HORSCH MAESTRO újdonságok

HORSCH MAESTRO újdonságok

Az új Maestro CV a korábbi Maestro CC utódjaként jelenik meg a piacon.

Az előző szériához hasonlóan központi műtrágyatartállyal rendelkezik, aminek 3000 literes befogadóképessége van. A vetőkocsikon továbbra is 70 literes műanyag tartályokat találunk, amibe a vetőmagot tölthetjük. A központi tartály laposabb és hosszabb kivitelben készült, amelynek köszönhetően a vetőgerendelyt a tartály fölé tudja csukni a szállításhoz.

 

 

A megújult adagoló az AirVac nevet kapta. A teljesen új fejlesztésű vákuumos adagoló lesodró nélkül dolgozik, így egy beállítással kevesebb műveletet kell elvégezni. Ennél az adagolónál tehát csak a helyes adagolótárcsát kell kiválasztani, amely nagyon egyszerűvé teszi használatát. Ez azt is lehetővé teszi, hogy a jövőben a standard szemenként vetendő magok (kukorica, cukorrépa, napraforgó, szója és repce) spektrumát bővítsük. A jövőben további növénykultúrák, például különböző bab és borsó fajták adagolása is lehetséges lesz, ami óriási rugalmasságot tesz lehetővé. A meghajtás továbbra is elektromos, hogy az olyan technológiák, mint a vetőkocsik szakaszolása, vagy a változó tőszámmal történő vetés a megszokott módon használható legyen.

 

A vetőegység a legnagyobb tartósságra, és a nagyon sikeresnek bizonyult nagy hidraulikus csoroszlyanyomásra fókuszálva került átdolgozásra. A vetőgerendelyre egy sínrendszer segítségével csatlakoznak a vetőkocsik, azért, hogy a jövőben a sorok száma gyorsan és egyszerűen 8-ról 12-re átszerelhető legyen, amely a felhasználók legfőbb elvárása volt.

 

 

A Maestronál a műtrágya külön, egytárcsás műtrágya-csoroszlyával kerül a földbe, aminek mélységállítása a szokásos rendszer szerint működik. A műtrágyacsoroszlya a vetőkocsira van rögzítve, így a sortávolság változtatása is könnyen megoldható. Minden más tulajdonság – mint a nyomókerekek változtathatósága – továbbra is teljes mértékben elérhetők maradnak.

 

A Maestro RV a korábbi Maestro RC szériát fogja váltani a palettán. Ez a típus egy függesztett kivitelű vetőegységet takar, amelyet önállóan, vagy akár Pronto AS és Focus TD vetőgépekhez is kapcsolható. Önálló alkalmazása esetén a műtrágyaellátást egy front függesztéses Partner FT tartályból lehet biztosítani. Az új Partner 2000 FT tartály osztott kivitelének köszönhetően akár kétféle komponensű műtrágyát is használhatunk, amelyet az egyedi elektromos adagoló segítségével tetszés szerint juttathatunk ki. A vetőgerendely kialakítása hasonló a CV verzióhoz, melynek köszönhetően az RV esetében is könnyen és gyorsan változtathatjuk a vetőkocsik távolságát.

 

 

A korábbi szériáknál jól bevált opciók továbbra is elérhetők maradtak. Ilyen például a műtrágyatartályba kérhető keverőtengely, vagy a műtrágyaáramlás felügyelete. A felsorolt opciók mellett a legfontosabb az AutoForce rendszer, melynek köszönhetően a vetőkocsik csoroszlyanyomását a rendszer automatikusan tudja állítani. Ennek a rendszernek az alkalmazásával elkerülhetővé válik, hogy túl sekélyre vagy túl mélyre kerüljenek a vetőmagok. A növények fejlődése szempontjából az a fontos, hogy minden mag egyforma mélységbe kerüljön és egyszerre fejlődjön, hogy a későbbi növényvédelem vagy tápanyagvisszapótlás szempontjából is azonos fejlettségi szinten legyenek.

 

További információért keresse kollégáinkat!

 

Forrás és kép: HORSCH

 

 

A legnehezebb körülményekkel is megbirkózik: HORSCH MT TIGER

 

A termés nagymértékben függ a talajművelés minőségétől. Az időjárásban tapasztalható extrém viszonyok tovább nehezítik annak egyébként sem egyszerű folyamatait. A hagyományos forgatásos eljárást egyre jobban kezdi kiváltani a forgatás nélküli. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek