A Fendt 300 Vario széria új generációja: minden típus FendtONE-nal

A Fendt 300 Vario széria új generációja: minden típus FendtONE-nal

A Fendt 314 Vario csúcsmodell 2019. évi Agritechnica bemutatását követően, az új FendtONE működési filozófia elérhető immár a teljes Fendt 300 Vario széria esetében.

A Fendt 300 Vario széria négy típust ölel fel (Fendt 311 Vario, Fendt 312 Vario, Fendt 313 Vario, Fendt 314 Vario), 113 és 142 LE közötti teljesítménytartományban (az ECE R120 szerint). A dinamikus többletteljesítményt biztosító DynamicPerformance motorvezérléssel a Fendt 314 Vario 152 LE maximális teljesítményt képes leadni. Az AGCO Power motor dízel-oxidációs katalizátorral (DOC), dízel részecskeszűrővel (DPF) és szelektív katalitikus redukcióval (SCR) felel meg az V. szakasz kibocsátási előírásainak. A motorba - karbantartást nem igénylő - hidraulikus szelepemelők kerültek beépítésre.

 

Minden modell 2020 februárja óta rendelhető a Power, Profi és Profi + felszereltségi szintekben. 2020 októberétől a Fendt 300 Vario-t Profi és Profi + változatban szállítható. A Power változatok legkorábban 2021 januárjától gördülnek le a futószalagról.

 

 

Új kezelési koncepció a Fendt 300 Vario Power számára

A Fendt 300 Vario Power kifejlesztését elindító elképzelések az évek során jelentősen átalakultak. Ennek megfelelően teljesen átdolgozták a traktort a kényelmes és intuitív kezelésére összpontosítva. Ide tartozik az új kartámaszba épített vezérlőpult, amelyet közvetlenül a vezetőülésre szerelnek fel, az új multifunkcionális joystick és az elektromos vezérlőszelepek.

 

Az új kartámasz mellett a FendtONE működési filozófiája egy 10”-os digitális műszerfalat is tartalmaz a kormánytornyon. A műszerfalon látható többek között a jármű sebessége, a motor fordulatszáma és a folyadékok szintje. Közúti közlekedéskor a gépkezelő egy pillantással az összes lényeges információt láthatja. A kartámaszon lévő navigációs joystick segítségével különféle menük választhatók ki, például a menetkar programozása, a hidraulikus szelepek vagy akár a motor és a sebességváltó funkcióinak beállítása is elvégezhető. A Fendt 300 Vario Power felhasználói most először rendelkeznek digitális kijelzőterülettel és így több lehetőséggel a gép beállításának testreszabásához annak érdekében, hogy a gép beállításai könnyebben és áttekinthetőbben elvégezhetők legyenek.

 

A nagy igény miatt a rugózott első híd immár az alapfelszereltség része. A Visctronic ventilátor és a légkondicionáló szintén alapfelszereltség. Az automatikus klíma és a tehermentesítő szabályzással ellátott mellső emelőmű a Power felszereltségi szint esetén egyelőre opcionálisan választható.

 

Ergonomikusabb munkavégzés a Fendt 300 Vario Profiban

A Profi változatban a Fendt 300 Vario opcionális 12"-os terminállal is rendelkezik a kartámaszon a 10" -os digitális műszerfal mellett. A kijelzők egymással összehangoltan működnek, így a terminál különböző “funkciókkal rendelkező csempéi” egyidejűleg rugalmasan jeleníthetők meg. A személyes igényeknek megfelelően akár egy terminálon egyidejűleg képes megjeleníteni az ISOBUS-os munkagép maszkját és az automatikus kormányzás képét. A tetőn opcionálisan további 12 hüvelykes terminál is rendelkezésre áll, például egy kamerakép teljes képernyős megjelenítéséhez.

 

A Fendt 300 Vario Profi alapfelszereltsége a multifunkciós joystick és a kartámaszon lévő keresztkapcsolókar. Ezek lehetővé teszik a traktor különféle funkcióinak kényelmes és rugalmas működését. A 3L joystick opcionálisan kapható a keresztkapcsolókar helyett. Többek között ezzel működtethető pl. homlokrakodó szilázs lapáttal, integrált funkcióval a haladási irány megváltoztatására.

 

 

Kompakt és sokoldalú - a Fendt 300 Vario Profi +

A kompakt univerzális traktoroknál az automatikus nyomvonalvezetés egyre fontosabbá válik. A Fendt 300 Vario Profi + (korábban ProfiPlus) alapfelszereltsége a Fendt Guide (korábban VarioGuide). Ez magában foglalja a terepi adatok kezelésére szolgáló funkciókat is. A terepi adatokat otthon kezelheti, majd feladatként a traktorra küldheti. Ez azt jelenti, hogy a traktoron a Fendt Guide segítségével elvégezhetők feladatok, beleértve a terephatárokat és a nyomvonalakat. Az összes területet ugyanazon adatkészlet alapján dolgozzuk fel a teljes gépflottára vonatkozóan. Opcionálisan elérhető a Fendt TI (Teach In) Auto és a Fendt Guide Contour Assistant is.

 

A szakaszvezérlés és a Variable Rate Control most egy további lehetőség e felszereltségi szintesetében. A Fendt 300 Vario Profi + ezért ideális felszereltséggel rendelkezik vetéshez, trágyázáshoz vagy növényvédelmi munkák elvégzéséhez. A kartámaszon található 12"-es terminál alapfelszereltség, így az opciók sokasága továbbra is áttekinthető marad, különösen akkor, ha komplex munkagép-kapcsolattokkal dolgozik. Opcionálisan a Profi + változat is rendelhető egy második 12"-os terminállal, amely a tetőbe kerül elhelyezésre, így a traktor különféle funkciói három kijelzőfelületre oszthatók el.

A Fendt Task Doc egy egyszerű belépést kínál a gazdának az automatikus dokumentációhoz. A feladatközpontú dokumentációs rendszer tervezési és adminisztrációs funkciókból áll. A telephelyvezető (üzemvezető v. gazda) használhatja a FendtONE offboard alkalmazást az irodában vagy útközben feladatok készítéséhez, és néhány kattintással közvetlenül elküldheti ezeket a gépre.

 

Ezt kiegészítve a FendtONE fedélzeti Fendt Task Doc funkciója lehetővé teszi a gépen a feladatok feldolgozását és dokumentálását, amelyeket aztán feladat-jelentésként közvetlenül az irodába küldhet vissza. Ott a feladat részletei megjeleníthetők, például a megművelt terület vagy a kijuttatott inputanyag mennyisége. Ezenkívül a kezelő áttekintést készíthet a kiválasztott paraméterekről térképnézetben. A Fendt Task Doc lehetővé teszi az elvégzett feladatok egyszerű dokumentálását, értékes időt spórolva a gazdaság vezetőjének.

 

A Fendt 314 Vario-ból ismert információs és szórakoztató csomag, telefon kihangosítóval ellátott 4.1-es hangrendszerrel és mélynyomóval külön rendelhető a Profi és a Profi + felszereltségi szintek esetén.

A FendtONE offboard kezdetben Németországban, Franciaországban és Nagy-Britanniában kerül bevezetésre, majd fokozatosan más piacokon is.

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek