatként a traktorra küldheti. Ez azt jelenti, hogy a traktoron a Fendt Guide segítségével elvégezhetők feladatok, beleértve a terephatárokat és a nyomvonalakat. Az összes területet ugyanazon adatkészlet alapján dolgozzuk fel a teljes gépflottára vonatkozóan. Opcionálisan elérhető a Fendt TI (Teach In) Auto és a Fendt Guide Contour Assistant is.

A Fendt Task Doc egy egyszerű belépést kínál a gazdának az automatikus dokumentációhoz. A feladatközpontú dokumentációs rendszer tervezési és adminisztrációs funkciókból áll. A telephelyvezető (üzemvezető v. gazda) használhatja a FendtONE offboard alkalmazást az irodában vagy útközben feladatok készítéséhez, és néhány kattintással közvetlenül elküldheti ezeket a gépre.

 

 

Ezt kiegészítve a FendtONE fedélzeti Fendt Task Doc funkciója lehetővé teszi a gépen a feladatok feldolgozását és dokumentálását, amelyeket aztán feladat-jelentésként közvetlenül az irodába küldhet vissza. Ott a feladat részletei megjeleníthetők, például a megművelt terület vagy a kijuttatott inputanyag mennyisége. Ezenkívül a kezelő áttekintést készíthet a kiválasztott paraméterekről térképnézetben. A Fendt Task Doc lehetővé teszi az elvégzett feladatok egyszerű dokumentálását, értékes időt spórolva a gazdaság vezetőjének.

 

A Fendt Connect központi telemetriai rendszer opcionálisan a Power + és Profi felszereltségi szintek esetén is elérhető. A Fendt 700 Vario Profi +traktorok esetében a Fendt Connect alapfelszereltség. A telemetriai rendszerrel helyfüggetlen flottakezelés és a gépbeállítások optimalizálása lehetséges. Egyrészt az ügyfelek saját traktorjuk adatait számítógépről vagy intelligens eszközökről elérhetik, és igénybe vehetik a kereskedők által kínált további szolgáltatásokat is.

 

Az infotainment csomag opcionálisan mind a négy felszereltségi változatban elérhető.

A FendtONE offboard kezdetben Németországban, Franciaországban és Nagy-Britanniában kerül bevezetésre, majd fokozatosan más piacokon is.

 

 

Forrás, kép: AGCO / Fendt

Elérhető

Kapcsolódó cikkek