A FendtONE egyesíti a terepi és az adminisztratív feladatokat

A FendtONE egyesíti a terepi és az adminisztratív feladatokat

A FendtONE, az új holisztikus operációs rendszer, mely magában foglalja a tervezés, a kivitelezés és az adminisztráció területeit.

 

A Fendt most először ötvözi a szántóföldön végzett munkát a tervezési és adminisztrációs feladatokkal, amely utóbbiak klasszikusan az irodában zajlanak. A FendtONE így hozzáadott értéket kínál a családi- és nagygazdaságok, valamint a bérvállalkozók számára. A fejlesztés legfontosabb szempontjai az új rendszer felhasználóbarát volta és annak gyakorlati hasznossága voltak.

 

A FendtONE fel van osztva a “fedélzeti FendtONE”-ra (onboard), mely a traktoron található FendtONE terméket jelenti és az “irodai FendtONE”-ra (offboard) termékekre, amelyeket otthon vagy útközben érhetők el.

Fedélzeten olyan digitális termékek találhatók, mint a Fendt Task Doc (korábban VarioDoc Pro). A tervezés és az adminisztráció offboard módon számítógépen vagy mobileszköz segítségével történik. A meglévő és az új digitális megoldások kiegészítik egymást. A FendtONE segítségével a felhasználók hatékonyabban és produktívabban tudják kihasználni az idejüket.

 

 

Munkaszervezés és dokumentáció megkönnyítése a Fendt Task Doc segítségével

A Fendt Task Doc segítségével a FendtONE megkönnyíti az automatikus és digitális dokumentáció használatának megkezdését. A Fendt Task Doc a feladatok létrehozásának, kezelésének, végrehajtásának és dokumentálásának funkcióit tartalmazza. A munkafeladatok a fedélzeten, otthonról vagy útközben néhány kattintással elkészíthetők, és közvetlenül a gépre küldhetők. A fedélzeten a sofőr tájékoztatást kap az elvégzendő munkáról, a kijelölt munkagépről és a megmunkálandó területről. A sofőr ezután azonnal indulhat elvégezni a munkát. Hosszú telefonos egyeztetések nem szükségesek, miközben a munkával töltött idő pontosan dokumentálásra kerül.

 

 

Az elvégzendő feladatot a traktorral végrehajtják, és a fedélzeten (onboard) dokumentálja a Fendt Task Doc. A munka befejezése után a járművezető mobiltelefonon keresztül közvetlenül visszaküldheti a jelentést az üzemeltetési vezetőnek az irodába. A jelentés elmentésre kerül a rendszerben és szükség esetén PDF-kivonatként exportálható. Papírral és tollal történő (hagyományos) dokumentálásra nincs szükség, mert az összes releváns adat a feladatról a rendszerben rögzítésre kerül.

A műtrágya-kijuttatás és a növényvédelmi munkák dokumentálásával szemben támasztott követelmények egyre szélesebb körűek. A feladat elvégzéséről készülő jelentésben táblánként a megművelt terület és a felhasznált inputanyagok mennyisége rögzítésre kerül. E jelentések így jelentősen leegyszerűsítik a jogszabályi előírásokban való megfelelést a dokumentáció szempontjából.

 

 

Professzionális munkavégzés kiválasztott, nyílt interfészekkel

A FendtONE az “agrirouter” elnevezésű független adatcsere platformhoz rendelkezik megfelelő interfésszel. Ez az interfész lehetővé teszi az információk cseréjét különféle operációs rendszerekkel és gépekkel, amennyiben ezek az agrirouterhez is csatlakoznak. A gazda szabadon választhatja ki rendszereit és gépeit.

A felhasználók mindig megőrzik adataik felett a teljes szuverenitásukat, mivel az agrirouter nem menti az adatokat, és a felhasználók dönthetik el, hogy mely adatokat osztják meg más rendszerekkel. A teljes folyamatra az Európai Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) szigorú irányelvei vonatkoznak.

A fedélzeti FendtONE már kapható a Fendt 300 és 700 Vario-n, és 2020 októberétől a Fendt 200 Vario-n is elérhető lesz. A FendtONE offboard 2021 februárjától kapható a német, az angliai és a francia piacon.

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek