A bajai Kék Lámpások Napja létrejöttét támogatja az AXIÁL Kft.

A bajai Kék Lámpások Napja létrejöttét támogatja az AXIÁL Kft.

Ötszázezer forint támogatásról szóló csekket adott át Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője Török Sándornénak, a Magyar Vöröskereszt Baja Városi Szervezet területi vezetőjének május 22-én a vállalat telephelyén.

Az összeget a bajai Petőfi-szigeten, június 3-án megvalósuló Kék Lámpások Napja megrendezésére fordítják.
 


 

A Vöröskereszt által Baján első ízben létrejövő Kék Lámpások Napja a kék villogó fényt használó szervezetekről kapta a nevét, akik a rendezvény keretében olyan fontos témákra hívják fel a figyelmet, mint például az elsősegélynyújtás, a véradás vagy a balesetmegelőzés. A nap során bemutatkoznak a résztvevő szervezetek – mentők, rendőrség, tűzoltóság, kecskeméti kutyás keresőszolgálat -, lesz baleseti szimuláció, kvízjáték, felnőtt-, valamint az újszülött- és kisgyermek elsősegélynyújtás és 10:00 és 13:00 óra között véradásra is sor kerül a Turisztikai Központban. A Kék Lámpások Napját szórakoztató programokkal is színesítik, fellépnek tánccsoportok, fúvós zenekar, lesz bűvészműsor és népi játékokon is részt vehetnek a gyerekek.

Az AXIÁL Kft. kiemelt figyelmet szentel a helyi és az egészségüggyel kapcsolatos projektek támogatására, így ezúttal is a kezdeményezés mögé állt. Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi az átadás során elmondta, hogy a rendezvény nemcsak a fiataloknak szól, hiszen az elsősegélynyújtás átismétlése bárki számára hasznos lehet és a Kék Lámpások Napja jó alkalom arra, hogy felfrissítsük tudásunkat.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser, AXIÁL Kft.

Fotó: Kürti Ivett, marketingmenedzser, AXIÁL Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek