Ismét kihelyezett véradás volt az AXIÁL központi telephelyén

Ismét kihelyezett véradás volt az AXIÁL központi telephelyén

Nagy hagyománya van a vállalat bajai központjában a véradásnak, melyre általában évente kétszer kerül sor. A május 25-ei alkalmon megjelenő donorok többsége a rendszeres véradók táborát erősíti.

Az AXIÁL Kft. a munkaidőben és a munkahelyen történő véradással nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy növelje a résztvevők létszámát és ezzel dolgozói számára is alapvető egészségügyi vizsgálatot biztosít, mely során vérnyomásmérés, pulzusszámlálás is történik.
 A véradók között volt Harsányi Virág és Harsányi Havaska is. Virág kérdésünkre elmondta, hogy születésekor teljes vérátömlesztésben részesült, ezért mindenkit arra buzdít, hogy adjon folyamatosan vért. „Nekem megmentette az életem” – fűzte hozzá.

A cég a véradás elkötelezett támogatójaként már 2018 novemberében megkapta a Magyar Vöröskereszttől és az Országos Vérellátó Szolgálattól a „Véradóbarát munkahely” elismerést. Török Sándorné, a Magyar Vöröskereszt területi vezetője elmondta, hogy az AXIÁL Kft. hosszú évek óta támogatja a véradást, és több ilyen bajai vállalatra is szükség lenne.

 

Szöveg: Borbály Zsanett, marketingmenedzser, AXIÁL Kft.

Fotó: Kürti Ivett, marketingmenedzser, AXIÁL Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek